Салат з перцем і куркою

408e9e79977ff76c624b61923b4e1c25 Салат з перцем і куркою

Салат з перцем і куркою – вітамінне, низькокалорійне блюдо, доступне круглий рік. Воно виходить дуже смачним, завдяки органічному поєднанню двох основних компонентів.

Куряче філе володіє нейтральним смаком і щільною текстурою. Як білковий компонент, воно надає страві ситності і поживністю. Так як у філе птиці смакова гамма виражена не дуже явно, то йому можуть надати додаткові відтінки аромату і смаку за допомогою спецій і пряних трав, обсмажуючи, відварюючи або запікаючи разом з ними.

Стручковий перець з його соковитою і хрусткою м’якоттю надає салату легкості та солодощі. Якщо використовувати перець різних кольорів, то закуска придбає яскраві фарби і буде гарантовано привертати увагу гостей на святковому столі.

Салат з перцем і куркою готують з різними інгредієнтами: відварними, пасерованими і свіжими овочами, зеленню, морепродуктів, яйцями та грибами, м’ясом і т. д. Заправляють соусами з рослинного масла, сметани або йогурту. Майонез в блюдо теж додають, проте в деяких джерелах зустрічаються рекомендації виключити використання майонезних соусів у поєднанні зі свіжим перцем.

Які салати можна приготувати з додаванням курячого м’яса і болгарського перцю, докладно розказано трохи нижче.

Салат «Похідний»

Простий салат, який легко приготувати в будь-яких умовах. Дуже смачним виходить, якщо береться копчене філе або шматочки, запечені на мангалі.

Список інгредієнтів

  • Помідори свіжі – 150 р.
  • Смажена Курятина – 250 р.
  • Сметана жирна – 150 р.
  • Олія рослинна нераф. – 30 мл
  • Перець солодкий (жовтий) – 150 р.
  • Цибуля пером – 30 р.
  • Базилік – 30 р.
  • Гірчиця – за бажанням.
  • Петрушка – 30 р.
  • Сіль.
  • Чорний перець.
  • Сухарики або грінки – за бажанням.

Спосіб приготування:

  • Зелень замочити в солоній воді, промити і крупно порубати. Змішати з майонезом і нерафінованою олією. Приправити. За бажанням, додати ложку пастоподібної гірчиці.
  • Помідори, куряче м’ясо і стручки жовтого перцю нарізати великим кубиком. Залити соусом і перемішати.
  • Зверху за смаком присипати сухарями або грінками.
  • Дивіться також:  Салат з морепродуктів з майонезом

    Салат «Лісова галявина»

    Смачний салат зі смаженими грибочками. Дари лісу можна брати будь-які, в рецепті наведені магазинні гливи.

    Список інгредієнтів:

    • Пекінська капуста – 300 р.
    • Гливи дрібні – 300 р.
    • Жовтий перець – 1 стручок.
    • Масло рослинне – 40 мл
    • Сіль, спеції.
    • Червоний перець – 1 стручок.
    • Чорний перець.
    • Куряче філе – 300 р.
    • Кукурудза – 2 ст. л.
    • Червона цибулина – 1 шт.
    • Сметана або натуральний йогурт – 200 р.
    • Зелень за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Обсмажити гриби на рослинній олії. Довести до напівготовності і додати смужки курячого філе. Присипати спеціями і сіллю.
  • Охолодити до прийнятної температури.
  • Червону цибулину, вінок пекінської капусти і стручки різнобарвного перцю нарізати великими кубиками. Нашатковану цибулю трохи перетерти руками, щоб він віддав аромат і сік.
  • Змішати разом охолоджені гриби і курятину, зерна кукурудзи, солодкий перець, червоний лук і зелень пекінкі. Заправити сметаною або натуральним йогуртом.
  • Салат «Кореянка»

    Незвичайне блюдо з добре знайомих продуктів.

    Список інгредієнтів:

    • Куряче філе – 300 р.
    • Корейська морква – 200 р.
    • Олія кунжутна – 1 ч. л.
    • Кунжут необсмаженна – 2 ст. л.
    • Солодкий перець 3-х кольорів – по стручку.
    • Червоний цибуля – 1 шт.
    • Соєвий соус або яблучний оцет – 1 ч. л.
    • Масло рослинне – 3 ст. л.
    • Сухарики за бажанням.
    • Петрушка свіжа – 30 р.

    Спосіб приготування:

  • Куряче філе промити. Нарізати на великі смужки і обсушити паперовим рушником. Обсмажити до рум’яності, приправивши усіма спеціями і охолодити.
  • Стручки перцю очистити і крупно нарізати. Корейську моркву промити кип’яченою водою від надміру пряного і кислого маринаду.
  • Червоний цибулю нашаткувати найтоншої соломкою.
  • Змішати разом червоний цибулю, смажену курятину, корейську моркву і солодкий перець. Присипати кунжутом, заправити кунжутним і звичайним маслом.
  • Приправити і присипати сухарями за смаком.
  • Дивіться також:  Салат Лебідь

    Салат «Копчений»

    Ситний застільний салат з копченої курки з сиром і товченим часником.

    Список інгредієнтів:

    • Часник – 3 шт.
    • Копчена курка – 300 р.
    • Сир – 150 р.
    • Помідори свіжі – 200 р.
    • Різнобарвний перець 2-х кольорів — по стручку.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Вінок пекінської капусти – 300 р.
    • Кальмар копчена – 150 р.
    • Майонез – 170 р.
    • Горіх будь – 30 р.

    Спосіб приготування:

  • З шматки копченого кальмара зняти верхню плівку, м’якоть нашаткувати соломкою.
  • Розтовкти часник, змішати з майонезом, рубаними горіхами і зеленню.
  • Курятину обробити на філе і нарізати кубиком.
  • Подрібнити сир. Цибулю тонко нашаткувати і злегка перетерти руками. Це дозволить луку пустити сік і віддати страв свій аромат.
  • Томати, листя пекінської капусти і очищені стручки перцю порізати кубиком.
  • З’єднати разом копчене м’ясо, пекінську капусту, філе кальмара, цибулю, перець і томати.
  • Залити горіховим соусом.
  • Салат «Селеровий з куркою»

    Легкий весняний салат з великою кількістю зелені і свіжих овочів.

    Список інгредієнтів:

    • Стебла селери – 5 шт.
    • Цибуля – 100 р.
    • Копчена курятина – 300 р.
    • Морожений горошок – 150-200 р.
    • Перець солодкий 3-х кольорів – по стручку.
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Оливки або маслини – 10 шт.
    • Базилік свіжий фіолетовий – 30 р.
    • Твердий сир – 50 р.
    • Яблучний оцет – 30 мл
    • Перець чорний.
    • Петрушка або кінза – 30 р.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Морожений горошок відварити в киплячій і заздалегідь підсоленій воді. Вибрати шумівкою і охолодити.
  • Копчену курятину розібрати на волокна чистого філе.
  • Різнобарвний перець, селера і маслини нарізати на приблизно однакові шматочки. Крупно порубати червоний базилік, кінзу і цибулю.
  • Цибуля додатково віджати руками.
  • Шматочок твердого сиру натерти на дрібній профілі терки. Залити яблучним оцтом і рослинним маслом. За бажанням, влити трохи соусу «Бальзаміко» або соєвого.
  • Змішати всі продукти і залити приготовленим сирним соусом.