Салат з редискою

b94515c8529ab39ce46b988dfaeda6da Салат з редискою

Редис один з найбільш ранніх овочів і тому саме він є негласним кулінарним символом весни і літа наближається. Салати з редискою і зеленою цибулею першими приходять на зміну калорійним зимовим закусок з заправками з майонезу.

Редиска надає салату прекрасні хрусткі властивості, соковитість і освіжаючий смак. З весняним коренеплодом готують традиційні овочеві, м’ясні, комбіновані і навіть рибні салати. Заправляють їх маслом, сметаною і майонезом.

У цих закусках використовуються різні овочі. Традиційний червоний і жовтий редис нарізують півколами і додають в овочеві салати з олією, в яких він служить прикрасою. Гострий чорний редис додають в пікантні закуски з невеликого числа інгредієнтів, в т. ч. м’ясних. Часто його поєднують з соєвими заправками.

Китайський редис Дайкон і інші білі сорти шаткують соломкою або натирають на великому профілі терки. Вони не мають гіркоти і дуже соковиті, тому їх включають у складні багатокомпонентні салати з сметанковими і майонезными заправками. Є й такі сорти овоча, які додають у фруктові салати.

Наприклад, так званий кавуновий редис з красивою яскраво-рожевою м’якоттю і білою шкіркою. Молоденькі коренеплоди мають дуже солодку і соковиту м’якоть і відмінно поєднуються з іншими інгредієнтами десертних салатів.

Що можна приготувати з різних сортів редису, можна дізнатися трохи нижче.

Салат з редискою і огірком

Класика домашньої кухні. Це перший салат, який навесні приходить на зміну «Олів’є» та «Крабику». Щоб надати страві додаткових фарб і смаку, до складу можна ввести цукрову кукурудзу. Вона принесе з собою не тільки сонячні спалахи, але і приємну солодкість.

Список інгредієнтів:

  • Огірок свіжий – 2 шт.
  • Редис червоний – 150 р.
  • Петрушка – 30 р.
  • Кріп – 30 р.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Сіль.
  • Перець.
  • Кукурудза консервована – 50 р.
  • Сметана або майонез – 200 р.
Дивіться також:  Салат з мови з омлетом

Спосіб приготування:

  • Огірки нарізати кубиком, редис – півкружальцями. Порубати зелень петрушки і кропу, прибравши великі жорсткі гілочки.
  • Цибулю нашаткувати кубиком і перетерти з сіллю.
  • Змішати разом всі інгредієнти, заправити майонезом (сметаною) і спеціями. За смаком всипати цукрової кукурудзи.
  • Відразу подати до столу.
  • Салат з редискою і морепродуктів

    Простий салат, гідний святкового столу.

    Список інгредієнтів:

    • Кальмари – 200 р.
    • Гірчиця – 1 — 2 ч. л.
    • Сметана – 100 р.
    • Креветки – 200 р.
    • Майонез – 100 р.
    • Редис Дайкон – 1 шт. або 300 р.
    • Кріп свіжий – 50 р.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Лавровий лист.
    • Горшины перців.

    Спосіб приготування:

  • Відварити в підсоленій воді зі спеціями креветки і тушки кальмарів. Креветки залишити цілком, а кальмарів нарізати кільцями або соломкою.
  • Корінь Дайкона очистити від шкірки. Натерти або нашаткувати тонкою соломкою.
  • Кріп перебрати і відкласти в сторону великі стебла. Зелень дрібно порубати.
  • Змішати разом зелень, морепродукти і редис. Морепродукти додавати в миску повністю охолодженими.
  • Заправити сумішшю сметани і майонезу. За бажанням до кропу, можна додати трохи зеленої цибулі.
  • Страву подавати до столу в охолодженому вигляді.
  • Салат з чорним редисом

    Гострий редис добре поєднується з усіма видами темного м’яса, тому його часто додають в салати зі свининою або яловичиною. У даному рецепті наведено варіант ресторанної подачі, де всі продукти нарізані максимально крупно, фактично брусочками, і покладені в мальовничу гору. Для звичайного домашнього обіду можна все зробити простіше і нашаткувати як зазвичай.

    Список інгредієнтів:

    • Яловичина – 300-400 р.
    • Редис чорний – 150 р.
    • Салат – 200 р.
    • Часник – 3 шт.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Оцет бальзамічний – 20 мл
    • Сіль.
    • Перець.
    • Гірчиця – 1 ч. л.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Огірок свіжий – 2 шт.
    • Горошини перцю.
    • Перець чилі.
    • Лавровий лист.
    Дивіться також:  Салат «Гранатовий браслет»

    Спосіб приготування:

  • Шматок яловичини цілком відварити з лавровим листом, стручком сушеного чилі, горошинами запашного або чорного перцю.
  • Нарізати м’ясо великої соломкою.
  • Огірки добре вимити і нашаткувати товстою соломкою або брусочками.
  • Яйця зварити круто і розділити на 6-8 часточок. Гострий редис натерти на тертці.
  • Салатні листя порвати на великі шматки.
  • У мисці змішати рослинну олію, спеції, гірчицю, товчений часник і бальзамічний оцет.
  • З’єднати разом салатні листя, яловичину, брусочки огірків, тертий редис і соус. Перемішати і викласти порційними гірками на тарілки.
  • На готової гірці мальовничо розкласти часточки яєць.
  • За бажанням, перед подачею присипати кунжутом, лляною або гарбузовим насінням, кедровим горіхом або мигдальними пелюстками.
  • Зелений салат з редькою

    Сочнейший салат з великою кількістю зелені і пряних трав.

    Список інгредієнтів:

    • Редис червоний і жовтий – по 100-150 р.
    • Суміш салатів – 500 р.
    • Кедровий горіх – 50 р.
    • Зелена цибуля – 50 р.
    • Петрушка – 50 р.
    • Лимонник – 30 р.
    • Базилік – 50 р.
    • Сир – 30-50 р.
    • Олія соняшникова нерафінована – 50 мл
    • Яблучний оцет – 20 мл
    • Сіль.
    • Перець.
    • Цукор.
    • Сметана вищої жирності – 150-200 р.

    Спосіб приготування:

  • Нашаткувати редис напівкружечками. Зелень крупно порубати.
  • Горіхи прожарити на порожній сковороді.
  • Змішати разом салатний мікс, редис, всю зелень і горіхи.
  • Заправити сметаною, яблучним оцтом, запашною олією, сіллю, перцем і цукром.
  • Перед подачею за смаком присипати сиром.
  • Фруктовий салат з редискою і авокадо

    Незвичайний фруктовий салат з японським рожевим редисом і стиглим авокадо. Для салату потрібні тільки наймолодші коренеплоди, так як цей сорт білого редису з яскраво-рожевою м’якоттю втрачає свою солодкість по мірі зростання.

    Дивіться також:  Салат болгарський

    Список інгредієнтів:

    • Редис – 100 р.
    • Авокадо – 1 шт.
    • Груша – 1 шт.
    • Виноград – 100 р.
    • Кавун – 200 р.
    • Мед – 1 ст. л.
    • Біле солодке вино – 50 мл або
    • Лікер – 50 мл
    • Яблучний сік – 100 мл

    Спосіб приготування:

  • Редис очистити від білої шкірки, натерти на великому профілі терки і замочити в солодкому білому вині або лікері.
  • Виноградини розділити на половинки і звільнити від кісточок. Грушу і авокадо очистити від шкірки, розрізати на великі кубики.
  • Авокадо замочити в яблучному соку, щоб вона не змінила свій колір.
  • Змішати разом грушу, редис, авокадо, виноград, залишки яблучного соку і лікеру, ложку меду.
  • В самому кінці до перемішаним інгредієнтів додати кубики кавуна, звільненого від насіння.