Салат з серця

abd3088164505232539d78abde6469bb Салат з серця

Субпродукти незаслужено вважають найменш цінною і смачною частиною туші, хоча при правильному приготуванні з них можна створити справжні кулінарні шедеври, гідні розкішного святкового столу. Причому обійдеться таке частування в зовсім невелику суму.

Салат з серця – недороге і поживне блюдо, зазвичай поєднує в собі субпродукти, білковий і овочевий компонент. З серцем рідко готують дуже складні закуски, зазвичай в них міститься не більше п’яти інгредієнтів, не рахуючи спецій. Воно добре поєднується з сиром, часником і цибулею, грибами, консервованими ананасами і персиками, яйцями, практично усіма овочами, у тому числі з імбиром і селерою.

Для салатів використовують курячі, свинячі або яловичі серця. Продукти від птиці і молодий свині при варінні або обсмажуванні завжди виходять м’якими. З говяжьими серцями можуть виникнути проблеми з-за їх надмірної жорсткості. Щоб такого не сталося, інгредієнти потрібно правильно розморозити і відварити.

Для цього серце відтає, не виймаючи з холодильника, ретельно очищають від артерій і прожилок, відварюють зі спеціями (1,5 години) і дають охолонути в бульйоні. Також воду можна підлити трохи оцту. Якщо зробити навпаки, то є відварити погано розморожений шматок у воді і відразу дістати з відвару, то м’ясо вийде сухим і жорстким.

Які салати можна зробити з сердець, докладно розказано нижче.

Літній салат з курячих сердечок

Швидке блюдо, на який буде витрачено максимум 20 хвилин.

Список інгредієнтів:

  • Серце – 500 р.
  • Часник – 2 шт.
  • Цибуля солодкий червоний – 2 шт.
  • Паприка червона – 1 шт.
  • Селера корінь – 100 р.
  • Паприка помаранчева – 1 шт.
  • Петрушка свіжа (кріп) – 30 р.
  • Олія – 30 мл
  • Перець.
  • Цукор за бажанням.
  • Сіль.
  • Оцет яблучний – 10 мл
  • Гірчиця російська – 1 ч. л.
  • Листя салату за бажанням.
  • Маслини для декорації.
Дивіться також:  Вінегрет з квашеною капустою

Спосіб приготування:

  • Розморозити, видалити у сердець верхівки з жилками і ретельно вичистити їх усередині.
  • На сковороду налити пару ложок олії, туди часник розчавити і обсмажити в ароматної суміші субпродукти до легкої хрусткої скоринки (підсмажених бочків), приправте спеціями. Зняти шумівкою в салатницю.
  • У цьому ж маслі довести до прозорості цілі кружечки червоного цибулі (краще не розбивати на кільця).
  • Стручки солодкого перцю змастити маслом і будь-якими сухими спеціями і зеленню. Запекти на грилі. Зняти відсталу від плоду шкірку, м’якоть нарізати уздовж на довгі шматочки.
  • У мисці з’єднати компоненти заправки і товчену зелень.
  • На плоске блюдо викласти свіжі листя молодого салату, надавши їм форму черепашки.
  • Мальовничо укласти в неї обсмажені серця, поділений на кільця солодкий лук, скибочки паприки. Зверху страву полити зеленим соусом.
  • Прикрасити цілими маслинами і лимонними спіралями.
  • Подавати відразу.
  • Салат з яловичого серця

    Класичний російський салат з недорогих повсякденних продуктів.

    Список інгредієнтів:

    • Серце яловиче – 300 р.
    • Бочкові огірки – 2 шт.
    • Цибулина – 1 шт.
    • Майонезний соус «Оливковий» — 150 р.
    • Перець.
    • Яйце куряче – 2-3 шт.
    • Сіль.
    • Спеції для варіння серця.

    Спосіб приготування:

  • Ошкуріть огірки і натерти їх на тертці.
  • Зварені яйця крупно порубати.
  • Яловиче серце очистити від грубих жил і плівок, відварити з будь-якими спеціями і остудити прямо в бульйоні. Після дістати і тонко нашаткувати.
  • Цибулю нарізати невеликими півкільцями і пасерувати до прозорості. Знімати з сковороди шумівкою, щоб не збирати зайвий жир.
  • З’єднати всі інгредієнти і заправити майонезним соусом, бажано оливковою або з лимонним соком в складі. Поперчити і досолити за смаком.
  • Салат з свинячих сердець з сиром і рисом

    Ніжний салат з молодих сердечок, пропареного рису, яблука, сиру і свіжої пекінської капусти. Для барвистості, можна підсипати в блюдо гранатових зернят.

    Дивіться також:  Салат з курячих сердечок

    Список інгредієнтів:

    • Серце – 500 р.
    • Сирний сир – 150 р.
    • Капуста пекінська – 150 р.
    • Гранат – 50 р.
    • Сметана – 100 р.
    • Яблуко кисле – 100 р.
    • Рис – 50 р.
    • Майонез – 100 р.
    • Кріп – 40 р.
    • Перець.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Відварити очищене серце зі спеціями і сіллю. Нарізати кубиками або соломкою.
  • Рис промити, перебрати, відварити і відразу прополоскати в холодній воді.
  • У салатник з м’ясом накришити сирного сиру і покласти відварений рис.
  • Дрібно нашаткувати вінок пекінської капусти (краще верхню частину). Яблуко нашаткувати соломкою і відразу змішати зі сметаною, щоб запобігти окислення м’якоті і її потемніння.
  • Порубати пучок молодого кропу.
  • Додати до салату кріп, зерна граната і яблука зі сметаною. Покласти кілька ложок майонезу.
  • Досолити і доперчить до потрібного смаку.
  • Салат з курячого серця з морквою

    Простий салат з обсмажених курячих сердечок, тертого сиру і маринованої моркви.

    Список інгредієнтів:

    • Серце куряче – 500 р.
    • Морква по-корейськи без добавок – 200 р.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Сир – 10г.
    • Майонез – 100 р.
    • Перець.
    • Зелень.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Очистити курячі серця, нарізати на 3-4 частини і обсмажити в олії до готовності. Смажити не потрібно.
  • В цьому ж жирі пасерувати до прозорості одну велику цибулину, нашаткований півкільцями.
  • Далі порубати будь-яку зелень за смаком, злити з корейської моркви розсіл і нарізати довгу соломку на більш дрібні шматочки.
  • З’єднати разом цибулю, маринований морква, серце, зелень, тертий сир. Заправити невеликою кількістю майонезного соусу і поперчити, досолити за смаком.
  • В просочуванні страва не потребує.
  • Салат «Свиняче асорті по-селянськи»

    Дуже смачне сільське блюдо, яке зазвичай готують з свинячої свіжини – серця, вух і хвоста. У міських умовах для нього цілком підійдуть молоді сердечка і вушка. Іноді в нього додають сиру моркву, натерту соломкою.

    Дивіться також:  Салат з кальмарів з цибулею

    Список інгредієнтів:

    • Вуха – 2 шт.
    • Серце – 2-3 шт.
    • Оцет яблучний – 20 мл
    • Кріп, петрушка – 30 р.
    • Часник – 3-4 шт.
    • Селера корінь – 150 р.
    • Цибуля – 1-2 шт.
    • Корінь петрушки – 1 шт.
    • Корінь хрону – за смаком.
    • Хліб житній з кмином – 4-5 шт.
    • Перець.
    • Сіль.
    • Спеції для м’яса.
    • Стручок гострого перцю – за бажанням.
    • Свіжа морква – за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Окремо відварити серце і вуха в бульйоні з пряними травами, спеціями. Дати серцю охолонути в бульйоні, вуха остудити на тарілці.
  • Серце і вуха нарізати тонкою соломкою. Вуха на 20 хвилин замаринувати в суміші оцту, тертого хрону, масла, товченої зелені і часнику, солі, перцю чилі.
  • Цибулю нашаткувати кубиками, корінь селери і петрушки нарізати соломкою.
  • Насмажити грінок, нарізати шматки хліба брусками і злегка підсушити на сковороді. За смаком обсипати спеціями.
  • З’єднати вуха в маринаді, нарізане серце, подрібнені овочі і зелень. Долити до салату трохи масла, всипати солі і спецій.
  • Подавати порційно, присипавши грінками.