Салат з тріски

e7fafea1c65deac732241e7bfce37ddc Салат з тріски

Салати з печінкою тріски давно відомі і улюблені багатьма домашніми кулінарами, а ось закуски з м’яса тріски поширені значно гірше. Обумовлено це в першу чергу органолептичними властивостями м’яса.

Філе тріски багате різними мікроелементами, вітамінами та іншими есенціальними речовинами, в тому числі тими, які може дати тільки море – йодом, селеном, фтором і фосфором. Однак, незважаючи на вражаючий мінерально-вітамінний склад, в цій рибі мало жирів. При смаженні або варінні вона виходить сухуватою і трохи «прісної» на смак, тому багато роблять вибір не на її користь, зупиняючись на більш поживною макрелі, скумбрії або сардини.

У салатах тріска грає роль білкового компонента з нейтральним смаком. Вона має слабо виражений рибний запах, тому її можуть поєднувати з широким спектром продуктів харчування. Її можна зустріти в складних закуски з майонезными соусами і в легенях стравах з великою кількістю овочів і зелені.

В салати додають відварену, обсмажене і копчену тріску. Доповнюють її ароматними травами типу селери, молодий кінзи і базиліка, петрушки; соковитими овочами (огірками, редискою, томатах і перцем). Включають у закуски відварні яйця, мариновані або смажені гриби, різні сири.

Які оригінальні салати можна зробити з тріски, розказано нижче.

Свіжий салат з відвареної тріскою

Легка закуска, розрахована на ранній або пізній сніданок вечеря.

Список інгредієнтів:

  • Філе тріски – 300 р.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Лимон – 1 шт.
  • Редис – 100 р.
  • Огірки – 2 шт.
  • Салатна суміш – 400 р.
  • Сіль.
  • Маслини – 10 шт.
  • Перець.
  • Листя селери – 20 р.
  • Гірчиця – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Шматком відварити філе тріски, додавши у воду 1-2 ст. л. яблучного оцту, перцю, лаврового листа і солі.
  • Готове філе розібрати на середні за величиною шматочки.
  • Редис нашаткувати напівкружечками, огірки — довгою крупною соломкою.
  • Маслини розділити на четвертинки.
  • Змішати разом сік чверті лимона з маслом, рубаними листям селери, гірчицею і спеціями.
  • З’єднати всі компоненти салату, заправити гірчичним соусом з зеленню і відразу подати.
  • За бажанням, порцію прикрасити лимонними спіралями і листочками зелені.
  • Дивіться також:  Салат Змійка

    Салат з копченою тріскою і картоплею

    Ситний салат з відвареної картоплі та копченої тріски. Заправляють його хренным соусом на основі рослинної олії або гарною жирної сметани.

    Список інгредієнтів:

    • Тріска копчена – 200 р.
    • Огірки мариновані (свіжі) – 100 р.
    • Оливки – 30 р.
    • Сіль.
    • Хрін тертий, без добавок – 1 ч. л.
    • Картопля – 2 шт. великих.
    • Олія або сметана – 30 мл або 100 р.
    • Зелена цибуля – 50 р.
    • Перець.

    Спосіб приготування:

  • Розібрати тушку тріски на безкісткове філе, яке нарізати на довгі смужки.
  • Огірки нарізати напівкружечками або брусочками, оливки розділити на четвертинки.
  • Картоплю запекти або відварити, не допускаючи розварювання. Коренеплоди повинні бути приправлені за смаком перцем і сіллю, іншими спеціями.
  • Картопля аналогічно огірки, нарізати брусочками.
  • Білу частину цибулі порізати крупно, зелену дрібно порубати.
  • Зібрані компоненти салату заправити хренным соусом. Для цього змішати олію, спеції і ложку тертого хрону. Для отримання сметанною заливки, додати до інгредієнтами власне сметану і будь-сушену або свіжу зелень.
  • Подавати закуску відразу.
  • Салат з копченою тріскою та свіжими овочами

    Оригінальний салат з незвичайним смаком, зроблений з тріска гарячого копчення, доповненої свіжими овочами та легкою кислинкою осінніх яблук.

    Список інгредієнтів:

    • Копчена тріска – 200 р.
    • Яблуко кисле – 1-2 шт.
    • Кріп – 20 р.
    • Базилік – 30 р.
    • Помідор сливка – 4 шт.
    • Яйце – 2 шт.
    • Огірок – 2 шт.
    • Листя молодого салату.
    • Перець.
    • Олія – 30 мл
    • Сіль.
    • Оцет яблучний – 20 мл

    Спосіб приготування:

  • Відварити яйця і розділити їх на четвертинки. Свіжі огірки і стиглі томати порізати великими кубиками.
  • Порубати зелень. Базилік можна порвати руками (гілочки не знадобляться).
  • З яблук зняти шкірку, вийняти серцевину, а саму м’якоть нарізати великою соломкою, яку відразу полити сумішшю яблучного оцту і води (порівну).
  • Филетировать тушку тріски, ретельно вибравши всі дрібні кісточки. Нарізати уздовж на красиві смужки.
  • На салатні листя викласти суміш з огірків, тріски, томатів, зелені і яблук. Прикрасити четвертинками яєць і полити соусом з масла, спецій і оцту.