Салат зі смаженою цибулею

443c2d9293bb67d0fb9f8147d28ed4a8 Салат зі смаженою цибулею

До салатів з смаженою цибулею можна віднести дуже широкий спектр холодних закусок, адже в більшості з них цей овоч присутня в пассерованном вигляді. Обжарка необхідна для того, щоб позбутися від природного гіркоти і специфічного запаху цибулі. Крім того, термічна обробка надає йому м’якість, солодкість і ледь вловимий горіхово-вершковий присмак, що вигідно позначається на загальному смаку страви.

У цій статті не будуть приводитися поширені варіанти салатів з смаженою цибулею, так як практично це кожен третій рецепт. Тут піде мова про тих закусках, в яких цибулю відіграє роль домінуючого компонента. Як правило, це так звані літні або «шашличні» рецепти салатів. Їх готують на природі, нерідко з використанням мангала або гриля.

Подібного роду закуски відмінно доповнюють ароматний шашлик, смажену рибу або реберця, тим більше, що на відкритому вогні смажену цибулю набуває свій особливий привабливий аромат.

Як приготувати незвичайний салат із цибулею, можна дізнатися нижче.

Салат «Цибулевий гриль з грибами»

Вдалий варіант для дачного салату. Добре поєднується з темними сортами м’яса.

Список інгредієнтів:

  • Великі цибулини – 4 шт.
  • Гриби мариновані домашні – 200 р.
  • Стручок перцю чилі за смаком.
  • Кріп або петрушка – 30 р.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль.
  • Перець.
  • Комплексна грибна приправа до смаку.
  • Олія рослинна.
  • Оцет – 50 мл
  • Вода – 300-500 мл

Спосіб приготування:

  • Стручок чилі нарізати кільцями і покласти в літрову пластикову пляшку. Туди ж налити оцет, всипати комплексної грибної приправи, перцю і солі. Залити водою і дати настоятися не менше півгодини. У кришці проробити кілька дірочок.
  • Цибулини очистити і нарізати на товсті кільця. Посолити і поперчити. Змастити з двох сторін рослинним маслом.
  • Ґрати для гриля також змастити олією і помістити на добре прогоріли вугілля.
  • Часто повертаючи, довести цибулю до золотистого кольору. За час обжарювання збризкувати гострим маринадом з пляшки.
  • Обсмажену цибулю зняти лопаткою і скласти в салатницю. Туди ж покласти промиті від розсолу і нашатковані соломкою лісові гриби і дрібно порубану петрушку.
  • Заправити салат товченим часником і олією. Досолити і доперчить на свій розсуд.
  • Подавати в теплому вигляді.
  • Дивіться також:  Салат з червоної капусти

    Салат з цибулею в клярі і мовою

    Гарячий салат, цілком здатний замінити по своїй калорійності друге блюдо.

    Список інгредієнтів:

    • Мова – 300 р.
    • Цибуля ріпчаста – 500 р.
    • Картопля – 200 р.
    • Часник – 3 шт.
    • Соус «Бальзаміко» — 30 мл або
    • Яблучний (винний) оцет – 30 мл
    • Молоко – 100 мл
    • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Зелень сушена – 1 ст. л.
    • Сухі приправи за смаком.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Перець духмяний в горошинах.
    • Лавровий лист.

    Спосіб приготування:

  • Окремо в підсоленій воді відварити два великих картоплини і невеликий мову.
  • Картопля очистити мову. Картопля розділити на великі часточки, а язик нарізати довгою товстою соломкою.
  • Змішати кляр з молока, яєць, спецій і борошна. Цибулю нарізати товстими кільцями, добре вмочити в кляр і обсмажити у великій кількості розпеченого жиру.
  • Вибрати з олії шумівкою і обсушити на паперових рушниках.
  • Часточки вареного картоплі і мови обсмажити до рум’яної скоринки на сковорідці з невеликою кількістю вершкового масла. Приправити сушеної зеленню і перцем.
  • На тарілці красиво розкласти шматочки мови і картоплі. Зверху покласти кружечки смаженої цибулі.
  • Полити продукти сумішшю соус «Бальзаміко», часнику, олії.
  • Салат зі смаженою цибулею і рибою

    Простий рибний салат з апетитними цибульними кільцями і маслинами.

    Список інгредієнтів:

    • Скумбрія – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Петрушка свіжа – 20 р.
    • Часник – 2 шт.
    • Маслини – 10 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Сіль.
    • Перець.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Лимонний сік – 20 мл
    • Масло рослинне – 40 мл

    Спосіб приготування:

  • Филетировать скумбрію і обсмажити в невеликій кількості олії. Розрізати філе на маленькі довгасті шматочки.
  • Цибулю нарізати товстими кільцями і обсмажити у вершковому маслі.
  • Моркву натерти на «корейському» профілі терки і обсмажити окремо. Відкласти на серветки, щоб зняти зайвий жир.
  • Маслини нарізати кільцями. Порубати петрушку.
  • Змішати рибу, цибулю, моркву, маслини і петрушку. Заправити маслом, спеціями, лимонним соком і товченим часником.