Шашлик з горбуші

3889284bbf566503498b3be1b92023be Шашлик з горбуші

Хороший шашлик, варто лише підійти до справи з розумом і фантазією, можна приготувати з будь-якого виду м’яса або риби. Одним з найбільш смачних і доступних за ціною варіантів є шашлик з горбуші.

Ця червона риба не така жирна, як інші її «родичі». Вона прекрасно маринується в найрізноманітніших маринадах. Класичними компонентами для підготовки горбуші до запіканню служать гірчиця, соняшникова олія і лимон. Більш цікаві способи приготування ароматного шашлику з рибки можна дізнатися нижче.

Рада! У магазинах горбушу часто подають в охолодженому вигляді, нарізавши для зручності на стейки, але якщо хочеться по-справжньому соковитого страви, то для шашлику краще відібрати цілу тушку свіжозамороженої риби. Розморозити її доведеться заздалегідь, поклавши з вечора на нижню полицю холодильника.

Шашлик з горбуші в класичному маринаді

Простий і нехитрий рецепт з вражаючим фіналом – запашної рибкою з золотистою скоринкою.

Інгредієнти:

  • Горбуша – 1 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Гірчиця – 1ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Сіль.
  • Спеції для риби.

Спосіб приготування

  • Рибу обробити. Вилучити голову і нутрощі, відокремити безкісткове філе і нарізати великими шматочками. Цибулю нашаткувати аналогічно.
  • У глибокій мисці змішати компоненти маринаду – оцет, гірчицю, рослинне масло, сіль і спеції для риби. Додати туди цибулю і рибу, добре змішати, щоб обгорнула кожен шматочок.
  • Посуд обернути плівкою, поставити в холодильник і дати постояти близько години.
  • Потім нанизати на шпажки і запекти.
  • Подавати з овочевим гарніром.
  • Шашлик з горбуші з медовою поливанням

    Мед і перець чилі органічне поєднання, з яким навіть сухувата горбуша вийде дуже соковитою.

    Інгредієнти:

    • Горбуша – 1 шт.
    • Паприка солодка – 2 шт.
    • Лимон – 1 шт.
    • Мед – 1-2 ст. л.
    • Сіль.
    • Перець чилі свіжий – 1 шт.
    • Вино біле – 300 мл
    • Винний оцет – 20 мл
    • Вода – 200 мл
    • Приправи для риби.
    • Масло рослинне — 50 мл
    Дивіться також:  Ліниві голубці

    Спосіб приготування:

  • Горбушу розділити на безкісткове філе і нарізати на великі шматки. Рибу підкислити лимонним соком, приправити спеціями, медом, маслом і цедрою. Залишити так на півгодини.
  • В окремому посуді змішати вино, воду, винний оцет, половину лимонної цедри, сіль, мед, спеції і перелити у пластикову пляшку з отвором у кришці або спеціальну тару.
  • Стручок чилі надрізати, не доходячи до плодоніжки і видалити насіння, одержаний «квітка» цілком помістити в ємність з поливанням для смаження.
  • Паприку відокремити від плодоніжки і нарізати великими смужками.
  • Нанизати горбушу разом з паприкою на шампури і викласти на мангал з добре прогорілими вугіллям (малий вогонь).
  • Постійно повертаючи шампури, приготувати шашлик з риби, не забуваючи щедро поливати шматочки заздалегідь зробленим соусом з медом, вином і перцем чилі.
  • Подати до столу з гарніром з рису і свіжих овочів.
  • Шашлик з горбуші з помідорами і баклажанами

    Якщо серце тужить за середземноморської кухні, то можна приготувати незвичайне барбекю в італійському стилі – тільки томати, свіжа риба і баклажани. Для шампура потрібно відібрати стиглі, але ще тугі томати, а для соусу-маринаду – м’які зернисті помідори.

    Інгредієнти:

    • Баклажан великий – 1 шт.
    • Горбуша – 1 шт.
    • Сир твердий – 50 р.
    • Помідори черрі – 10 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Лимон – 1 шт.
    • Хрін свіжий – 1 корінь.
    • Гірчиця – 1 ч. л.
    • Масло рослинне – 1 шт.
    • Сіль.
    • Спеції для риби.

    Спосіб приготування:

  • Рибу обробити на безкісткове філе і нарізати на великі шматки. Ріпчасту цибулю нашаткувати великими кільцями.
  • У мисці пюрировать один-два м’ясистих помідора, змішати з тертим хріном, лимонним соком, сіллю і спеціями. Замаринувати горбушу і кільця цибулі в цьому маринаді на півгодини, залишивши посуд в холодильнику.
  • Баклажан нарізати на кружечки. Якщо плід старий, то очистити шкірку. Гуртки баклажани замочити в солоній воді, щоб видалити всю гіркоту.
  • Збризнути його маслом і злегка підсолити. Довести до легкої м’якості на решітці або на сковороді.
  • На дерев’яні шпажки або тонкі шампури поперемінно нанизати підв’ялені кружечки баклажана, цілі помідори черрі, кільця цибулі і шматки горбуші. Викласти на мангал і запекти, періодично змащуючи маринадом.
  • Знявши шашлик з мангалу, за бажанням, присипати його тертим сиром. Якщо страва готується в духовці або электрошашлычнице, то це можна зробити за пару хвилин до готовності. Тоді на шматочках з’явиться апетитна сирна скоринка.