Шашлик з курки

de27357dcb3707e758d7c467b94d1a08 Шашлик з курки

Шашлик з курки – популярний і доступне всім блюдо. Його нескладно готувати і саме з нього радять починати новачкам, які осягають ази шашликового справи. Таке м’ясо важко недосмажити або недомариновать, так як воно легко вбирає всі аромати прянощів і швидко пропікається, навіть будучи дуже крупно нарізаним.

Куряче м’ясо добре відгукується на всі існуючі варіанти маринаду. Найбільш популярними маринадами для нього служать кефір, сметана або йогурт зі спеціями і класична суміш з оцту з маслом, гірчицею і лимонним соком. Також часто у підготовці курятини використовують бальзамічний оцет, біле вино, соєві соуси і соуси з чилі і томатом.

Особливих секретів і таїнств у маринуванні і смаженні курячого шашлику немає. Єдине, що не радять робити досвідчені шашличники – це нанизувати разом з шматками м’яса товсті кільця цибулі, навіть якщо вони маринувалися разом. Він дуже швидко готується і згодом починає підгоряти, чому шашлик набуває неприємний прогірклий присмак. Прикрасити м’ясо апетитними солодкими кільцями можна і пізніше, просто окремо підсмажити їх на решітці гриля.

Що потрібно зробити, щоб побалувати себе запашним шашличком з курки, розказано нижче.

Шашлик з курятини в лимонно-овочевому маринаді

Рідко зустрічається варіант густого овочевого маринаду, але м’ясо в нього виходить дуже ніжним, ароматним, але без надлишку пряностей.

Список інгредієнтів:

  • Стегна курячі – 2 кг.
  • Лимон – 3-4 шт. (якщо маленькі).
  • Петрушка свіжа – 50 р.
  • Часник – 5-6 зубків.
  • Томати свіжі – 4-5 шт.
  • Імбир – 50 р.
  • Сіль.
  • Запашний, чорний перець.

Спосіб приготування:

  • Натерти з цедри лимонів і відразу змішати її з парою ложок рослинного масла, щоб не зникли ароматні ефіри. З оброблених лимонів зняти білу шкірку і видалити кісточки.
  • Розтовкти часник з горошинами перцю і сіллю.
  • Зняти з стегон шкіру, вона не буде потрібно. Кожен шматок розрізати на дві частини – з кісточкою і без.
  • У блендері збити разом очищений імбир, петрушку, томати, м’якоть лимона без шкірки, цедру з маслом, часник зі спеціями.
  • Отриманої густою масою вкрити всі шматочки курки, складені в емальовану каструлю. Посуд накрити харчовою плівкою, потім залишити в холодильнику на 3-4 години.
  • Безпосередньо при нанизуванні розділити м’ясо на шматки з кісточкою і безкостисті, так як останні за часом смажаться швидше. Їх потрібно нанизати на окремі шампури.
  • Дивіться також:  Бурякові котлети

    Шашлик з курки в гірчично-винному маринаді

    Дуже легкий, пікантний маринад для курятини, особливо, для курячої грудки.

    Список інгредієнтів:

    • Куряче філе – 1 кг
    • Вино біле – 200 мл
    • Сіль.
    • Коріандр мелений – 1 ч. л.
    • Мінеральна вода – 100 мл
    • Чорний перець.
    • Ріпчаста цибуля – 3 шт.
    • Гірчиця пастоподібна – 2 ч. л.

    Спосіб приготування:

  • Одну цибулину натерти або пюрировать в блендері.
  • Змішати разом тертий лук, мелений коріандр, біле вино, гірчицю, сильногазований мінеральну воду і спеції.
  • Кожну половинку філе нарізати на три частини. М’ясо перекласти кільцями цибулі і залити маринадом.
  • Витримати в заливці близько 3 годин.
  • Шашлик з курки в кисломолочному маринаді

    Для маринування курятини підійде міцний кефір, нежирна сметана або йогурт. Молочна кислота, що міститься в цих продуктах, робить куряче м’ясо дуже м’яким і соковитим.

    Список інгредієнтів:

    • Курка в тушці – 1,5 кг.
    • Кефір нежирний – 1 л.
    • Часник – головка.
    • Корінь петрушки, селери – 30-40 р.
    • Перець.
    • Мускатний горіх.
    • Перець чилі.
    • Кмин, якщо не було кропу з парасольками.
    • Петрушка і кріп з парасольками – по пучку.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Обробити тушку курки на однакові за розміром шматки. Добре промити м’ясо.
  • Розтовкти часник з кмином. Розім’яти гілочки кропу і подрібнити всю зелень. Натерти білий корінь (селера, петрушка).
  • Змішати спеції та зелень з кефіром, додати солі, мускатного горіха, чорного і червоного перцю.
  • Покласти в маринад м’ясо і залишити його так саме мале на дві години.
  • Нанизати курку на шампури і смажити на добре прогорілих вугіллі, часто повертаючи.