Шашлик з сьомги

11cfdfa56977a180b303488e1c40fb18 Шашлик з сьомги

Смаження шашлику – це справжнє таїнство, яке складається із важливих етапів та до реалізації якого потрібно підходити з усією відповідальністю. Спочатку треба вибрати гарне м’ясо, правильно його замаринувати і рівномірно нанизати на шампури для кращої прожарювання, а після – приготувати на вугіллі, не допускаючи підгоряння і пересушування. У підсумку, шашлик від вмілого майстра стає справжнім шедевром.

Проте є рецепти шашлику, випробувати які можуть і зовсім недосвідчені кухаря. Мова йде про шашликах з риби і, зокрема, з сьомги. М’ясо сьомги саме по собі досить невибаглива. Потрібно практично повна відсутність кулінарного таланту, щоб його зіпсувати.

У філе органічний м’який смак, особливо не потребує доповненні пряними і запашними маринадами. Головне, дотримати правило трьох «П» — підкислити, підсолодити і посолити. Готується воно буквально за 15-20 хвилин на добре прогорілих вугіллі.

Шашлик з сьомги гармонійно поєднується з гарнірами з картоплі і рису, свіжих та маринованих овочів. Його можна подати і як самостійне блюдо, просто доповнивши скибочками лимона, зеленню і будь-яким видом прісного хліба.

Як приготувати шашлик з сьомги, розказано нижче.

Шашлик з сьомги з лимоном

Ніжний рибний шашлик в лимонному маринаді.

Список інгредієнтів:

  • Лимон – 2 шт.
  • Сьомга – 1 кг.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Масло рослинне – 80 мл
  • Коріандр цілий – 1 ч. л.
  • Кріп свіжий – 30 р.
  • Базилік – 30 р.
  • Гірчиця – 2 ч. л.
  • Перець.
  • Сіль.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Вода – 300 мл

Спосіб приготування:

  • Тушку сьомги розрізати на однакові шматки без шкіри і кісток (товста шкура риби при смаженні буде стискатися і деформувати шматки шашлику).
  • Лимони добре промити з милом, щоб видалити парафін і консерванти. Натерти смужками з двох фруктів цедри і швидко змішати її з рослинним маслом, щоб зберегти леткі ароматичні речовини.
  • Кашкою цедру краще не натирати, так як її буде складно видалити з шматків риби, а при смаженні вона може дати гіркоту.
  • У масло з цедрою влити води і сік двох лимонів, всипати солі, спецій і цукру, покласти гірчицю.
  • Помістити сьомгу в маринад на 1 годину.
  • Нанизати на шампури і смажити на вугіллі, часто перевертаючи.
  • Для отримання більш насиченого смаку, маринад можна процідити, трохи розвести і обприскувати їм філе зі спеціального распрыскивателя або звичайної пластикової пляшки з отворами в кришці.
  • Подавати з хлібом і гарніром за смаком.
  • Дивіться також:  Гречана каша в мультиварці

    Гострий шашлик з сьомги «А-ля натюрэль»

    Пікантний рибний шашлик в гострому маринаді.

    Список інгредієнтів:

    • Сьомга в тушці — 1 шт.
    • Перчик чилі дрібний – 1 шт.
    • Перець духмяний горошком – 10-15 шт.
    • Масло рослинне – 100 мл
    • Вода – 400 мл
    • Винний оцет – 40 мл
    • Цукор – 1 ч. л.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Обробити тушку сьомги на однакові шматки без грубої шкіри і великих кісток.
  • Тонкий перчик чилі нашаткувати практично напівпрозорими кільцями.
  • Крупно розтовкти в ступці горошини запашного (білого, чорного) перцю.
  • Змішати разом масло, чилі, запашний перець, сіль, воду і винний оцет.
  • Помістити в маринад рибу на 30 хвилин.
  • Щільно нанизати на шампури, намагаючись, щоб на шматочках залишилися кільця перцю. Обсмажити на вугіллі, часто перевертаючи.
  • Подавати з коржиками, прісним хлібом і гарніром на вибір.
  • Шашлик з сьомги в сметані

    Оригінальний шашлик з підсмаженою вершковою скоринкою. Потрібні як шампури, так і решітка для гриля.

    Список інгредієнтів:

    • Тушка сьомги – 1 шт.
    • Гірчиця – 2-3 ч. л.
    • Сметана – 200 р.
    • Сіль.
    • Майонез – 150-200 р.
    • Перець.
    • Кріп сушений за смаком.
    • Пшеничне борошно – 2-3 ч. л.
    • Часник – 6 шт.
    • Цибуля великий – 2 шт.
    • Масло рослинне – 20 мл
    • Порошок каррі – за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Тушку сьомги розрізати аналогічно двом попереднім рецептами.
  • Великі цибулини нарізати на великі кільця.
  • Змішати разом пшеничне борошно, сметану, гірчицю, масло рослинне, сушений кріп, спеції, товчений часник і сіль. Повинен вийти дуже густий соус.
  • У посуд укласти шматки риби, перекладаючи кільцями цибулі і сметанним соусом.
  • Залишити в холодильнику на 4-6 годин.
  • Щільно нанизати на шампури, зберігаючи шар соусу. Обсмажити на вугіллі, домагаючись появи рівномірного рум’яної скоринки.
  • Цибулю в соусі обсмажити окремо на решітці гриля. На шампури його нанизувати не потрібно, так як він швидко підгорає і передає рибі неприємну гіркоту.
  • Подавати з печеною (відварною) картоплею.