Шашлик з свинини

6311cd206f36f16a2e4e9782d80119f8 Шашлик з свинини

Шашлик – страва настільки улюблене в усьому пострадянському просторі, що давно стало ознакою свята. Жодне народне гуляння не обходиться без шашлику, причому не тільки в літню пору, а цілорічно. Кажуть, найкраще це блюдо виходить у чоловіків – вони, мовляв, знають всі секрети ідеального маринаду. Кілька порад з приготування ароматного свинячого шашлику дамо вам і ми. Користуйтеся і насолоджуйтеся результатом!

Шашлик зі свинини в соєвому соусі

Соєвий соус додасть шашлику з свинини особливу соковитість. М’ясо вийде м’яким, нежорстким і приємно здивує вас цікавим смаком.

Інгредієнти

  • М’якоть свинини – 1 кг
  • Натуральний соєвий соус – 150 мл
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • Мелена паприка – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Купуйте шматок нежирної свинини – краще, якщо це буде ошийок. Будинки гарненько промийте його під проточною водою і наріжте кубиками приблизно по 3-5 див.

Викладіть шматки свинини у велику каструлю і залийте соєвим соусом (можна взяти більше, ніж зазначено). Ретельно перемішайте, щоб соус вбрався в кожен шматочок м’яса.

Цибулину очистіть від лушпиння, промийте і поріжте досить тонкими кільцями або півкільцями. Додайте цибулю в каструлю з м’ясом, перемішайте.

Зверху все рясно поперчіть, покладіть лавровий листочок. Ще раз перемішайте.

Надішліть каструлю з м’ясом в холодильник. Маринуйте приблизно 3-4 години.

Потім витягніть, рясно посоліть, нанизайте на шампури (без цибулі) і смажте над розжареним вугіллям до появи золотистої скоринки.

Шашлик зі свинини в майонезно-гірчичному маринаді

Ще одна ідея недорого, але дуже смачного маринаду, який робить свинину неймовірно смачною. Все, що нам необхідно, це майонез, гірчиця, цибуля ну і, звичайно, саме м’ясо.

Дивіться також:  Буженина з свинини

Інгредієнти:

  • Нежирна свинина — 2 кг.
  • Майонез — 200 р.
  • Цибуля ріпчаста — 6 шт.
  • Гірчиця — 200 р.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

Виберіть шматок свинини, який був би не дуже жирним, але містив трохи сала – з такого шашлик не вийде жорстким.

М’ясо помийте, наріжте шматочками, зручними вам за розміром (дуже великими краще не нарізати, так як м’яса важче буде просмажиться).

Цибулю очистіть і поріжте довільними шматками (можна досить великими, наприклад, на четвертинки).

У великій мисці змішайте м’ясо з цибулею. При перемішуванні непогано було б здавлювати цибулю, щоб він рясно пустив сік і добре вбрався в м’ясо.

Далі м’ясо посоліть і приправте його свіжомеленим чорним перцем.

В окремому посуді змішайте майонез і гірчицю. Вилийте суміш в м’ясо, перемішайте, накрийте миску кришкою і залиште на 6-7 годин (можна залишити на ніч у холодильнику).

Замариноване м’ясо смажте, як зазвичай, над вугіллям. Щоб воно було соковите і не згоріло, досить тримати шашлик над жаром 10-15 хвилин.

Шашлик зі свинини в духовці

Якщо за вікном зима, а вам раптом захотілося шашлику, спробуйте приготувати його в домашніх умовах. А саме в духовці. Вийде, звичайно, без «серпанок», але все одно дуже смачно.

Інгредієнти:

  • Свинячий ошийок – 1 кг.
  • Свіже сало – 200 р.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вино біло сухе – 150 мл
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

Наріжте сало досить тонкими шматочками. Покладіть у велику миску.

М’ясо промийте, наріжте невеликими кубиками. Додайте до сала.

Цибулину очистіть і подрібніть блендером в кашку (якщо підходящої кухонної техніки не є, спробуйте натерти цибулю на терці). Влийте цибульну кашку в м’ясо, добре розмішайте.

Дивіться також:  Запіканка з фаршем і картоплею

Туди ж влийте вино. Посоліть, поперчіть, ще раз ретельно вимісіть, здавлюючи м’ясо руками.

Потім накрийте м’ясо перевернутою тарілкою, по діаметру меншою, ніж миска. Зверху поставте щось важке. Залиште шашлик маринуватися під гнітом приблизно на 3 години.

Після цього шматочки м’яса слід нанизати на дерев’яні шпажки, чергуючи їх з пластинками сала.

Розігрійте духовку, підготуйте форму для запікання. Для цього візьміть деко з бортиками, низ застеліть фольгою (туди буде капати жир з шашлику і сала), фольгу змастіть рослинною олією. Акуратно викладіть шпажки на деко так, щоб м’ясо не стикалося з дном.

Надішліть деко в розігріту до 200 градусів духовку. Обов’язково стежте за шашликом, щоб кінці шпажок не загорілися, а м’ясо не обвуглилося. Як тільки побачите, що шашлик з одного боку підрум’янився, переверніть його. Смажте до готовності. Подавайте з соусом, при бажанні посипте рубаною зеленню.

Шашлик зі свинини з ківі

У чому тільки не маринують свинину винахідливі шашличники: і в мінеральній воді, і в лимонному соці, і навіть в шампанському. Ми ж пропонуємо оцінити цікавий рецепт маринаду на основі плодів ківі.

Інгредієнти:

  • Свиняча вирізка – 2 кг.
  • Ківі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Чорний перець горошком – 3 шт.
  • Гвоздика цільна – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

М’ясо ретельно промийте, наріжте невеликими шматками. Покладіть в каструлю.

Очистіть цибулю, наріжте його кільцями і змішайте з м’ясом.

Додайте сіль, перець горошком і гвоздику.

Очистіть ківі, поріжте навпіл, викладіть в каструлю з м’ясом. Перемішайте, здавлюючи м’ясо, цибулю і м’якоть ківі. Навколо м’яса повинно утворитися досить багато рідини.

Щільно прикрийте м’ясо меншою кришкою або тарілкою, притисніть важким предметом.

Дивіться також:  Печінковий Торт

Маринуйте під гнітом 2-3 години.

Підготовлену свинину нанизуйте на шампури або викладіть на решітку над гарячим вугіллям. Смажте приблизно по 10 хвилин з двох боків до коричневої скоринки. Перевірити готовність ножем: якщо при глибокому надрізі з м’яса не виділяється кров, значить воно вже готове.