Щі зі свіжої капусти

b30c604a9c33102b6b1d4aff6163f245 Щі зі свіжої капусти

Навряд чи варто детально розписувати, що ж таке ховається під словом «щі». Це знайоме всім і кожному, починаючи з самого раннього дитинства. Ситний, але відносно легкий суп зі свіжої капусти є неодмінним пунктом в обідньому меню практично будь російської сім’ї.

Варять борщ пісними, без використання будь-якого м’яса, і наваристими, багатими на міцному м’ясному бульйоні з додаванням грибів, різних овочів, приправ та інших інгредієнтів. Для щів підходить абсолютно будь-яке м’ясо, будь то дієтична яловичина і телятина, жирна свинина або баранина, або взагалі дичину.

Щі зі свіжої капусти До посту

Дуже просте дієтичне блюдо, яке готується буквально за півгодини. Ідеально підходить для багатьох спеціальних програм харчування, можна їсти під час посту. Проте віруючим варто уточнити допустимість його вживання в їжу, так як у складі присутні гриби, вершкове масло і молоко.

Інгредієнти на 2 л. супу:

  • Капуста свіжа – 300 р.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква дрібна – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко – 1 ст.
  • Гриби сушені – 100 р.
  • Зелень сушена, сіль і порошкові спеції за смаком.
  • Вода – 1,5 л.
  • Масло вершкове – за смаком.

Приготування:

  • Половину грибів ретельно промити і замочити в молоці на півтори години. Інші перемолоти на борошно.
  • Закип’ятити воду і додати туди крупно нарізану картоплю, цибулю, гуртки дрібної моркви, смужки вимочених в молоці грибів.
  • До овочів поступово всипати грибну борошно, сіль і спеції. Варити на повільному вогні 10 хвилин.
  • Потім додати тонко нашатковану капусту.
  • Як тільки капуста звариться, щі готові.
  • За бажанням, подавати з зеленню, сметаною або половинкою яйця.
  • Швидкі щі на ребрах копчених

    Оригінальний рецепт лінивих щей «з димком». Краще всього для супу брати копчені свинячі або телячі ребра.

    Дивіться також:  Супи на кожен день

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Реберна платівка на 4-5 кісточок.
    • Копчене або сыровяленое м’ясо – 150 р.
    • Картопля – 2 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Паприка солодка червона – 1 шт.
    • Часник або імбир свіжий – 1 зубок або шматочок довжиною 1 див.
    • Свіжа Зелень сушена іл, сіль і спеції.
    • Рослинна олія для пасерування.
    • Вода – 1,5 л.
    • Капуста свіжа – 300 р.

    Приготування:

  • Розділити платівку на окремі реберця і зварити насичений бульйон.
  • Додати в посуд крупно нарізану картоплю. Варити 15 хвилин на невеликому вогні.
  • Пасерувати цибулю разом із зеленню, морквою, червоною паприкою, часником (імбиром). Ввести в щі.
  • Нарізати копчене м’ясо і капусту соломкою, додати в суп.
  • Через 5 хвилин варіння спробувати бульйон, досолити і приправити за смаком. Варити до готовності капусти.
  • Перед подачею вибрати кістки і розділити великі шматки м’яса.
  • Змішані щі на курятині

    Досить своєрідні щі, відрізняються густиною і наваристостью. Замість курятини можна використовувати іншу птицю, або яловичину.

    Інгредієнти на 3 л. супу:

    • Окорок – 1 шт.
    • Макарони дрібні – 100 р.
    • Картопля – 2 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Вершкове масло – 1-2 ст. л.
    • Морква дрібна – 1 шт.
    • Часник – 1 зубок.
    • Зелень (петрушка або селера листовий) – 50 р.
    • Капуста – 300 р.
    • Вода – 2,5 л.
    • Сіль і порошкові спеції за смаком.

    Приготування:

  • Зварити на окорочке насичений бульйон зі спеціями. Вибрати курячі кістки, м’ясо розділити на більш дрібні шматочки.
  • Часник, ріпчаста цибуля, зелень петрушки або селери, моркву і кубики капусти припустити в маслі.
  • До бульйону на повільному вогні всипати кубики картоплі і пасеровані овочі.
  • Через 10 хвилин всипати дрібні макарони. Варити суп до готовності.
  • Подавати борщ зі сметаною та зеленню.