Шніцель з індички

24f23f05b11e44e03a1cc73aed8b868e Шніцель з індички

Шніцель являє собою будь-яке м’ясо, нарізане тонкими пластинами і обсмажене (запечене) в паніровці. Готують його у великій кількості розпеченого масла (фритюрі), повністю занурюють у жир на 3-5 хвилин до отримання скоринки насиченого золотистого кольору. Для позбавлення від залишків масла шніцелі викладають на кілька шарів паперових рушників. Без цього скоринка може втратити свої хрусткі властивості.

На відміну від стандартних відбивних, шніцелі не піддають попередній обробці і зм’якшенню. М’ясо просто тонко нарізають (німецьке «schnitzen» — нарізати), приправляють спеціями і готують. Вироби панірують у борошні, пшеничних і житніх сухарях, тертому або нашаткованою соломкою білому хлібі. Іноді в суміш для панирования можуть додати твердий сир, горіхову борошно, сушені овочі і трави, мелені спеції.

Шніцель з індички в перший раз вийде навіть у недосвідченого кулінара. Справа в тому, що філе цього птаха дуже ніжне і смажиться всього за 5-7 хвилин, зберігаючи при цьому природний смак і всі м’ясні соки. Грудка індички набагато смачніше і соковитіше звичного курячого м’яса, тому страви з неї останнім часом набирають все більшу популярність.

Як приготувати шніцель з індички, детально розказано в розташованих далі рецептах.

Шніцель в сухарях

Рецепт простого шніцеля з філе індички. Класичну гаму смаку можна збагатити, додавши до сухарів меленого кропу або сушеного часнику.

Список інгредієнтів:

  • Сухарі для панірування – 200 р.
  • Яйце куряче – 2 т.
  • Молоко або вода – 50 мл
  • Індиче філе – 500 р.
  • Олія для смаження – 100 мл
  • Сіль.
  • Кріп сушений.
  • Перець чорний.

Спосіб приготування:

  • Філе промити, обсушити шматок серветками. Нарізати на приблизно рівні за розміром шніцелі.
  • Куряче м’ясо зазвичай не вимагає відбивання для пом’якшення, зазвичай філе тільки надають потрібну форму парою ударів дерев’яного молотка. Для цього шніцель накривають плівкою і в неповну силу відбивають плоским боком інструменту. Плівка потрібна, щоб зберегти текстуру м’яса і запобігти прилипання до молотка.
  • Яйце збити з сіллю, чорним перцем і 50 мл. рідини. Вмочити в неї шніцелі і запанірувати в сухарях, змішаних з кропом або часником. Щоб отримати достатній обсяг панірування, процес треба повторити два – три рази.
  • У сковороді розжарити масло, налите шаром не менше одного сантиметра.
  • Обсмажити шніцелі з усіх боків і зняти лопаткою на товстий шар паперових рушників. Просушити м’ясо з двох сторін.
  • Подавати з цілими бульбами відварної картоплі і нарізаними овочами.
  • Дивіться також:  Вівсяні котлети

    Шніцель запечений

    Зручний спосіб приготування індички в умовах обмеженого часу. Виходить швидко, корисно і смачно.

    Список інгредієнтів:

    • Індиче філе – 1 кг
    • Яйце куряче — 2-3 шт.
    • Батон черствий – 800 р.
    • Борошно пшеничне – 150 р.
    • Гірчиця пастоподібна – 1 ч. л.
    • Суміш пряних трав – 1-2 . л.
    • Томати черрі – 400 р.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Часник – 3-4 зубки.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Сіль.
    • Перець чорний.
    • Мікс салатів – 400 р.
    • Винний оцет – 20 мл
    • Сир твердий типу «Пармезан»– 50 р.
    • Молоко або вода – 50 р.
    • Соєвий соус – 15 мл
    • Цукор.

    Спосіб приготування:

  • Цілу грудку індички по хряща розділити на дві рівних половини і відокремити від кістки. Промити, промокнути серветками і нарізати поперек на товсті «медальйони».
  • Тонкий край від філе відбити, надаючи правильної форми. Медальйони можна залишити як є.
  • Батон натерти на тертці або нарізати короткою товстою соломкою.
  • З поверхні заготовок прибрати зайву вологу, натерти приправами і сіллю, вмочити в суміш молока і яєць.
  • М’ясо обваляти в борошні, знову вмочити в яєчну суміш. На цей раз шніцелі обкласти хлібної соломкою і помістити на деко, змащене маслом.
  • Поки запікаються шніцелі, готується овочевий гарнір.
  • Суміш листових салатів заправити гірчицею і маслом з винним оцтом, додати за смаком солі, перцю.
  • У сковорідці обсмажити пригнічені зубки часнику (без лушпиння). Як тільки вони придбають підсмажений вигляд, дістати з посуду і до пори відкласти на тарілку.
  • У сковороду до ароматної олії плеснути ще жиру і покласти помідори черрі. Швидко обсмажити до рум’яних бочков, підлив до них соєвого соусу, винного оцту і всипати сіль і трохи цукру.
  • При подачі викласти на тарілку заправлену листову суміш салатів, поверх зелені додати 8-10 помідорів. З боку покласти 1-2 запечених шніцеля.
  • За смаком присипати сиром.
  • Дивіться також:  Горохова каша

    Шніцель з гарніром черносливовым

    Своєрідне німецьке блюдо для різдвяного столу з гарніром з тушкованого чорносливу. У російській кухні сушені сливи зазвичай гасять в сметані з додаванням цукру і вживають це блюдо як десерт. Європейські кулінари змогли практично аналогічного набору продуктів зробити ароматний гарнір до білого м’яса зі специфічним смаком. У західному варіанті замість сметани використовують жирні вершки.

    Список інгредієнтів:

    М’ясо:

    • Індиче філе – 500 р.
    • Паприка мелена – 1 ч. л.
    • Горіхи: мигдаль – 50 р.
    • Сухарі панірувальні – 200 р.
    • Яйце куряче – 2 — шт.
    • Гострий перець.
    • Сіль.
    • Масло вершкове для запікання – 50 р.
    • Перець.

    Соус:

    • Петрушка свіжа – 30 р.
    • Зелень базиліка – 30 р.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Винний оцет – 20 мл
    • Цукор – 0,5 ч. л. (або за смаком)
    • Солодкий соєвий соус – 20 мл
    • Сіль.
    • Сир типу «Пармезан» — 50 р.
    • Перець.

    Гарнір:

    • Масло вершкове для гарніру – 70 р.
    • Чорнослив – 400 р.
    • Вода – 1 л.
    • Вершки вищої жирності – 200 мл
    • Борошно пшеничне – 1 ч. л.
    • Імбир сушений – за смаком.
    • Часник – 4-5 шт.
    • Мускатний горіх – за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Аналогічно попереднім рецептами обробити, відбити і просушити м’ясо.
  • Мигдаль обсмажити без масла, охолодити і змолоти на борошно. Змішати з панірувальними сухарями. Туди ж всипати спецій, солі, солодкої паприки і перцю.
  • Вмочити шніцелі в змішані яйця, обваляти в панірувальної масі. Щільно укласти в промазанный вершковим маслом деко. Запекти при стандартних налаштуваннях для м’яса.
  • У глибоку миску (чашу блендера) скласти листя зелені, тертий сир, всипати цукру і спецій, влити соєвий соус і винний оцет. Подрібнити в імпульсному режимі, формуючи густий грубозернистий соус із сиром.
  • Плоди чорносливу заздалегідь замочити в теплій воді. Рідина бажано змінити кілька разів. Сливи промити, видалити кісточки.
  • Розпустити вершкове масло, покласти в нього сливи, трохи обсмажити, додати товченого часнику і залишити під кришкою на дуже маленькому вогні.
  • Окремо пасерувати ложку борошна. Золотисту пудру охолодити і змішати з вершками, які потім по частинах влити до тушкованого у вершковому маслі чорносливу.
  • Після вливання вершків, всипати всі ароматні спеції, додати солі. Тушкувати до загустіння.
  • У глибоку тарілку покласти 100-150 г чорносливу і пару шніцелів. Поруч поставити невелику піалу з зеленим соусом або відразу полити їм м’ясо.