Шніцель з курки

8460abf0e59c888cc2f1cbfcaf95d018 Шніцель з курки

Шніцель – виріб з м’яса, що представляє собою тонкий шматок вирізки, обсмажений у фритюрі з використанням панірування з білих сухарів або хліба, тертої картоплі. Прості на вид блюдо стало візитною карткою німецької, австрійської і французької кухонь і швидко набуло популярності в інших країнах, завдяки простоті виконання і повсюдної доступності продуктів.

Зазвичай шніцель готують із молодого і ніжного м’яса – телятини, ягнятини, птиці або свинини. Це пояснюється тим, що тонкі стейки рідко відбиваються і маринуються, тому з жорсткого шматка майже завжди виходить такий же трудноусвояемый продукт.

Готується шніцель дуже швидко. В якісно прогрітому фритюрі час його приготування становить не більше 2-3 хвилин, а для вироби з птиці часом досить і хвилини. До аппетитному шматку м’яса в хрусткої золотистої скоринки відмінно підходить відварна картопля і пюре, паста, розсипчасті каші і свіжі овочеві салати.

Найпростіше зробити шніцель з курки, так як м’ясо спочатку дуже м’яке і ніжне. Для нього береться филетированная куряча грудка або стегно, яку злегка відбивають (надають потрібну форму) і маринують в кисло-солодкому бальзамічний оцет або соєвому соусі.

Дізнатися про приготування шніцеля можна трохи нижче, уважно вивчивши запропоновані рецепти страв.

Шніцель з курки з картоплею

Ніжне куряче філе в паніровці з хрусткого картоплі.

Список інгредієнтів:

  • Куряче філе – 500 р.
  • Борошно пшеничне – 1-2 ст. л.
  • Бальзамічний оцет – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Зелень сушена – 1-2 ч. л.
  • Сіль.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Чорний перець.

Спосіб приготування:

  • Кожну половинку курячої грудки нарізати уздовж на 3 шматки. Замаринувати їх на 15 хвилин у суміші бальзамічного оцту, зелені, перцю і солі.
  • Готові шматочки вкрити подвійним шаром харчової плівки і злегка відбити плоским боком дерев’яного молотка.
  • Картоплю очистити і натерти на великому (сирному) профілі терки. Зайву вологу і крохмаль злити.
  • По тарілці розподілити кілька столових ложок борошна, манної крупи або пластівців для панірування.
  • У мисочці збити пару яєць.
  • Відбиті шматочки вмочити в яйце і борошно, потім щедро вкрити їх з двох сторін підсоленим тертою картоплею.
  • Деко вистелити пергаментом і змастити його олією. Покласти на нього стейки і запікати в духовій шафі протягом півгодини. Температура приготування – 180-190 градусів.
  • Подавати до столу в гарячому вигляді, з гарніром зі свіжих овочів. За смаком можна присипати сиром.
  • Дивіться також:  Гуляш з курки

    Шніцель з курки з мускатним горіхом

    Пікантне м’ясо птиці з легким ароматом мускату. Відмінно підходить до гарнірів з пасти.

    Список інгредієнтів:

    • Окорок – 2-3 шт.
    • Сіль.
    • Мускатний горіх.
    • Масло рослинне – 100-150 мл.
    • Чорний перець.
    • Часник – 6 зубчиків.
    • Сухарі панірувальні – 100 р.
    • Сир за смаком.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Борошно пшеничне або манна крупа – 2 — 3 ст. л.

    Спосіб приготування:

  • Стегенце розрізати по суглобу на дві частини. З гомілки і стегна дістати кістки. Філе гомілки залишити як є, а м’якоть стегна розділити вздовж на дві частини.
  • Кожен шматочок м’яса накрити харчовою плівкою і розкачати качалкою або відбити плоским боком молотка.
  • Підготовлене м’ясо присипати свеженатертым мускатним горіхом, меленим перцем, сіллю, пекучим перцем і травами за смаком. Розчавити до них кілька зубків часнику.
  • Добре перемішати і залишити в спокої на 10 хвилин.
  • Потім вмочити стейки в збите яйце, обваляти в борошні і обсмажити у великій кількості розпеченого рослинного масла.
  • Готові шніцелі просушити від зайвого жиру на паперових рушниках.
  • Рубаний шніцель з курки

    Ситний шніцель з курячого філе і бекону, обкладений великими шматочками білого хліба. Краще всього подавати його до столу в обрамленні салатів або просто стиглих помідорів і солодкого перцю.

    Список інгредієнтів:

    • Бекон – 7-8 пластинок.
    • Філе куряче (у т. ч. з стегенець) – 400 р.
    • Часник – 3 зубки.
    • Батон – 5-6 шматків.
    • Яйце куряче – 2-3 шт.
    • Молоко – 4-5 ст. л.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Кріп сушений – 1 ч. л.
    • Борошно – 1 ст. л.

    Спосіб приготування:

  • Дрібно нарізати бекон і куряче м’ясо. Розчавити до них кілька зубків часнику і всипати сушеного кропу, спецій і борошна.
  • Дуже добре вимісити м’ясо, сильно бити його об стінки каструлі, поки фарш не стане в’язким.
  • Шматки батона звільнити від рум’яних скоринок, а м’якоть нарізати тонкою соломкою.
  • Столовою ложкою вибрати фарш і вмочити його в яйце, потім на тарілці сформувати товсту коржик, яку потрібно з усіх боків обкласти смужками хліба.
  • Розігріти в сковороді багато рослинної олії і обсмажити в ньому рубані шніцелі до рум’яної скоринки.
  • Обсушити на паперових рушниках і винести до столу з гарніром зі свіжих овочів.