Шніцель зі свинини

38b61901a373287a0935d107800f7dab Шніцель зі свинини

Шніцель вперше сформувався як самостійна страва на території сучасної Німеччини. У перекладі з німецького його назва означає «вирізування». Раніше під шніцелем увазі простий шматок м’яса, обсмажений в жиру на сковороді. Вирізка могла бути зроблена з яловичини або свинини, лісової дичини, дуже рідко — з баранини.

Пізніше рецепт страви ускладнився, м’ясо стали відбивати молотками і сокирами (рубані вироби), панірувати в хлібних крихтах або борошні. Зважаючи на те, що в той час в Німеччині свинина була більш популярним і доступним м’ясом, ніж яловичина, то і шніцель з часом став сприйматися в першу чергу як страва зі свинини. Хоча зараз так можуть назвати вироби не тільки з темних сортів м’яса, але і з птиці (курятина, індички).

У Росії заготовку для шніцеля завжди відбивають, змочують у льєзон або просто збите яйце, а потім щедро панірують у сухарях, хлібній крихті або соломки, борошна або манної крупі. Якщо для страви беруться жорсткі частини туші, то кухарі рекомендують злегка стушкувати готові відбивні після обжарювання. Найбільш ніжні і соковиті шніцелі виходять з безкісткової свинячої корейки.

Як приготувати апетитні шніцелі з хрусткою скоринкою, розказано в розташованих нижче рецептах.

Шніцель зі свинини по-домашньому

Звичайний свинячий шніцель, приготований без всяких витребеньок. З спецій до м’яса – тільки мелений перець і сіль.

Список інгредієнтів:

  • Свинина – 1 кг
  • Вода – 300-400 мл
  • Панірувальні сухарі – 400 р.
  • Вершки (молоко) – 150 мл
  • Сіль.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Перець.
  • Олія для смаження.
  • Часник – 3 шт.
  • Кріп сушений – 1 ч. л.

Список інгредієнтів:

  • Розрізати шматок свинини на тонкі, однакові за розміром шматочки, без надлишків жиру і залишків плівок.
  • Кожен шматочок відбити зубчастою стороною дерев’яного молотка.
  • Приготувати льєзон з двох яєць, половини склянки молока, невеликої кількості перцю і солі.
  • Підготовлений шніцель вмочити в льєзон, потім в панірувальні сухарі. Так можна повторити кілька разів, поки не утворюється товстий шар панірування.
  • Добре розігріти масло і швидко обсмажити в ньому шматки м’яса. Повної готовності не потрібно, достатньо отримати на поверхні шніцеля рум’яну скоринку.
  • В 1-1,5 ст. води розмішати за смаком солі і перцю, ложку сушеного кропу, розчавити кілька часточок часнику.
  • Обсмажене м’ясо скласти в толстодонную сковороду і залити водою зі спеціями. Посуд наполовину накрити кришкою і тушкувати на малому вогні до практично повного відходу рідини.
  • Дивіться також:  Шашлик з свинини

    Гострий шніцель зі свинини

    Проста, але ефектна м’ясне блюдо для святкового столу з приємним гоструватим смаком.

    Список інгредієнтів:

    • Свинина – 1 кг
    • Стручок перцю чилі – 1 шт. або
    • Імбир (хрін) – 1-2 ч. л. тертої маси.
    • Петрушка свіжа – 30 р.
    • Яблучний оцет (лимонний сік) – 30 мл
    • Сіль.
    • Суміш приправ для темного м’яса.
    • Перець.
    • Олія для смаження.
    • Білий хліб (не батон) черствий – 6 шт.
    • Молоко – 100 мл
    • Яйце – 2 шт.
    • Маслини, салатні листя, лимон – для декорації.

    Спосіб приготування:

  • Обробити свинячу вирізку на великі, тонкі, однакові за розміром шматки. Відбити з двох сторін.
  • У невеликому салатнику розмішати оцет або лимонний сік, суміш прянощів для м’яса, сіль і тертий імбир (кільця перцю чилі), рубану петрушку, перець.
  • Скласти в миску до сухого маринаду всі шматочки м’яса, ретельно перемішати, щоб спеціями був покрита кожна заготовка. Залишити так на годину.
  • Збити молоко з яйцями. Хліб без кірок нарізати на короткі бруски.
  • У готову яєчну суміш вмочити мариновані шматки м’яса, які потім обкласти брусочками хліба і обсмажити на середньої інтенсивності вогні.
  • Довести до готовності і зняти на паперові рушники, щоб видалити залишки жиру.
  • Подавати на тарілці, вкритої салатними листям. По краях покласти часточки лимона і цілі оливки.
  • Шніцель зі свинини, запечений з овочами

    Дуже незвичайне страву, зроблену з найпростіших і доступних продуктів.

    Список інгредієнтів:

    • Вирізка свиняча – 1 кг
    • Бочкові огірки – 2 шт.
    • Горіхи волоські – 100 р.
    • Цибуля червоний – 2 шт.
    • Твердий сир (будь-який сорт) – 200 р.
    • Болгарський перець – 1 шт.
    • М’який сир «Рікотта» — 300 р.
    • Часник – 4 шт.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Зелень сушена — 2 ч. л.
    • Перець.
    • Сметана – 400 р.
    • Сіль.
    Дивіться також:  Гречані котлети

    Спосіб приготування:

  • Обробити свинячу вирізку на невеликі і однакові за розміром шматки. Добре відбити і приправити сіллю і перцем.
  • У блендері збити разом сметану, горіхи, вершковий сир, часник, зелень, перець і сіль (за необхідності), очищені від шкірки і насіння бочкові огірки.
  • У приготовлений вершковий соус покласти сирі шматки м’яса і щільно укласти їх в форму для запікання, змащену жиром.
  • Цибулину і стручок солодкого перцю нарізати кільцями. Розтопити вершкове масло і пасерувати овочі на повільному вогні до м’якості (смажити не потрібно).
  • Вибрати кільця перцю і цибулі шумівкою, щоб не зачерпувати залишки жиру. Розкласти рівним шаром по сирого м’яса, залити залишками вершкового соусу.
  • Зверху зробити розкішну шапку з подрібненого твердого сиру.
  • Помістити м’ясо в духовку на 40 хвилин. Температура запікання 180 – 190 градусів.
  • На стіл можна подавати прямо у формі для запікання.