Шоколадний десерт

83a2af797d84ebf42696ef19d64bcbd8 Шоколадний десерт

До шоколадних десертів відносять велику кількість різноманітних рецептів, об’єднаних наявністю одного головного інгредієнта. Мова йде про короля ласощів – шоколаді. На його основі готують фантастичні ресторанні шедеври для особливих випадків і прості домашні страви для затишного вечора в колі сім’ї.

Шоколадні десерти – це всілякі муси, желе, фонданы, кекси з начинками, крему, густі напої, багатошарові частування з бісквіту, м’яких сирів, морозива і різних наповнювачів. Всі ці рецепти сильно різняться між собою за принципом приготування та технології обробки. Деякі вимагають не більше 15 хвилин, для приготування інших шедеврів потрібно виділити більше 2-3 годин особистого часу.

Як приготувати ніжні шоколадні десерти, докладно розказано трохи нижче. Серед представлених немає складних рецептур страв, вони прості і доступні для всіх.

Десерт «Три шоколаду»

Шоколад шоколад для справжніх цінителів цього продукту.

Список інгредієнтів:

  • Шоколадне морозиво – 400 р.
  • Горіхи – 100 р.
  • Згущене молоко – 200 р.
  • Вершки вищої жирності – 70-100 мл
  • Какао – 3 ст. л.
  • Білий шоколад – 100 р.
  • Мигдальні пластівці.
  • Ароматизатор за смаком.
  • Коктейльна вишня для декорації.
  • Гіркий шоколад – 100 р.
  • Масло вершкове – 150 р.

Спосіб приготування:

  • Розмерзається шоколадне морозиво змішати з подрібненими горіхами і красиво викласти в порційні креманки. Присипати тертим білим шоколадом і мигдалевими пелюстками.
  • Покласти в холодильник.
  • На слабкою водяній бані розтопити плитку хорошого шоколаду і приблизно півпачки натурального вершкового масла.
  • Влити згущене молоко, всипати ароматизатори. Перемішати до однорідності і поступово влити жирні вершки, домагаючись освіти шоколадного соусу з глянцевим блиском.
  • Соус остудити до 40-50 градусів і щедро полити їм шоколадне морозиво з горіхами.
  • Зверху ще раз присипати десерт мигдалевими пелюстками і великими пластівцями білого шоколаду. Прикрасити 3 коктейльними вишнями. Частування відразу подати гостям.
  • Дивіться також:  Малинове варення

    Шоколадний десерт «Добрий ранок»

    Апетитний і дуже поживний десерт для корисного сніданку.

    Список інгредієнтів:

    • Солодкі кукурудзяні та рисові пластівці – 100 р.
    • Яйця курячі – 3 шт.
    • Какао-порошок – 1 ст. л.
    • Молочний шоколад – 50 р.
    • Масло вершкове – 80-100 р.
    • Цукрова пудра – за смаком.
    • Сухофрукти за бажанням.
    • Ароматизатори – за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Збити охолоджені білки з краплею лимонного соку або дрібкою солі.
  • Розтопити на слабкому водяній бані молочний шоколад і натуральне вершкове масло. Всипати какао порошок, пудру і ароматизатори. Потрібно уникати потрапляння в шоколадну масу крапель води.
  • Зняти з плити і енергійно перемішуючи, поступово додати в гарячу масу курячі жовтки.
  • Шоколадну заготівлю остудити і поступово з’єднати зі збитими білками, а після – з роздробленими пластівцями.
  • Десерт розкласти по порційному посуді. За смаком прикрасити його часточками фруктів і цукровою пудрою.
  • Тістечко «Фондан»

    Вишуканий ресторанний рецепт, геніальний у своїй простоті і неймовірно підступний при приготуванні. При створенні повітряного тістечка з рідкої сердцевинкой спіткнулося чимало досвідчених кулінарів, адже домогтися правильної текстури десерту не так вже й легко.

    Список інгредієнтів:

    • Шоколад гіркий – 100 р.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Борошно пшеничне – 2 ст. л. (70 р.).
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Цукрова пудра – 50 р.
    • Сода/розпушувач – 1 уп. або 1 ч. л.
    • Сіль.

    Спосіб приготування:

  • Поставити на слабку водяну баню шоколад і масло. Брикет масла повинен полежати поза холодильника. Уникати потрапляння в шоколадну помадку крапель рідини (води, молока і т. п.)
  • Поступово розтопити і змішати в однорідну глянсову масу. Остудити до теплого стану.
  • Окремо збити яйця з какао-порошком, борошном, пудрою, сіллю і розпушувачем.
  • З’єднати обидві частини рідкого тіста. Високі чашки або кексницы для випічки змастити маслом, добре обсипати борошном, крохмалем або какао-порошком.
  • Залити форми на дві третини об’єму. Поставити їх у розігріту до 210 градусів духовку. В непрогрітий заздалегідь прилад тістечка ставити не можна, так як вони просто не підійдуть, як слід.
  • Через 5 хвилин перевірити формочки. Тісто в них вже має поняться до країв. Як тільки на поверхні десерту почнуть з’являтися тріщини, він готовий.
  • Якщо все зроблено правильно, то при надломе, зсередини тістечка потече апетитний шоколадний соус.