Сирна запіканка в мультиварці

52d54e1d446da942f7c29e1744f4f522 Сирна запіканка в мультиварці

Напевно, не варто зайвий раз говорити про користь сиру – кожен з нас і так знає, що молочні продукти необхідні для нашого організму. Але от якщо молоко люблять далеко не всі, то запіканку з сиру, напевно, кожен. Як приготувати запіканку в мультиварці так, щоб вона була не гірше, а то і краще тієї, яку ми пам’ятаємо з дитинства? Читаємо далі.

Повітряна сирна запіканка в мультиварці

Ця запеканочка гарна вже сама по собі – ніжна, просто таки тане в роті. Але якщо вам хочеться ще більше підсолодити собі життя, прикрасити готову страву джемом, згущеним молоком, сиропом або звичайною сметаною.

Інгредієнти:

  • Сир – 600 р.
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 1,5 ст. л.
  • Манна крупа – 1,5 ст. л. + для посипання чаші
  • Цукор – 3/4 склянки
  • Вершкове масло – 150 р.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Насамперед необхідно взяти яйця і акуратно відокремити білки від жовтків. Білки збийте міксером на великій швидкості, поступово додаючи в них половину всього цукру. Білкова піна повинна бути дуже густий і стійкою.

У жовтки додайте другу половину цукру, збивайте віночком, поки цукор не розчиниться, а жовтки не побіліють.

Тепер викладіть сир у велику миску і ретельно розімніть його виделкою, віночком або ручним блендером до однорідного стану. В цей сирний крем влийте спочатку збиті жовтки, а потім розтоплене вершкове масло. Всі разом перемішайте. Невеликий рада: заощадити на олії можна, розтопивши його прямо в чашу мультиварки на режимі «Підігрів» (приблизно 3-5 хвилин) – так чашу не потрібно буде змащувати перед випіканням запіканки. Коли сольете з чаші масло, відразу посипте її тонким рівномірним шаром манної крупи.

З лимона вичавити сік, змішайте з содою і відразу вилийте в сирну масу.

Манну крупу змішайте з борошном, також висипте в сир. Додайте туди ж ванільний цукор і все добре перемішайте.

Далі візьміть збиті білки, порціями викладайте їх в сир і обережно, плавними рухами вмешивайте їх в масу. У результаті повинно вийти пишне і дуже ніжне тісто. Це тісто треба так само плавно рівним шаром перекласти в чашу мультиварки.

Дивіться також:  Сирний Кекс

Поставте готувати в режимі «Випічка» на 45 хвилин. Під час запікання не відкривайте кришку, інакше тісто може впасти і вже не піднятися. Також залиште готову запіканку остигати в мультиварці, не відкриваючи її. Приблизно через годину акуратно дістаньте запіканку з чаші. Можете подавати до столу відразу, але краще покласти її на деякий час в холодильник.

Шоколадно-сирна запіканка Зебра в мультиварці

Таку «Зебру» господині часто готують своїм діткам – хто ж не любить шоколад, під яким, до того ж, можна легко сховати сир? Чудово й те, що ця запіканка схожа більше на торт, ніж на звичайне друге блюдо.

Інгредієнти:

  • Сир жирний – 1 кг.
  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Чорний шоколад – 100 р.
  • Вершки (20%) – 0,5 склянки
  • Крохмаль – 4,5 ст. л.
  • Вершкове масло – 20 р.

Спосіб приготування:

Сир викладіть у велику каструлю або миску, ретельно розімніть вилкою, щоб не траплялися великі грудки.

Вибийте в сир яйця, висипте цукор. Гарненько розмішайте (можете трохи збити блендером).

Отриману масу розділіть на дві частини, покладіть в різні миски.

Вершки вилийте в миску, поставте їх на маленький вогонь. Коли вершки прогріються, викладіть в них чорний шоколад. Помішуйте, поки шоколад не розчиниться. Потім швидко влийте вершково-шоколадну масу в одну з частин сиру і ретельно розмішайте.

Покладіть в шоколадну частину тіста дві з половиною ложки крохмалю, перемішайте. В білу частину тіста покладіть дві ложки крохмалю, також змішайте.

Чашу мультиварки змастіть шматочком вершкового масла. Вилийте в її центр трохи шоколадної маси, потім туди ж – біле тісто. Чергуйте, наливаючи тісто в центр, до його закінчення. Тісто має рівномірно розтектися по чаші, утворюючи красивий візерунок.

Далі поставте чашу в мультиварку, увімкніть режим «Випічка» і виставте час приготування 60 хвилин. Після звукового сигналу можете для вірності залишити запіканку на 20 хвилин в режимі «Підігрів». Після цього відразу страва не виймайте – нехай вона постоїть під закритою кришкою близько 30 хвилин.

Сирна запіканка з яблуками в мультиварці

Простий рецепт ласощів, яке обов’язково сподобається всім вашим домашнім. Але головний плюс цієї запіканки в тому, що для її приготування не потрібно майже ніяких зусиль. Змішав продукти, закинув в мультиварку – і краса готова!

Дивіться також:  Шоколадний кекс

Інгредієнти:

  • Сир – 500-600 р.
  • Борошно – 3-4 ст. л.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик

Спосіб приготування:

Сир викладіть в глибоку посуд, вимісіть, злегка збиваючи, щоб утворилася розсипчаста маса.

Вибийте в неї яйця, гарненько розмішайте, щоб вони рівномірно вбралися в сир.

Всипте борошно, цукор і ванільний цукор. Ще раз все гарненько розмішайте. Консистенція кінцевої маси повинна бути по вашому смаку. Якщо любите, щоб запіканка була гладенькою, на кожному етапі розмішуйте сир дуже ретельно, можна блендером. Якщо припускаєте наявність творочных грудочок, можете не витрачати час на ретельне перемішування.

Яблука очистіть від шкірки, наріжте нетовстими часточками або невеликими кубиками. Вмішайте шматочки яблук до сиру.

Чашу мультиварки змастіть невеликою кількістю вершкового або рослинного масла. Вилийте в неї тісто з яблуками, розрівняйте поверхню ложкою. Увімкніть режим «Випічка» і випікайте блюдо 50 хвилин. Під час запікання не відкривайте кришку. Після звукового сигналу залиште запіканку на 30 хвилин в мультиварці, щоб охолола, інакше вона сильно опаде. Потім обережно переверніть запіканку на плоску тарілку і подавайте.

Сирна запіканка з макаронами і варенням в мультиварці

Незвичайний варіант сирної запіканки з макаронами, але дуже цікавий. Якщо прибрати з нього джем, вийде просте і дуже ситне блюдо. Якщо джем не прибирати, отримаєте солодку запіканку з фруктовою родзинкою.

Інгредієнти

  • Сир – 700-800 р.
  • Макарони будь – 400-500 р.
  • Яйця – 4-5 шт.
  • Варення густе – 600 р.
  • Вершкове масло – 30 р.

Спосіб приготування:

Сир розімніть до м’якості, змішайте його з сирими яйцями, ретельно розминаючи і збиваючи. Якщо ви великий любитель солодкого, можете додати в сир трохи цукру.

Тим часом зваріть макарони. Це можуть бути вироби будь-якої форми, можна взяти навіть вермішель. Варіть їх в окропі, як зазначено на упаковці, але краще не доварите, ніж переваріть.

Змішувати сир і макарони не потрібно, ми будемо викладати шарами.

Дивіться також:  Желе з чорної смородини

Спочатку змастіть чашу мультиварки маслом, потім на дно викладіть невеликий шар макаронів. Зверху рівномірно розподіліть шар густого варення, потім покладіть сир. Повторіть шари.

Покладіть в чашу мультиварки, виставте режим «Випічка» і запікайте 60 хвилин. Готову страву обережно переверніть так, щоб шар макаронів був верхнім. Прикрасьте його варенням, згущеним молоком або сиропом.

Сирна запіканка з капустою в мультиварці

Мультиварка дозволяє своїм власникам не тільки запікати сирну запіканку, але і готувати на пару. Пропонуємо вам два варіанти приготування легкої дієтичної запіканки з овочами.

Інгредієнти:

  • Сир – 300 р.
  • Капуста білокачанна – 300 р.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Вівсяні пластівці – 3 ст. л.
  • Часник – 2 зубці
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – для прикраси

Спосіб приготування:

Капусту промийте і дрібно наріжте за допомогою терки. Шматочки капусти не повинні бути довгими, тому поріжте їх на дрібні шматочки.

Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно поріжте.

Часник також очистіть від лушпиння, поріжте або наріжте його тонкими скибочками.

Викладіть цибулю і часник до капусти. Перемішайте, стискаючи руками, щоб капуста стала м’якше.

У чашу мультиварки влийте трохи води, зверху встановіть решітку для варіння на пару. Покладіть в неї капусту з цибулею і часником, увімкніть режим Варіння на пару» і готуйте овочі приблизно 25-30 хвилин.

Сир ретельно розімніть, вбийте в нього яйця, гарненько розмішайте. Посоліть масу за смаком, після чого засипте в неї вівсяні пластівці. Ще раз добре вимішайте.

Коли овочі потушатся, викладіть їх в сир, розмішайте до однорідного стану.

Отриману масу розкладіть в невеликі формочки (можна використовувати одну форму побільше). Знову поверніть форми на грати для варіння на пару, при необхідності доливання в чашу мультиварки воду. Готуйте в режимі «Варка на пару» ще близько 30 хвилин. Можете також запекти страву в основній чаші мультиварки без викладання у формочки. Для цього сирно-капустяну масу покладіть в чашу мультиварки і готуйте приблизно 40 хвилин в режимі «Випічка».

Подавайте запіканку до столу, поливши сметаною.