Сирне печиво «Трояндочки»

c9af07fdce8a3bfeb7a0207a9187242e Сирне печиво «Трояндочки»

Проста випічка на маслі або маргарині може бути дуже смачною і красивою. Це з успіхом доводить рецепт звичайного сирного печива «Трояндочки». Цукрові троянди – старовинний рецепт, родом з самого дитинства. Бабусі і мами часто зустрічали улюблених дітей апетитними завитками в крупинках цукру.

За класичною технологією печиво готують з протертого сиру, борошна, масла і розпушувача. Сир в тісто протирають для того, щоб надати масі легкість і м’якість. Також в заміс можуть додати сухофруктів і цукатів, горіхів, какао та подрібнений шоколад. Прикрашають випічку присипками на основі цукрової пудри або какао, мигдалевими пелюстками або горіховою крихтою. У деяких рецептах в центр трояндочок кладуть густе повидло.

Як приготувати це просте і неймовірно смачне печиво, можна знати з наведених нижче рецептів.

Печиво «Трояндочки» в цукрі

Найпоширеніший рецепт без всяких надмірностей. Сир бажано брати не брикетах, там багато сироватки, а гранульований або на вагу.

Список інгредієнтів:

  • Сир сухий – 300 р.
  • Масло вершкове – 200-250 р.
  • Розпушувач на 1 кг тіста.
  • Сіль.
  • Цукор – 3-4 ст. л.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Ароматизатор.
  • Борошно пшеничне – 300-400 р.

Спосіб приготування:

  • Розтерти сир з яйцем і цукром. Додати м’яке масло і просіяти борошно. Вимісити блискуче і пластичне тісто. Зліпити великий ком, загорнути його в плівку і помістити на півгодини в холодильник.
  • Розкачати в пласт і вирізати склянкою кружечки. Три-чотири гуртка скласти навряд та внахлест (на зразок емблеми Ауді). Акуратно згорнути їх у нещільний рулетик. Розділити його на дві рівні частини.
  • Зріз половинки притиснути пальцями, щоб не розійшовся. На іншій стороні красиво відігніть краю кружечків, формуючи трояндочку. Змастити їх жовтком і щедро присипати цукром.
  • Запекти в прогрітому духовій шафа при 190-200 градусах протягом 25-30 хвилин.
  • Зняти з дека, і поки вони не охолонуть, скласти окремо один від одного, інакше печиво стане занадто м’яким.
  • За смаком перед подачею присипати випічку цукровою пудрою.
  • Дивіться також:  Торт-суфле

    Печиво «Трояндочки» з яблуком і мигдалем

    Дуже гарне печиво, відмінно підходить для святкового столу.

    Список інгредієнтів:

    • Масло вершкове – 200 р.
    • Яблуко солодке – 1-2 шт.
    • Мигдаль цілий або пелюстки.
    • Борошно пшеничне — 300-400 р.
    • Ароматизатор ванільний – 1 уп.
    • Кориця – 1 ч. л.
    • Розпушувач на 1 кг тіста.
    • Сіль.
    • Цукор — 3-4 ст. л.
    • Яйце куряче – 3 шт.
    • Сир – 200 р.

    Спосіб приготування:

  • Розтерти яйця з цукром і подрібненим сиром. Всипати всі сухі компоненти, в тому числі і корицю, додати м’яке масло. Вимісити ком глянсового однорідного тіста. Обернути його плівкою і прибрати на півгодини в холодильник.
  • Розкачати і вирізати з пластові гуртки з допомогою форми або склянки.
  • Невеликі яблука акуратно очистити від шкірки і серцевини. Готові половинки нарізати уздовж на півкола і обшпарити окропом до легкої м’якості. Просушити.
  • На обробній дошці в ряд і внахлест покласти три-чотири кружка тесту, між кожним шматочком помістити по полукружью яблука, змащеного жовтком або вершковим маслом і обсипати цукром.
  • Аналогічно першому рецептом, згорнути конструкцію в рулетик і розділити його на дві рівні краю. Зріз щеп, а краї кружечків відігнути, формуючи пелюстки троянди.
  • Заготівлю змастити зверху збитим яйцем. Обсипати цукром і помістити в центр ціле ядро мигдалю або прикрасити печиво мигдалевими пелюстками.
  • Запекти при 200 градусах протягом 20-30 хвилин. Шафа перед закладкою обов’язково прогріти.
  • Випічку охолодити на деку і тільки після цього скласти разом. Якщо зняти і скласти печиво в гірку ще гарячим, то вироби розм’якнуть.
  • Сирне печиво «Трояндочки» з сухофруктами і шоколадом

    В сирне печиво можна додавати будь-які наповнювачі – горіхи, сухофрукти, цукати, шоколад і ін Якщо додавати звичайний шоколад, то він швидко розплавиться. Для отримання в тесті цілих шматочків можна використовувати спеціальні кондитерські краплі з темного шоколаду.

    Дивіться також:  Мармуровий Кекс

    Список інгредієнтів:

    • Сир – 200 р.
    • Курага – 70-100 р.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Цукор – 100-150 р.
    • Розпушувач на 1 кг тіста.
    • Борошно пшеничне – 300-400 р.
    • Ізюм або шоколадні краплі – 100 р.
    • Масло вершкове – 150 – 200 р.
    • Сіль.
    • Ароматизатор ванільний.

    Спосіб приготування:

  • Курагу залити окропом. Якщо вона занадто засушена, то трохи проварити з цукром до м’якості. Остудити, перебрати і розтерти в кашку.
  • Протерти сир, змішати його з яйцями і цукром. Крупинки повинні повністю розчинитися в суміші. Додати ароматизатор, розпушувач, пюре з кураги і борошно.
  • Покласти м’яке масло і вимісити щільне глянсове тісто. Сформувати з нього кулю, обернути плівкою і прибрати в холодильник «доходити».
  • Розкачати в пласт, вирізати невеликі гуртки. Для кожного печива потрібно три – чотири таких шматочка. Їх потрібно скласти внахлест на зразок емблеми Ауді. Кружечки перед викладенням у ряд присипати тертим плиткою шоколаду або готовими краплями.
  • Згорнути рулетик і розрізати його навпіл. Зріз щеп, краю гуртків відігнути.
  • Запекти на деку при 190-200 градусах в прогрітому духовій шафі. Час готування 20-30 хвилин.
  • Остудити, обсипати цукровою пудрою.