Сирний десерт із фруктами

7715146befde08ede0e1d96b447f3ce1 Сирний десерт із фруктами

Сирний десерт із фруктами – це еталон ідеального третього страви. Таке частування несе в собі мінімальну кількість калорій, але містить багато мікроелементів і корисних молочного білка в легко усвояемом вигляді. Соковиті фрукти не тільки надають десерту барвистий і апетитний вигляд, вони привносять в нього свіжість і цілий спектр життєво важливих вітамінів.

Сирні десерти з фруктами виглядають по-різному. Це може бути частування на основі желатину, красива конструкція з пишного крему або суфле в креманках, листкові тістечка у формах та інші.

Крім власне сиру і фруктів, до складу десертів можуть входити горіхи, олію, борошно і крохмаль, шоколад і його похідні, вершки і молоко, сир, прянощі, кокосова стружка. Різні сиропи і десертний алкоголь.

Нижче представлені дитячі і дорослі рецепти» сирних десертів з фруктами

Сирний десерт із фруктами «Шокко-бароко»

Розкішний рецепт третього страви, у якому з’єднані в єдине ціле кавовий бісквіт, шоколадна крихта, м’який сир, збиті вершки і найніжніші нектарини.

Список інгредієнтів:

  • Сир м’який – 250-350 р.
  • Желатин – 10 р.
  • Вершки – 150 мл
  • Розсипчасте печиво – 300 р.
  • Кавовий лікер – 30 мл
  • Кава – 1 ст. л.
  • Цукор – 200 р.
  • Нектарини – 2 шт.
  • Шоколад – 50 г
  • Збиті вершки.
  • Ванілін в цукрі – 2 уп.

Спосіб приготування:

  • В підігрітих вершках замочити желатин і залишити до розбухання. Трохи підігріти на водяній бані до зникнення грудочок. Желатину повинно вистачити для формування повітряного крему, тому треба контролювати його закладку, звірившись з інструкцією на пакетику, інакше може вийти сирне желе.
  • Злегка остудити і збити суміш з цукром, м’яким сиром і ваніліном. Помістити в холодильник для охолодження.
  • Заварити міцну каву з цукром. Влити в нього лікер.
  • Просочити кавовим напоєм кожне печиво.
  • Один з нектаринів порізати великим кубиком, другий – тонкими пелюстками.
  • Натерти шматочок шоколаду.
  • Сирний крем змішати з шматочками нектарина і шоколадною стружкою.
  • В порційні креманки шарами укласти кавове печиво, сирний крем з шоколадом і фруктами. Зверху зробити шапку зі збитих вершків, присипати великими пластівцями шоколаду і викласти квіти з пелюсток нектарина.
  • За бажанням, композицію можна додатково полити шоколадним соусом або охолодженої шоколадною помадкою.
  • Дивіться також:  Ягідний торт

    Сирний десерт з горіховим печивом

    Нехитрий рецепт смачного десерту з сирним суфле на пісочній основі.

    Список інгредієнтів:

    • Горіхи – 50 р.
    • Цукор – 1-2 ст. л.
    • Сир знежирений – 200 р.
    • Борошно – 200 р.
    • Мускатний горіх або кориця.
    • Яйце – 1 шт.
    • Насіння соняшнику – 50 р.
    • Фініки – 50 р.
    • Вода – 2 ст. л.
    • Мед липовий – 2-3 ст. л.
    • Сік цитрусовий – 30 мл
    • Цедра – 1 ч. л.

    Спосіб приготування:

  • Просіяти борошно, змішати її з просмаженими насінням і горіхами. Замішати круте сироп з цукру і води. Влити в заготовку. Вимісити густе, крошащееся тісто.
  • Сильно прогріти духовку і поставити туди деко з розкатаним в 1 див. пласт тестом на 15 хвилин. Корж злегка остудити.
  • Замочити у воді фініки, перебрати і дрібно порубати.
  • Протерти сир, з’єднає його з яйцем, цедрою і соком, медом, фініками, корицею.
  • Щільну масу рівномірно розподілити по коржу і повернути форму в духовку. Залишити там до формування рум’яної скоринки.
  • Остудити, не виймаючи з бляшаної форми, після перекласти на плоске блюдо.
  • За бажанням прикрасити шоколадним топпінгом, композиціями з крему і свіжих фруктів.
  • Десерт «Муравка»

    Пікантний сирний десерт із сиру, кунжуту і стиглого авокадо.

    Список інгредієнтів:

    • Сир – 400 р.
    • Смажений кунжут – 2 ст. л.
    • Авокадо – 2 шт.
    • Сіль.
    • Мед – 3 ст. л.
    • Сухе печиво – 100 р.
    • Ложка лимонного соку.
    • Вафельні тарталетки.

    Спосіб приготування:

  • Розкришити печиво в блендері.
  • Окремо пюрировать м’якоть авокадо і залити лимонним соком.
  • Додати меду і смаженого кунжуту.
  • Протерти сир і з’єднати його з пастою авокадо і крихтами печива. Довести до смаку медом.
  • Розкласти по невеликим тарталеткам або помістити десерт в половинки авокадо.
  • Зверху додатково присипати кунжутом.