Сирний мус

b84714164b22f81d164750b946f23fe9 Сирний мус

Десерт у вигляді мусу має піноподібну консистенцію, зафіксовану в такому стані желатином, агар-агаром або курячими білками. Також згущувачі можуть замінювати манною крупою, борошном або просто картопляним, кукурудзяним крохмалем. Мус робиться з самих різних продуктів – сиру та вершків, фруктів і ягід, шоколаду, какао, соку і меду, і т. д. Також на батьківщині страви, у Франції, поширені і несолодкі варіанти цього частування.

Рецепт сирного мусу прийде на допомогу зайнятим господиням, які вирішили внести щось новеньке щоденні сніданки своєї сім’ї. До незаперечних плюсів страви відносяться висока поживність за рахунок вмісту великої кількості білка і молочного жиру. При цьому воно легке, що робить його ідеальним початком важкого робочого дня.

При наявності в будинку блендера або міксера, створення апетитного сирного мусу не складе особливих клопотів. Для зацікавлених господинь нижче розміщено кілька рецептів смачних сирних мусів.

Сирний мус «Зебра»

Незвичайний рецепт для вибагливих діток. Тут сирна і ягідна основа викладаються пошарово, створюючи контрастну яскраву «зебру».

Список інгредієнтів:

  • Желатин – на 1 кг продукту.
  • Пресований сир жирний – 400 р.
  • Чорниця – 400 р.
  • Вода – 50 мл
  • Цукор – 100 р.
  • Вершки -100 мл
  • Ароматизатор за бажанням.

Спосіб приготування:

  • Пюрировать чорницю з частиною цукру.
  • Замочити в гарячій воді желатин.
  • Сир залити вершками, засипати цукром і подрібнити в міксері до пастоподібного стану.
  • Желатиновий концентрат розділити на дві частини і змішати з чорницею і сиром.
  • Збити обидві частини і позначити в холодильник для часткового застигання.
  • Охолоджені заготовки ще раз збити і викласти шарами в порційні склянки або креманки.
  • Прикрасити цілими ягодами чорниці і збитими вершками.
  • Сирно-горіховий мус

    Ніжний мус з мигдалем і легкої лимонною ноткою.

    Дивіться також:  Варення з бананів

    Список інгредієнтів:

    • Сир м’який – 200 р.
    • Мигдаль – 150 р.
    • Желатин – з розрахунку на 1 кг продукту.
    • Вода – 50 мл
    • Вершки – 100 мл
    • Цукрова пудра – 150 р.
    • Какао-порошок – 1 ст. л.
    • Лимон – 1 шт.

    Спосіб приготування:

  • Прожарити мигдаль змолоти у велику крихту. Натерти лимонної цедри і віджати сік з половини плоду.
  • Замочити в гарячій воді желатин і процідити концентрований розчин.
  • Сир змішати з цукровою пудрою, какао, горіхами, вершками, цедрою, соком лимона.
  • Додати желатиновий концентрат, гарненько збити.
  • Охолодити в холодильнику протягом 15 хвилин і ще раз добре підбити блендером.
  • Розкласти по порціях, прикрасити м’ятою, шоколадом, свіжими ягодами або цілими ядрами мигдалю.
  • Пишний мус з білками

    Дуже пишний, м’який мус з ячными білками і коньяком.

    Список інгредієнтів:

    • Сир м’який — 250 р.
    • Білки – 3 шт.
    • Щіпка солі.
    • Вершки – 100 мл
    • Вода – 50 мл
    • Желатин – з розрахунку на 1 кг.
    • Цукор – 100 р.
    • Ароматизатор – за смаком.
    • Коньяк або лікер – 30-50 мл
    • Шоколад у плитці – для декорації.
    • Мигдальні пелюстки – для декорації.

    Спосіб приготування:

  • Заздалегідь замочити в гарячій воді желатин. Отриманий розчин процідити.
  • Сир змішати в пастоподібну масу разом з цукром, ароматизатором, вершками. Влити охолоджений желатин і збити блендером.
  • Помістити масу в холодильник на 15 хвилин
  • В цей час заздалегідь охолоджені білки збити до отримання щільної піни.
  • До остуженному сиру додати білкову піну і десертний алкоголь.
  • Кілька раз добре вимісити вінчиками міксера, розкласти по порційних формах і повернути в холодильник для повного застигання.
  • Перед подачею розтопити плитку молочного або гіркого шоколаду і зробити на кожній креманці сіточку. За смаком присипати порцію мигдалевими пелюстками.