Сирний суп

3118828ff3eacb543f2dda9a306bb9ce Сирний суп

Сирний суп не частий гість на столі середньостатистичного росіянина. В переважній більшості вважають його дорогим і складним у приготуванні стравою. Як правило, з цією стравою європейської кухні знайомляться в ресторанах і якщо і готують в домашніх умовах, то тільки по особливих випадках.

Хоча насправді багато рецепти цілком доступні за ціною і приготування з них сирного супу займає не більше півгодини.

Зелений сирний суп

Найбільш смачним виходить у весняну пору, коли на прилавках і в супермаркетах рясніє молода і запашна зелень всіх сортів.

Інгредієнти для 1,5 л. супу:

  • Натуральний плавлений сир – 250 р.
  • Сир твердий – 30 р.
  • Сметана – 20 р.
  • Картопля – 1 шт.
  • Зелень будь-яка, але не менше 3-х різновидів (кріп, базилік, орегано, петрушка, кінза, листовий селера і т. д.) – 150 р.
  • Білі коріння (пастернак, коріння петрушки і кропу, селера корінь) – 50 р.
  • Копчене або сыровяленое м’ясо – 100 р.
  • Сіль і порошкові спеції за смаком.
  • Вода – 1 л.

Приготування:

  • Закип’ятити воду і додати в неї крупно нарізану картоплю і колечка білих корінь. Варити на середньому вогні 10 хвилин.
  • Всю зелень дуже дрібно порубати, частина листя залишити для прикраси при подачі.
  • Копчене м’ясо нарізати соломкою або дрібними кубиками. Плавлений сир натерти.
  • До відвареним до напівготовності картоплі і коріння додати рубану зелень, копчене м’ясо і тертий плавлений сир.
  • Варити 10 хвилин при постійному помішуванні, щоб уникнути пригорання не розчинилися у воді шматочків сиру.
  • В кінці спробувати суп, досолити і приправити за смаком і витримати на вогні ще пару хвилин.
  • Подавати з листочками зелені, сметаною або тертим твердим сиром за бажанням.
  • Дивіться також:  Суп з качки

    Рідкий сирний суп з рисом

    Це блюдо скоріше можна назвати сирним бульйоном, так як за наведеною закладці він виходить дуже рідким, але разом з тим, наваристим за рахунок основи, насиченого курячого відвару, і щедрого додавання вершкового масла.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Курячий відвар з 1 стегенця – 1 л.
    • Рис довгозерний – 50 р.
    • Сир вершковий – 100 р.
    • Цибуля червоний солодкий – 1 велика цибулина.
    • Зелений горошок – 2 ст. л.
    • Масло вершкове – 3 ст. л.
    • Зелень сушена або свіжа – 2 ст. л. або 50 р. відповідно.
    • Сіль і порошкові спеції за смаком.

    Приготування:

  • У підігрітий бульйон додати перебраний і промитий рис, зелений горошок і варити на повільному вогні.
  • Червоний солодкий цибулю крупно нашаткувати і пасерувати разом з рубаною зеленню в 3 ст. л. вершкового масла.
  • Обсмажені овочі додати в суп.
  • Натерти сир на тертці і поступово ввести в бульйон, безперервно помішуючи.
  • Через 5 хвилин спробувати суп, досолити і приправити за смаком.
  • Подавати з часниковими грінками.
  • Сирний крем-суп з грибами і курятиною

    Оригінальне і ситна страва на кожен день, який легко приготувати за одну годину. За наведеними нормами закладки виходить дуже густим, тому кількість інгредієнтів варто коригувати на свій розсуд.

    Готують страву на один раз, так як при повторному розігріванні «йде» велика частина ароматів.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Окорочок курячий – 1 шт.
    • Гриби гливи або печериці – 500 р.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Мускатний горіх, свіжий імбир.
    • Картопля – 1 шт.
    • Вода – 1,5 л.
    • Вершки – 200 мл
    • Сир вершковий або плавлений – 250 р.
    • Зелень, сіль та інші спеції за смаком.
    Дивіться також:  Суп пюре з печінки

    Приготування:

  • Гриби, картопля і курятину зварити разом до повної готовності, додавши в бульйон спеції за смаком.
  • Курятину вийняти, відокремити від кісток і шкіри, розібрати на дрібні порційні шматочки.
  • Гриби і картоплю подрібнити в бульйоні, додати в нього курятину, тертий сир і гріти на повільному вогні до повного розчинення сиру.
  • Обсмажити в невеликій кількості вершкового масла нашатковані цибулю і моркву, тертий імбир і ввести овочі в суп.
  • Приправити бульйон мускатним горіхом, рубаною зеленню, розвести за смаком вершками і витримати на вогні ще 5 хвилин.
  • Подавати гарячим.