Слойки з варенням

b23883c50ff24dc1ced01a25ac552b33 Слойки з варенням

Запашна випічка з солодкою начинкою — ідеальне доповнення до чашці міцного чорного чаю. Таке поєднання підвищує настрій і відсуває всі проблеми на потім. Рецептів здоби з фруктовими начинками існує дуже і дуже багато, однак слойки з варенням відносяться до найбільш простим з їх числа.

Слойки готуються з листкового або прісного тіста, яке розкочують в тонкий плат і нарізають не прямокутники. На одній частині прямокутника роблять поздовжні надрізи для кращого пропікання, а на другу частину поміщають 1 ст. л. варення.

Для начинки виробу використовується будь-яке варення достатньої густоти. Якщо воно рідке, то в нього додають крохмаль або борошно. Це дозволяє уникнути його витікання при випічці в духовій шафі. Для додання глянцю поверхню слойок змащують сметаною або яйцем, присипають цукром.

Як приготувати розкішну випічку до чаю, докладно розказано нижче.

Слойки з малиновим варенням

Ефектні з вигляду і неймовірно смачні сирно-малинові слойки з готового листкового тіста.

Список інгредієнтів:

  • Сир – 200 р.
  • Листкове тісто – 900 р. (2 уп. по 450 р.)
  • Жовток – 3-4 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Цукрова пудра – 50 р.
  • Варення малинове – 150 р.
  • Борошно – 50 р.
  • Олія – 30 мл

Спосіб приготування:

  • Листкове тісто розкачати на тонкому шарі борошна в пласт товщиною близько 0,5 див. Розрізати його на великі квадрати (від 15 див.), кожен з яких скласти навпіл, щоб вийшов прямокутник – заготівля майбутньої слойки.
  • На одній із сторін прямокутника мокрим ножем зробити невеликі надрізи в 1-2 см завдовжки, розмістивши їх у шаховому порядку. Після випічки, розрізи розійдуться, сформувавши на поверхні слойки своєрідну сітку.
  • Сир протерти в пишну дрібнозернисту масу за допомогою блендера або частого сита. Змішати його з 2-3 жовтками і цукровою пудрою.
  • На цілу частину заготовки нанести смугу малинового варення і аналогічний шар протертого сиру. Накрити краєм тіста і добре притиснути краю. Поверхня слойки змастити жовтком і присипати цукром.
  • Духова шафа перед випіканням треба обов’язково прогріти. Готувати вироби протягом 15 хвилин при 180 градусах. Для одержання рум’яної скоринки за 5 хвилин до кінця можна підвищити температуру до 200 градусів.
  • В результаті повинні вийти рум’яні слойки з гратами на поверхні і з подвійною начинкою, де одна сторона сирна, а друга – малинова.
  • Щоб гарячі слойки не пересохли під час охолодження, їх можна вкрити злегка вологим кухонним рушником (льон, бавовна).
  • Дивіться також:  Торт Тіраміссу

    Слойки з яблучним варенням і горіхами

    Красиві конверти, гідні прикрасити навіть розкішний і барвистий новорічний стіл. Можна готувати з будь-якими горіхами, а також з мигдалевими пелюстками. Дуже смачно виходить, якщо використовувати домашнє варення з рубленого білого наливу і апельсинових кірок, волоські горіхи і мигдальні пелюстки. Нижче наведено саме цей варіант начинки. Також можна брати звичайний магазинний конфітюр з апельсинів.

    Список інгредієнтів:

    • Листкове тісто на дріжджах – 900 р.
    • Густий апельсиновий конфітюр – 200 р. або
    • Яблучне варення з апельсином – 200 р.
    • Горіхи волоські – 100 р.
    • Мигдальні пелюстки – 50 р.
    • Кориця – за смаком.
    • Цукор – за бажанням.
    • Яйце – 1 шт.

    Спосіб приготування:

  • Прожарити волоські горіхи на порожній сковороді. Відсудити, перетерти руками, щоб прибрати відсталу лушпиння. Крупно порубати і змішати з варенням.
  • Готове тісто розрізати на рівні квадрати потрібного розміру (варто пам’ятати, що листкове тісто на дріжджах сильно збільшується в об’ємі при випічці).
  • Відступивши від країв квадрата приблизно 1-1,5 див, прорізати з усіх сторін однакові куточки. На кожній стороні між прорізами повинно залишитися незайманими приблизно 2 див. тобто, повинні вийти квадрат в квадраті, сполучені між собою не прорізаними ділянками тесту.
  • У центр маленького квадрата покласти 1 ст. л. густої начинки. Зверху над нею з’єднати хрест навхрест зовнішнього краю квадрата. Вийде виріб у формі зірки.
  • Склеєні краю зовнішнього і вільні куточки внутрішнього квадрата змастити збитим яйцем, обсипають мигдалевими пелюстками і сумішшю цукру з корицею.
  • Зібрані «зірки» залишити на листі на 15 хвилин, щоб вироби остаточно підійшли. За цей час потрібно прогріти духовку. Далі випікати 15 хвилин при 180 градусах. Довести до рум’яної скоринки при 200 градусах. При цьому бажано включати лише функцію верхнього нагріву.
  • Дивіться також:  Сирний Кекс

    Слойки з сиром (яблуками) з домашнього тесту

    Незамінний в домашній кухні рецепт. За нього рекордні терміни можна приготувати слойки з сиром, вареним згущеним молоком або свіжими яблуками. Готується на лінивому листковому тісті.

    Важливо! Всі продукти повинні бути охолоджені.

    Список інгредієнтів:

    Тісто:

    • Мука – 300-400 р.
    • Яйце – 1-2 шт.
    • Масло, маргарин – 200 р.
    • Сметана, кефір – 100 р. іл 100 мл відповідно.
    • Сода або готовий розпушувач – 0,5 ч. л. або 1 уп.
    • Сіль.
    • Цукор за бажанням.

    Начинка 1:

    • Сир – 200 р.
    • Жовток – 1-2 шт.
    • Цукор – 20 р.

    Начинка 2:

    • Яблука – 2 шт.
    • Борошно, крохмаль – 50 р.
    • Цукор – 20 р.
    • Кориця – по смаку.

    Начинка 3:

    • Варена згущене молоко – 200 р.
    • Горіхи будь – 50 р.

    Спосіб приготування:

  • М’яке вершкове масло (рослинне або маргарин) збити зі сметаною та яйцями.
  • Додати солі, просіяти борошно. У вже густу, але не до кінця вымешенную масу всипати соду. Сода завжди додається в кінці замісу, після борошна – секрет хорошого пишного тесту. Головне, ретельно все перемішати.
  • Вимісити туге тісто, розкачати в пласт, обернути плівкою і дати йому постояти в холодильнику.
  • Після цього розкачати в пласт і нарізати на великі квадрати.
  • Начинити по своєму смаку. Для першого варіанту сир протерти, з’єднати його з цукровою пудрою і жовтком. У другому випадку тонкі часточки яблук припудриваются сумішшю цукру і крохмалю. За третій варіант начинки варену згущенку потрібно змішати з подрібненими горіхами.
  • На половину квадрата викласти рівним шаром начинку і накрити другою половиною, на якій можна зробити довільної форми надрізи. При випічці вони почнуть відкриватися, тим самим дозволяючи начинці добре пропектися.
  • Готувати 15-20 хвилин при 180 градусах.