Сніговий торт

537cfd6316d2ffc64b88aa74e33e523b Сніговий торт

Сніговий торт – це збірна назва деяких листкових десертів, декоровані у світлих відтінках. Принцип приготування, склад коржів і крему, різновиди обробки сильно різняться від рецепту до рецепту, єдиним залишається одне – поверхня торта прикрашають кремами, помадками, шоколадом чи мастикою білого кольору, панірують краю бісквітної крихтою, кокосовими або мигдальними пластівцями. Доповнюють десерт елементами у вигляді сніжинок, троянд, завитків і розеток.

Для складання тортів беруть пісочний, бісквітні, кексовые, листкові коржі. У рецептах без випічки замість тіста використовують штучне печиво або пряники, заварні профітролі, віденські вафлі листові чи хрусткі трубочки. Крем готують з рідкого сиру, штучних і натуральних вершків, сгущеного молока. В якості смакових інгредієнтів і для обробки підходять консервовані і свіжі фрукти, горіхи, кокосова стружка, сухофрукти.

Як зробити сніговий торт можна дізнатися з наведених нижче рецептів.

Сніговий торт без випічки

Смачний десерт без особливих складнощів. Робиться з великого печива з пісочної або повітряної текстури. Замість крему в первісному німецькому рецепті рекомендували використовувати магазинну шоколадну пасту, але так виходить дуже жирно. Найкраще розмішати її з яким-небудь молочним продуктом (згущеним молоком, м’яким сиром, попередньо збитими вершками).

Список інгредієнтів:

  • Розсипчасте печиво – 400 р.
  • Шоколадна паста – 200 р.
  • Згущене молоко – 150 р.
  • Сметана – 250 р.
  • Цукор – 100 р.
  • Ароматизатор ванільний – 1 уп.
  • Шоколадна плитка – 100 р.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Вишня для декорації.

Спосіб приготування:

  • Штучне печиво намазати сумішшю шоколадної пасти і згущеного молока. За бажанням, влити до маси трохи солодкого алкоголю.
  • Підготовлені вироби по спіралі викласти в роз’ємну форму для десертів, розташувавши їх промазаної стороною до центру.
  • З жирної сметани, ванільного ароматизатора і цукру зробити пишний крем. Дві третини крему викласти на поверхню, решта до пори залишити в закритому посуді.
  • Залишити напівфабрикат на 3-4 години в холодильнику, не знімаючи бляшаного кільця. Коли печиво просочиться вологою від шоколадної маси і розм’якне, зняти форму і обробити краї залишилися кремом.
  • Шоколадну плитку розпустити на водяній бані разом з шматочком вершкового масла. Важливо виключити попадання води в шоколад (ложка і посуд повинні бути сухими), інакше все згорнеться.
  • По поверхні торта в довільному порядку зробити павутинку з топленого шоколаду. Композицію прикрасити коктейльною вишнею або звичайними консервованими ягодами з варення або компоту.
  • Сніговий торт з профітролей

    Ніжне частування з профітролей (маленьких заварних тістечок) і легкого сметанного крему. Рецепт існує в двох варіантах – з начиненими тістечками і порожніми. Для торта профітролі наповнюють кремом, згущеним молоком або сиром лише наполовину, в іншому випадку, тісто в десерті стане практично невідчутним.

    Дивіться також:  Сирна запіканка в мультиварці

    Список інгредієнтів:

    Тісто заварне:

    • Яйце куряче – 3 шт.
    • Цукор в тісто– 100 р.
    • Борошно пшеничне – 250 р.
    • Масло, маргарин вершковий – 200 р.
    • Вода або молоко – 250 мл
    • Сіль – щіпка.

    Крем сметанний:

    • Сметана вищої жирності – 300 р.
    • Ванільний ароматизатор – 1 уп.
    • Цукор в крем – 100 р.

    Оздоблення:

    • Масло вершкове – 50 г.
    • Краплі гіркого шоколаду – 50 р.
    • Родзинки жовтий і чорний (або курага) – 50 р.
    • Біла шоколадна плитка – 100 р.
    • Рідкий сир і чорнослив для начинки профітролей.

    Спосіб приготування:

  • На малому вогні закип’ятити молоко або звичайну воду. Повністю розтопити в ньому 200 гр. шматок маргарину або масла, а також 100 р. цукру. Довести жирну суміш до легкого кипіння і частинами всипати борошно.
  • Ретельно вимісити і сформувати пухку глянсову масу з завареною борошна, добре відстає від стінок каструльки. Зняти з вогню і охолодити до кімнатної температури, періодично перемішуючи. Для прискорення процесу посуд можна помістити під холодну воду.
  • Важливо, щоб усередині тесту не залишилося гарячих вогнищ, інакше при вбиванні білок яєць згорнеться, і профітролі не вийдуть.
  • Глибокої чайно ложкою вибрати з грудки невеликі кульки і розташувати їх на пергаменті подалі один від одного, так як заварне тісто сильно збільшується в об’ємі при запіканні.
  • Пекти при 200 градусах за 10-15 хвилин. Профітролі повинні бути рівномірного золотистого кольору.
  • Збити сметану з цукром, ванільним ароматизатором. Окремо змішати рідкий сир, дрібно нарізаний чорнослив (попередньо розмочений в теплому молоці або воді) і трохи меду.
  • Охолоджені тістечка наполовину, начинити густий сирною масою і щільно викласти в роз’ємну форму. Перший і останній шар зробити з порожніх тістечок.
  • Зверху все залити сметанним кремом, прикрасити павутинкою з білої помадки.
  • Помадку приготувати на водяній бані з вершкового масла і розламаної на дрібні шматочки плитки білого шоколаду.
  • Настояти в прохолодному місці протягом 4-8 годин.
  • Сніговий торт «Венеціанський»

    Складний рецепт, якому доведеться віддати близько 2-3 годин. Однак витрати часу себе виправдають, адже в підсумку на столі опиниться розкішний торт з вишуканими марципановими і мастичными прикрасами. Для нього буде потрібно багато пудри і цукру. Прикраси краще зробити не традиційно білими, а з готового напівфабрикату (підфарбованою барвником цукрової пудри).

    Список інгредієнтів:

    Тісто:

    • Борошно пшеничне – 300 р.
    • Сметана нежирна – 50 р.
    • Масло вершкове – 200 р.
    • Розпушувач на 1кг.
    • Цукор пісок – 100 р.
    • Солодкий алкоголь – 30 мл
    • Жовтки – 7 шт.
    Дивіться також:  Желе з шампанського

    Крем:

    • Курага – 300 р.
    • Сметана вищої жирності – 200 р.
    • Горіх волоський – 200 р.
    • Цукор пісок – 100 р.
    • Масло вершкове – 150 р.

    Оздоблення:

    • Ароматизована цукрова пудра – 400 р.
    • Білки – 3 шт.
    • Коньяк за бажанням – 30 мл
    • Горіхи подрібнені або мигдальні пластівці – 150 р.
    • Апельсиновий сік – 50 мл

    Декорація:

    • Білок – 1 шт.
    • Блакитна цукрова пудра (підфарбована) – 200 р.

    Спосіб приготування:

  • З цукру, жовтків і сметани збити бісквітну основу, в яку частинами всипати борошно з ароматизаторами і розпушувачем. В кінці замісу додати 1 ч. л. десертного алкоголю.
  • Спекти три бісквіта при 190-200 градусах. Охолодити і нарізати на 6 коржів.
  • Зварити 100-200 мл алкогольного інвертного сиропу з лимонного соку, цукру, води і коньяку. Остудити і просочити всі шість коржів.
  • Проварити курагу з цукром і протерти її крізь сито. Отримане густе пюре змішати зі сметаною, подрібненим холодним маслом і збити до пишного стану. Ще раз охолодити, щоб досягти потрібного ступеня густоти.
  • З коржів і крему зробити основу для тіста. Краще всього складати промазані коржі в бляшане кільце, так торт збереже свою форму. Просто на тарілці десерт може «поплисти» з-за великої вологості крему і просочених коржів.
  • Горіхи прожарити, охолодити і змолоти на борошно. Зварити сироп з 200 мл води, 50 мл апельсинового соку і 100 р. цукру. Збити віночком до світло-молочного кольору.
  • Білки заздалегідь сильно охолодити і змішати міксером до утворення щільних піків.
  • У білуватий сироп, охолоджений до кімнатної температури, змішати пишні білки і горіхову борошно. Марципанова маса готова.
  • Розкачати її на цукровій пудрі в тонкий пласт, немов на вареники чи пельмені.
  • З просоченої кремом бісквітної основи зняти бляшане кільце і вкрити її марципановым колом.
  • За допомогою спеціального пластикового прасування або просто мокрих рук розгладити марципановий шар на поверхні торта.
  • Зайве по краях обережно обрізати або сформувати красиві складки.
  • Поверх марципанового шару зробити шар із звичайної цукрової глазурі. Для цього 150 р. – 200 р. пудри підбиваються дерев’яною ложкою разом з 2 ст. л. води і чвертю ч. л. лимонної кислоти (30 мл. цитрусового соку).
  • Після застигання шару глазурі сніговий торт прикрашають цукровими завитками і сніжинками.
  • Крижаний білок збити до твердих піків і змішати з цукровою пудрою до отримання пластичної маси, яку можна буде відсадити з кондитерського корнета.
  • Відсадити завитки довільної форми і сніжинки на лист пергаменту, підсушити на відкритому повітрі і обережно перекласти на поверхню торта.
  • Настояти десерт протягом 4-6 годин.
  • Дивіться також:  Варення з бананів

    Торт «Василівський з меренгою»

    Меренга – ніжна випічка з збитих білків з тендітною крихкою текстурою. Торт з неї виходить дуже повітряним. Особливу пікантність додає йому прошарок з білкових тістечок, змішаних з кисло-солодким сирним кремом.

    Список інгредієнтів:

    Тісто:

    • Борошно пшеничне – 100 р.
    • Цукор – 190 р.
    • Какао в порошку – 50 р.
    • Яйце куряче – 4 шт.
    • Розпушувач – 10 г. на 1 кг тіста.

    Тістечка меренга:

    • Цукрова пудра з ароматизатором – 130 р.
    • Білки свіжі (1-3 доби) – 3 шт.
    • Вода – 2 ст. л. (40 мл)

    Крем:

    • М’який протертий сир – 300 р.
    • Вершки вищої жирності – 200 мл
    • Молоко згущене – 100 р.
    • Родзинки жовтий – 50 р.
    • Цукор – 100 р.
    • Ароматизатор ванільний – 10 р.

    Спосіб приготування:

  • Бісквітну основу зробити окремо. Спочатку розтерти жовтки з пудрою, потім додати крижані білки, змішані міксером до твердих піків.
  • Яєчну масу з’єднати з розпушувачем, порошком какао і борошном. Замісити рідке тісто.
  • Розлити по трьом формам до половини обсягу. Спекти шоколадні бісквіти, які після охолодження розрізати на шість коржів.
  • Для просочення зварити інвертний сироп з 50 мл. апельсинового соку, 100 р. цукру, 30 мл кавового лікеру і 150 мл води.
  • Меренга печеться за добу до виготовлення торта, так як їй ще необхідно підсохнути при природних умовах.
  • Дуже свіжі білки охолодити і збити міксером до пишноти, поступово змішавши з цукровою пудрою і невеликою кількістю води. Відсадити на пергамент і випікати при 150 градусах, відкриваючи дверцята плити.
  • Окремо скласти меренги і підсушити близько 1-2 доби.
  • Охолоджені вершки збити зі згущеним молоком, потім змішати з сиром, заздалегідь добре розпареним.
  • Крем розділити на дві частини. В одну з них накришити меренг, додати какао-порошку і заздалегідь розпарених родзинок.
  • Просочити коржі і зібрати їх у формі промазав кремом. Через шар чергувати звичайний крем і крем з шматочками меренги.
  • Поверхня десерту обробити білим сирним кремом без добавок. Прикрасити за периметр цілими меренгами і вымоченными сухофруктами.
  • Якщо на кухні є кулінарна пальник, то цілі меренги можна трохи припечь зверху для створення ефектних переходів кольору від молочного до карамельної і коричневому.
  • Торт просочити протягом 4 годин.