Солодкий салат з апельсина і гарбуза

Солодкий салат з апельсина і гарбуза

Ингредієнти

  • гарбуз
    250 г
  • апельсин
    1 шт.
  • ізюм

для соусу:

  • шоколад
    100 г
  • вода
    40 мл
  • масло вершкове
    15 г
  • вершки
    3 ст. л.
  • цукор
    3 ст. л.
  • ванілін
    1/2 ч. л.

Рецепт

  • Гарбуз помити, очистити і запекти в духовці до м’якості (180-200 градусів). Залити окропом ізюм і відставити на кілька хвилин, потім злити воду. Викласти родзинки на рушник або серветку і висушити. Гарбуз охолодити і нарізати брусочками.
  • Почистити апельсин, поділити його на часточки, очистити їх від плівки і порізати навпіл. Соус: у каструльку покласти цукор, залити водою і на маленькому вогні варити до повного розчинення цукру. Потім додати шоколад, розламаний на шматочки, вершкове масло.
  • Варити, постійно заважаючи, поки суміш не буде однорідною консистенцією. Додати ваніль і вершки. На плоску тарілку викласти апельсин і гарбуз, зверху покласти родзинки (можна також додати чорнослив або курагу), полити солодкий салат з апельсина і гарбуза шоколадним соусом і подавати.

Рада

Якщо гарбуз або апельсин не дуже солодкі, то кількість цукру можна підвищити.

(Visited 1 times, 1 visits today)