Солодкий салат

e7a24ed55f4f2b962ad4fc128f865678 Солодкий салат

Салати готують не тільки в якості начинки для тарталеток і закуски, що передує основне блюдо. Салати також можуть бути прекрасним легким десертом, що поєднує в собі солодкі фрукти, мед, ароматні прянощі, вишукані сири, вершки і сир, а також сухофрукти і горіхи.

У такому столі поєднуються корисна фруктоза, поліненасичені жирні кислоти, білки і клітковина, велика кількість життєво важливих мінералів і вітамінів. Все необхідне для здорового початку насиченого трудового дня і легкого перекусу перед сном. Мінімум калорій і максимальна користь, тож заради такої страви часом не гріх знехтувати правилом «не їсти після 6 годин». Ця апетитна закуска не принесе фігурі абсолютно ніякої шкоди.

Перелік інгредієнтів для солодких салатів практично неиссякаем, так само, як і кулінарна фантазія шеф-кухарів. Нижче розміщено лише кілька рецептів з усього існуючого різноманіття, але і вони будуть здатні здивувати незвичайним поєднанням компонентів і відмінним смаком.

Салат з моркви і абрикосів

Десерт з хрусткою моркви і медових абрикосів, який можна доповнити улюбленим сортом сиру або печива.

Список інгредієнтів:

  • Морква – 3 шт.
  • Стиглі абрикоси – 5-6 шт.
  • Мед або цукор – 60 р.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 150 мл
  • Лікер – 30 мл
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Кориця – 0,5 ч. л.
  • Кедровий горіх — 1-2 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Нашаткувати моркву соломкою, як для салату по-корейськи. З лимона відтиснути сік і нарізати тонких смужок цедри (без білої м’якоті).
  • Зварити сироп з лимонного соку, води, цедри, цукру, кориці. У самому кінці, коли маса трохи загусне, влити в сироп лікеру і рослинного масла. Процідити від цедри.
  • Гарячим сиропом «з головою» залити морквяну соломку і залишити так на 10-15 хвилин.
  • З абрикосів панчохою зняти шкірку, видалити кісточку. Очищену м’якоть нарізати на невеликі часточки.
  • З моркви злити надлишки сиропу, змішати її з кедровим горіхом.
  • Зверху на кожній порції розкласти шматочки стиглого персика. Додатково скропити лимонним соком і рослинним маслом.
  • Дивіться також:  Салат з чорносливом і сиром

    Маковий салат з горіхами, сиром і ріпою

    Ще один представник вельми незвичайних солодких салатів. Замість молодої ріпки тут можна використовувати будь-який сорт молодого редиски без гіркоти (Дайкон, Слонячий ікло, Геліос) або редьки.

    Список інгредієнтів:

    • Мак – 150 р.
    • Вершки – 50 мл
    • Сир Маскарпоне або Рікотта – 200 р.
    • Горіхи (кедрові, волоські) – 50-70 р.
    • Ріпа – 1 шт.
    • Мед – 2 ст. л.
    • Лимонний сік – 50 мл

    Спосіб приготування:

  • Потовкти мак з вершками. Змішати з сиром і цілими або подрібненими горіхами.
  • Ріпу очистити і дрібно натерти. Замаринувати в суміші меду і лимонного соку.
  • По частинах додати ріпу до макової заготівлі.
  • Довести готовий салат до потрібного смаку медом і лимонним соком.
  • Солодкий салат з зерненым сиром

    Яскрава розсип овочів в обрамленні збитих вершків і солодкого зернового сиру. Дуже красивим вийти, якщо при нарізці використовувати спеціальні інструменти для карвінгу (зробити зірочки, півмісяці, кружечки і т. д.).

    Список інгредієнтів:

    • Груша – 1 шт.
    • Мандарин – 3 шт.
    • Вершки збиті – 200 р.
    • Сир зернистий – 200 р.
    • Варення або джем (полуниця, смородина, малина) – 100 р.
    • Банан – 2 шт.
    • Ківі – 1-2 шт.

    Спосіб приготування:

  • Грушу очистити від шкірки і серцевини. Нарізати грушу великими трикутними шматочками, банан – кружечками. Мандарин розібрати на часточки і якщо плівки дуже жорсткі, то зняти їх.
  • Викласти інгредієнти пошарово: на дно салатниці помістити частину зернового сиру і кілька ложок джему. Прошарувати вершками.
  • Поверх розмістити шматочки фруктів, потім знову сир, джем, вершки.
  • У самому верху красиво розкласти фрукти і зробити розетки зі збитих вершків.
  • Подавати до столу в охолодженому вигляді.
  • Грушевий салат з чорносливом і арахісом

    У такому поєднанні компонентів дуже часто використовують яблука, а не груші. Однак з цими фруктами, блюдо вийде дуже соковитим, ароматним і солодким. Зовсім стиглі плоди брати не потрібно. Підійде злегка незріла «Конференція» або «Дюшес». Замість натуральних земляних горіхів, можна використовувати оброблений арахіс – в кокосовому молоці, шоколаді, глазурі.

    Дивіться також:  Салат з моцарелою

    Список інгредієнтів:

    • Лайм, апельсин або лимон – 1 шт.
    • Груша – 2 шт.
    • Горіхи – 50 р.
    • Чорнослив – 4-5 шт.
    • Мед або цукор – 30 р.
    • Вершки або сметана – 100 р.

    Спосіб приготування:

  • Грушу очистити і натерти на тертці. Відразу заправити лимонним (апельсиновим) соком і медом. Дати настоятися.
  • Натуральні горіхи прожарити і підсушити на сковороді без масла.
  • Чорнослив вимочити в теплій воді. Перебрати і нашаткувати соломкою.
  • З’єднати всі компоненти, довести до смаку медом і лимонним соком.
  • Перед подачею прикрасити декількома ложками жирної сметани або розетками збитих вершків.
  • Салат зі свіжого ананаса і апельсина

    Справжня тропічна розкіш в одній тарілці – запашну ананас, соковитий апельсин, ніжні кешью і гострий імбир. Блюдо виходить солодко-гострим, в цьому і полягає його пікантність. Відмінно розпалює апетит для нових страв. Якщо немає

    бажання експериментувати, то нічого страшного і без маринованого солодкого імбиру, салат виходить дуже смачним.

    Список інгредієнтів:

    • Імбир – 100 р.
    • Ананас – 1 шт.
    • Апельсин – 2 великих плода.
    • Горіхи кешью – 100 р.
    • Лайм – 1-2 шт.
    • Мед – 1-2 ст. л.
    • Вода – 200 мл
    • Цукор – 50 р.
    • Лікер цитрусовий або коньяк – 30 мл

    Спосіб приготування:

  • Розрізати ананас – видалити шкірку і жорстку центральну частину. Решту м’якоть нарізати великими кубиками.
  • Очистити молодий імбир і нашаткувати його максимально тонкими смужками.
  • Апельсин розібрати на часточки. Якщо шкірка на них занадто суха і жорстка, то акуратно зняти її, повністю филетировав цитрусові.
  • Кешью прожарити на сухій сковороді до легкого підрум’янення.
  • Зварити цукровий сироп їх води, цукру і соку лайма. В кінці влити цитрусового лікеру або коньяку.
  • Частиною гарячого сиропу залити ананас, залишилися кількістю пластинки імбиру. Ананас витримати приблизно 3-4 хвилини. Цього достатньо, щоб прибрати палять речовини, що розщеплюють жир. Вони містяться в свіжому фрукті і діють дратівливо на слизову рота.
  • Імбир потрібно маринувати довше, близько 10-20 хвилин.
  • Змішати разом шматки ананаса, часточки апельсина, пластинки імбиру і половинки горіхів кеш’ю (краще їх не дробити, так як вся велика нарізка).
  • Заправити за смаком коньяком (лікером), медом і соком лайма.
  • При подачі прикрасити декількома спіралями цедри лайма.