Соте з курки

58e4ac0050f96824092aba9d036f25f0 Соте з курки

Соте – це старовинний аналог французького фаст-фуду. «Жабники» відомі любителі смачно поїсти і тому завжди приділяли приготування їжі багато часу. Це ж блюдо можна зробити всього за півгодини, використовуючи виключно сковороду. До речі, від способу смаження компонентів і пішла назва страви. Соте в дослівному перекладі з французької – трясти, підстрибувати. Овочі та птицю для соте обсмажують безперервно «підкидаючи» шматочки на сковороді або воке, маленькому казані.

Курка – м’ясо універсальне і з ним можна придумати безліч варіацій чудових других страв. Як приготувати смачне соте з курки можна дізнатися нижче.

Соте з курки з баклажанами та помідорами

Незважаючи на те, що курка вважається дієтичним продуктом, соте приготована за цим рецептом вийде досить ситним, так як вхідні в його склад баклажани піддаються попередній обсмажуванням в паніровці.

Інгредієнти:

  • Куряче філе – від 2 грудок.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Баклажани – 2 шт.
  • Помідори великі – 2 шт.
  • Кабачки цукіні – 2 шт.
  • Паприка солодка – 2 шт.
  • Часник – половина головки.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Коріандр свіжий або петрушка – 50 р.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чорний перець мелений – за смаком.
  • Сіль.
  • Спеції для курки і овочів – за смаком.

Спосіб приготування:

  • Куряче філе нарізати великим кубиком, всі інші компоненти кружечками. Часник істереть в кашку.
  • Баклажани замочити на 20 хвилин у трохи підсоленій воді, щоб видалити притаманну їм гіркоту.
  • У сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити в ньому цибулю і часник. Потім додати шматочки курки. Коли вони набудуть апетитну легку скоринку, покласти інші овочі – томати і цукіні.
  • Баклажани окремо запанірувати у пшеничному борошні й злегка обсмажити до м’якості. Перекласти в загальну посуд з соте.
  • До овочів підлити трохи води або бульйону і тушкувати під кришкою до повної готовності, періодично струшуючи або помішуючи, щоб не допустити підгоряння.
  • Подавати гарячим.
  • Дивіться також:  Шрімп рол

    Соте з курки з каррі і вином

    Соте виходить солодкуватим, з ледь відчутною кислинкою.

    Інгредієнти:

    • Куряче філе від двох грудок.
    • Паприка солодка різнобарвна (помаранчева, жовта, червона) – 3 шт.
    • Томат стиглий – 1 шт.
    • Каррі – 1 ч. л.
    • Цибуля порей – 2 стебла.
    • Сіль.
    • Приправа для овочів і м’яса.
    • Чорний перець.
    • Мускатний горіх.
    • Біле вино – 1 ст.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Несолона томатна паста – 1 ч. л.
    • Бульйон м’ясний – 250 мл

    Спосіб приготування:

  • Куряче філе і різнокольорові стручки солодкого перцю нарізати на однакові шматочки. Цибуля порей порізати кружальцями. Томат бланшувати до окропі, зняти з нього шкірочку і нарізати подрібніше.
  • У сковороді розігріти рослинне масло і обсмажити в ньому шматки курячого філе до золотистої скоринки. Потім покласти томат, цибуля-порей і солодку паприку.
  • Влити біле вино і, не накриваючи кришкою, випарувати зайву рідину.
  • Потім додати трохи томатної пасти і бульйону, за смаком каррі, інших спецій, трав і солі.
  • Тушкувати під кришкою до готовності. Подати до столу з кус-кусом або відварним рисом.
  • Соте з курки з оливками і сиром

    Соковита і яскрава страву за іспанськими мотивами. Для страви бажано придбати великі оливки з кісточками. На початку процесу бажано не солити, так як в списку інгредієнтів вже є підсолені продукти. Це оливки і томати у власному соку.

    Інгредієнти:

    • Курка – половина (приблизно 1,5 кг)
    • Розмарин – гілочка.
    • Часник – 6 зубчиків.
    • Помідори у власному соку – 500мл.
    • Винний оцет – 20 мл
    • Бульйон м’ясний – 250 мл
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Оливки – банку.
    • Ропні сир (бринза, сир фета або арістей) – 200 р.
    • Лавровий лист – 2 шт.
    Дивіться також:  Шніцель з індички

    Спосіб приготування:

  • Курку обробити на невеликі порційні шматки.
  • У сковороді розтопити вершкове масло і ароматизувати його, потримавши в ньому гілочку розмарину, потім додавши протертий часник і лавровий лист.
  • Через пару хвилин прибрати лавровий лист і розмарин. Обсмажити на олії курку.
  • Помідори у власному соку пюрировать в однорідну масу за допомогою заглибного блендера і залити до курки.
  • Також туди влити бульйон, покласти всі спеції. Трохи згасити і додати оливки, кубики розсільного сиру. За 5 хвилин до готовності спробувати і при необхідності досолити за смаком.
  • Подавати з будь-яким гарніром – з відварною картоплею, кашею або пастою.