Спагетті з морепродуктами

95801b67768d9830c5a138e3ea20481e Спагетті з морепродуктами

Спагетті можна сміливо назвати першою пастою, яку спробували наші, в той час ще радянські громадяни. Саме з тонких тістових «прутиків» і локшини в 30-х роках 20 століття в Росії почалося виробництво макаронних виробів.

Довгий час рецепт приготування спагетті був до примітивного простий – відварити в підсоленій воді і заправити вершковим маслом. Максимум, полити зверху гіркою крупно натертого новочеркаського сиру. Згодом, з освоєнням нового продукту, господині стали проявляти фантазію і придумувати різні соуси та інші страви на основі макаронів. Наприклад, знамениті спагетті з підливкою з розім’ятої банки кільки в томаті і обсмаженої цибулі з часником, яєчна запіканка з родзинками, молочні супи та ін.

Зараз доступна не тільки маса способів приготування спагетті, але і практично всі інгредієнти для них, аж до самих екзотичних. А рецептів придумана маса, адже паста, до якої належать і спагетті, знаходиться в трійці найбільш вживаних в світі гарнірів, поряд з рисом і картоплею.

Спагетті роблять з м’ясом, ковбасою і копченостями, різного роду птахом, молюсками і ракоподібними, сиром і вершками, грибами, травами, овочами та горіхами, рибою, навіть водоростями, в кінці кінців. У цій статті запропоновано декілька поширених рецептів спагетті з морепродуктами.

Спагетті з мідіями

Неймовірно смачний, і, по секрету, неймовірно корисний для чоловічого здоров’я рецепт. У ресторанах курортних країн страву подають дуже ефектно, прикрасивши тарілку по краях мідіями в розкритих раковинах.

У російських широтах така краса хоч і дозволена, але надто цікава. Щоб поласувати, цілком вистачить і очищених пакетованих молюсків.

Кількість продуктів наведено приблизно на 2-3 порції. Замість томатних продуктів краще використовувати томатний сік з сіллю, підібравши його за своїм смаком.

Інгредієнти:

  • Спагетті – 200 р.
  • Мідії – 400 р.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вершки жирні – 150 мл
  • Густий томатний сік – 300 мл або
  • Несолона томатна паста – 2 ст. л.
  • Мускатний горіх.
  • Чорний перець.
  • Петрушка сушена – 1 ч. л.
  • Гвоздика – 1-2 бутона.
  • Часник – 1 зубок.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Свіжий васильок для прикраси.
  • Сир твердий.
  • Сіль.

Приготування:

  • Відварити спагетті в підсоленій воді, контролюючи їх консистенцію. Вона повинна бути досить щільною, а не повністю м’якою. Тобто, до т. зв. стану альденте (al dente).
  • Відкинути на друшляк і дати стекти гарячій воді. Потім промити під струменем холодної води, щоб вони не склеїлися між собою. Довго промивати не варто, так як вони остаточно охолонуть. Досить тільки швидко облити їх і потім відставити в сторону.
  • В олії на невеликому вогні обсмажити роздавлений зубок часнику і дрібно нашатковану цибулю. Він повинен стати прозорим, а не золотистим.
  • Частина мідій розморожуємо до м’якості, щоб їх можна було нарізати кубиками. Інших молюсків додати до пассерованному цибулі цілком.
  • Обсмажити морепродукти до готовності разом з сушеної петрушкою і спеціями (мускатним горіхом, чорним перцем, гвоздикою).
  • Залити томатним соком. Не закривати кришкою і дати зайвій волозі випаруватися.
  • Потім влити жирні вершки, потримати на невеликому вогні ще близько 10 хвилин, щоб соус загус, і зняти з плити.
  • Викласти на тарілку гірку відварених спагеті і залити гарячим соусом. За бажанням, декорувати листочками свіжого базиліка і невеликою кількістю сиру.
  • Дивіться також:  Різотто з куркою

    Спагетті з морським асорті у вершках

    Ніжний вершковий соус з декоративними крупно нарізаних шматочками морепродуктів. Виходить гоструватим за рахунок використання свіжого імбиру. Для більш м’якого смаку цей інгредієнт можна виключити. В цілях економії часу краще брати креветки без панцира, але якщо є бажання ефектно прикрасити страву, то можна додатково взяти штук 10 по крупніше, стушкувати їх разом з іншими компонентами і викласти поверх страви.

    Кількість продуктів наведено на 3-4 порції.

    Інгредієнти:

    • Спагетті – 300 р.
    • Кальмар – 1 тушка.
    • Креветки, пакетовані дрібні – 200 р.
    • Тунець, консервований в олії – 200 р.
    • Імбир свіжий – 4-5см. кореня.
    • Цибуля-порей або шалот – 200 р.
    • Фенхель або селера – 200 р.
    • Вино біле сухе – 100 мл
    • Масло рослинне або вершкове – 50 мл або р. відповідно.
    • Вершки від 10 до 18 % жирності – 200 мл
    • Горіхи волоські – 50 р.
    • Чорний перець.
    • Сіль.
    • Куркума або каррі – 1 ч. л. без гірки.

    Приготування:

  • Аналогічно попереднім рецептом спагеті відварити, швидко облити холодною водою і скропити рослинним маслом. До пори відкласти в сторону в посуді з кришкою.
  • Акуратно очистити тушку кальмара, таким чином, щоб вона залишилася цілою, і її можна було б нарізати товстими кільцями. Креветок і мідій нарізка не потрібно. Шматки тунця відкласти на паперову серветку, щоб видалити зайве масло. Розібрати на шматочки філе.
  • У сковороді розігріти рослинне масло і обсмажити в ньому потертий в кашку імбир. Потім додати дрібно нашатковану цибулю і невеликі кубики селери або фенхеля. Також пасерувати, після чого залити вином, зменшити вогонь і дати алкоголю випаруватися.
  • В обсмажену масу покласти креветки, кальмари і мідії. Тушкувати на невеликому вогні, не допускаючи пересихання.
  • Залити вершками, готувати близько 5 хвилин і додати шматочки тунця. Після цього часто не перемішувати, щоб філе зберегло свою форму. Готувати ще близько 5 хвилин і зняти з вогню.
  • На тарілку за смаком покласти відварені макарони і залити їх густим вершковим соусом. Зверху присипати горіхами, натертими на дрібній сирної тертці.
  • Дивіться також:  Запіканка з брокколі

    Спагетті з кальмарами і овочевий сумішшю

    Для створення цієї страви у літній час можна брати будь-які сезонні овочі – кабачки, гарбуз, паприку, перець чилі, зелений горох і кукурудзу, квасолю і т. д. Взимку все набагато простіше – досить підібрати за смаком суміш швидкої заморозки. Головне, щоб в її складі перебували помідори, солодкий перець, цибулю і селеру.

    Кількість інгредієнтів наведено на 3-4 порції.

    Інгредієнти:

    • Спагетті – 250 р.
    • Овочева суміш швидкої заморозки – 300 р.
    • Кальмар – 2 тушки.
    • Чорний перець.
    • Несолона томатна паста – 1 ст. л.
    • Соус чилі – 1 – 2 ст. л.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Сіль.

    Приготування:

  • Аналогічно попереднім рецептами відварити і остудити спагетті, змішати з кубиками вершкового масла або скропити рослинним.
  • Тушки кальмарів очистити від білкових плівок, хрящового скелета і нутрощів. Для цього ще замороженими покласти їх в миску з звичайної водопровідної гарячою водою. Від моментальної шокової розморожування плівки з кальмарів сходять фактично панчохою.
  • У сковороді добре розігріти олію і смажити в ньому овочеву суміш і шматки кальмарів до тих пір, доки вона злегка не підсушитися. Має піти приблизно половина води від заморожених овочів.
  • Додати в посуд спеції, томатну пасту і соус чилі. Злегка згасити на вогні близько 5-6 хвилин і зняти з плити.
  • Відразу подати до столу, прикрасивши страву свіжою зеленню.
  • Спагетті з анчоусами

    Під красивим словом «анчоус» закордоном ховається звичайна кілька, яку там звикли бачити сушеної та консервованої в олії. Наша рідна кілька основній масі людей запам’яталася виключно в томаті. Її специфічний пряний аромат і солодко-солоний смак знають майже всі дачники, мандрівники, студенти і любителі зметикувати на трьох». Важко знайти найбільш оптимальне співвідношення в категорії «дешево, ситно і дуже смачно».

    Дивіться також:  Тефтелі з підливою

    За великим рахунком, зараз кільку не назвеш морепродуктом. З цією назвою на даний момент міцно асоціюються ракоподібні, молюски та інша безхребетна живність, що живе в морі-океані. Однак ще зовсім недавно банка кільки в томаті була найдоступнішим морепродуктом, представленим на прилавках магазинів, і тому буде просто блюзнірством не навести приклад класичної «пасти по-радянськи».

    Головний секрет цієї страви в правильній обсмажування цибулі. Він повинен вийти соковитий, солодкий, з легкою золотинка, але при цьому бути злегка підсушене. Також варто врахувати те, що в консервах вже є масло, тому при додаванні соняшникової олії в сковороду особливо старатися не треба.

    Інгредієнти:

    • Банку кільок в томатній заливці – 1 шт.
    • Спагетті – 250 р.
    • Цибуля ріпчаста – 2 великі цибулини.
    • Часник – 2 зубчики.
    • Петрушка сушена – 1 ч. л. без гірки.
    • Чорний перець.
    • Сіль при необхідності.
    • Олія соняшникова – 30 мл

    Приготування:

  • Спагеті відварити з невеликою кількістю солі, не допускаючи розварювання. Облити холодною водою і збризнути олією.Цибулю очистити і нашаткувати товстими півкільцями.
  • У сковороді добре розігріти олію і розчавити в нього два зубчики часнику, як тільки він стане золотистим і віддасть свій аромат, всипати півкільця цибулі, додати сушену петрушку і чорний перець. Пасерувати цибулю на середньому вогні, безперервно помішуючи. Сильно не засмажувати.
  • Банку консервів розім’яти в кашку, не прибираючи рибні кісточки, голови і не зливаючи томатну заливку. Змішати з підсушеним солодким луком.
  • На тарілку викласти гірку відварених макаронів. У центр покласти приготований соус.
  • Подавати з грінками з житнього чи гречаного хліба.