Стейк з сьомги

5519b3e534c5852f5c7b5db781208418 Стейк з сьомги

Сьомгу часто називають ідеальною рибою. Вона не здатна до накопичення шкідливих хімічних елементів, до того ж багата жирними кислотами, білками, вітамінами і мінеральними речовинами. Стейки з цієї риби готуються швидко і виходять неймовірно смачними. А як їх готувати – читайте далі.

Стейк з сьомги на сковороді

Обсмажені стейки сьомги на овочевий «подушці» і виглядають чудово, і на смак просто приголомшливі. Таке блюдо не соромно подати навіть до святкового столу. А вже в якості легкого вечері воно і зовсім ідеально.

Інгредієнти:

  • Стейки сьомги – 4 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 5 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Лимони – 2 шт.
  • Оливкова масло – для обсмажування
  • Сіль – за смаком
  • Спеції – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Спосіб приготування:

Спочатку нам необхідно замаринувати рибу. Для маринаду видавіть в невелику посуд сік з двох лимонів, посоліть, а також додати інші спеції за смаком (це може бути чорний мелений перець, перець чилі чи готова суміш спецій для риби). Цим маринадом залити стейки і залишити на 20-30 хвилин.

За цей час очистіть цибулю і моркву. Цибулю поріжте кубиками, моркву натріть на середній терці. Викладіть овочі на сковороду з оливковою олією, смажте приблизно 10 хвилин, перемішуючи. Готові овочі викладіть у посуд, призначену для подальшої подачі страви.

Коли стейки замаринуются, також викладіть їх на сковороду з оливковою олією. Смажте на середньому вогні 5-7 хвилин з кожного боку. Потім викладіть готові стейки поверх овочів і подавайте до столу. Зверху можете прикрасити блюдо рубаною зеленню.

Стейки з сьомги в духовці

Приготування в духовці дозволить зберегти в рибі більше корисних речовин. В якості гарніру відваріть до стейкам з сьомги картоплю або тушкуйте овочі. Із заявлених інгредієнтів у вас вийдуть дві порції страви.

Дивіться також:  Тефтелі з рисом

Інгредієнти:

  • Стейки сьомги – 2 шт.
  • Твердий сир (краще пармезан) – 20-30 р.
  • Ріпчаста цибуля – ј шт.
  • Лимон – 1/3 шт.
  • Зелень петрушки – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

Охолоджені стейки сьомги ретельно промийте, обсушіть, рясно посоліть і поперчіть з двох сторін.

Деко змастіть рослинною олією, викладіть на нього підготовлені рибні стейки. Збризніть їх соком лимона (попередньо зріжте з лимона кілька тонких скибочок – ними ми потім прикрасимо готову страву).

Четвертинку цибулини очистіть, промийте, наріжте тонкими півкільцями. Покладіть нашатковану цибулю на стейки.

Твердий сир натріть на тертці. Посипте їм шматочки риби поверх лука.

Розігрійте духовку до 190 градусів за Цельсієм. Надішліть лист зі стейками в гарячу духовку. Запікайте приблизно 10-15 хвилин.

Готові стейки з сьомги посипте дрібно нарубаної зеленню петрушки і прикрасьте шматочками лимона.

Стейк з сьомги під вершковим соусом з грибами

Якщо ви думаєте, що риба і гриби не поєднуються, спробуйте приготувати стейки по цьому рецепту. Ніжний вершковий соус шматочки і ароматних грибів тільки відтіняють смак сьомги, додавши їй ноток, яких ви раніше ніколи не вловлювали.

Інгредієнти:

  • Стейки сьомги – 200-300 р.
  • Печериці – 100-150 р.
  • Молоко або не дуже жирні вершки – 200 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Оливкова олія – 1-2 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Зелень кропу – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

Сьомгу промийте, промокніть паперовим рушником, посоліть і поперчіть, втираючи спеції в рибу. Вилийте на стейки лимонний сік і оливкову олію. Дайте постояти 10 хвилин.

Дивіться також:  Шрімп рол

Тим часом підготуйте деко, змастіть її рослинним маслом. Духовку розігрійте до 190-200 градусів.

Стейки перекладіть на деко і відправте на 15-20 хвилин запікати в духовці.

Окремо приготуйте грибний соус. Для цього очистіть цибулю, дрібно поріжте його.

Печериці промийте, при необхідності трохи почистіть, а потім поріжте тонкими пластинками.

Викладіть в гарячу сковороду з олією спочатку цибулю, а через кілька хвилин гриби. Смажте разом, помішуючи, 5-7 хвилин, при цьому трохи посоліть.

Додайте до грибів борошно, перемішайте, а потім частинами влийте молоко або вершки. Помішуйте, щоб соус був однорідним, а не збився в грудочки.

Коли соус закипить, поставте вогонь на мінімум і варіть кілька хвилин до загустіння.

Зелень дрібно порубаєте, додайте в соус. Доведіть смак до потрібного, додавши при необхідності сіль або перець. Зніміть соус з вогню, накрийте кришкою і залиште настоюватися.

Подавайте стейки на тарілці, полив їх соусом з грибами.

Стейки з сьомги, запечені у фользі

Просто неймовірно виходять соковитими стейки з сьомги, якщо запекти їх в фользі разом з помідорами і сиром!

Інгредієнти:

  • Стейки з сьомги – 4 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Сир – 150 р.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Зелень кропу – за смаком
  • Майонез – 4 ч. л.
  • Рослинна олія
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Стейки сьомги промийте і обсушіть. Посоліть, при бажанні додайте інші спеції, наприклад, готову приправу для приготування риби.

Шматочки фольги поверніть вдвічі, зробіть бортики, залишивши з одного боку шматочок, яким потім ми накриємо рибу. Змастіть всередині рослинним маслом. Викладіть в кожен такий «кораблик» по одному стейку.

Зверху посипте стейки рубаною зеленню кропу.

Помідори помийте, наріжте кружечками. Покладіть по 2-3 кружечки на кожен стейк.

Дивіться також:  Гуляш зі свинини з підливою

Сир натріть на тертці (краще, якщо це буде сир м’яких сортів, такий як «Едам» або «Гауда»), щедро посипте зверху на помідори.

Далі потрібно видавити на сир трохи майонезу і акуратно розрівняти його по всій поверхні.

Обережно закрийте стейк зверху фольгою, викладіть на деко, або відразу на решітку розігрітій духовки. Запікайте при 180 градусах 20 хвилин, потім дуже акуратно, щоб не обпектися, відкрийте верхній шар фольги. Залиште в духовці ще на 5-10 хвилин.

Готові стейки злегка остудіть і подавайте до столу прямо у фользі.