Суп мінестроне

43473873af50d165bbbb7aea37d38548 Суп мінестроне

Суп мінестроне – страва італійського походження, спочатку зародився в селянському середовищі. У дослівному перекладі його назва означає «супище» або великий, багатий суп. Так суп назвали тому, що в нього додавали будь-які доступні овочі по сезону, то є «все і відразу».

Рецепт мінестроне міг включати як 5, так і 15-20 різних компонентів. Найчастіше в цьому італійському страва зустрічаються свіжі або протерті томати, кабачки, селера, квасоля і різні види пасти.

Для мінестроне зазвичай не варять насичені бульйони на кістки. Якщо в ньому і використовується м’ясо, то у вигляді готового фаршу або м’ясних виробів (ковбас, шинки, бекону, філе). Як правило, його просто обсмажують в маслі і додають до супу. Також існує багато вегетаріанських рецептур з використанням сиру і яєць.

Важливо! Щоб суп мінестроне придбав по-справжньому насичений і багатий смак, овочі потрібно обсмажувати не на сковороді, а безпосередньо в самій каструлі. Посуд бажано підібрати з товстим дном.

Суп мінестроне з куркою

Для приготування страви можна використовувати не тільки курку, але і будь-які інші види птиці.

Інгредієнти на 2 л. супу:

  • Куряча грудка – 300-400 р.
  • Курячий бульйон 1,5 л.
  • Гриби свіжі (краще вешенки) – 200 р.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Селера стеблової – 2 гілки.
  • Паприка солодка зелена – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Кабачок цукіні – 1 невеликий.
  • Картопля – 2 шт.
  • Помідори – 5-6 шт.
  • Оливкова олія для пасерування – 50 мл
  • Суміш сушених пряних трав (базилік, материнка, чебрець) – 1 ст. л.
  • Великі макарони – 200 р.
  • Сир твердих сортів – 100 р.
  • Сіль і спеції за вибором.

Приготування:

  • Підготувати овочі і гриби. Цибулю нашаткувати дрібним кубиком, моркву і гриби – тонкою смужкою, селера – шматочками 1 см завтовшки. Картопля, томати, цукіні, паприку нарізати великим кубиком. Томати і паприку попередньо ошкуріть. Якщо у цукіні тверда шкірка, то його також необхідно очистити.
  • Куряче філе нарізати як для бефстроганова.
  • У каструлі добре розігріти олію і злегка обсмажити в ньому куряче м’ясо. Доводити до рум’яної скоринки не потрібно.
  • До м’яса додати всі овочі, спеції і близько 300 мл. бульйону (або води з одним бульйонним кубиком). Тушкувати до м’якості.
  • Окремо відварити макарони до стану «альденте» (повинні бути злегка твердуватими). Щоб вони не злиплися, відразу після зливання відвару, необхідно промити їх під струменем холодної води.
  • Як тільки овочі будуть готові, розвести їх курячим бульйоном, всипати в суп сушені трави, відварні макарони і тертий сир. Варити ще 5 хвилин.
  • Подавати з коржами або лавашем.
  • Дивіться також:  Гречаний суп

    Суп мінестроне з беконом і песто

    Для супу використовується готовий соус песто, але якщо хочеться отримати дуже ароматне блюдо, то його можна зробити і самостійно, в домашніх умовах. Якщо немає овочевого або курячого бульйону, то його можна замінити бульонными кубиками з курячим або грибним ароматом. А ось замість бекону додавати в суп звичайну солону грудинку з прошарками м’яса краще не варто.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Бекон – 100 р.
    • Морква – 2 шт.
    • Селера (корінь і стебла) – 200 р.
    • Цибуля-порей – 1 стебло.
    • Картопля – 3 шт.
    • Савойська або брюссельська капуста – 200 р.
    • Олія оливкова – 30 мл
    • Часник або черемша свіжа – 1 зубчик або 50 р.
    • Молодий Кабачок – 1 шт.
    • Бульйон курячий (овочевий) – 1,5 л.
    • Стиглі томати – 6 шт.
    • Сік томатний – 300-400 мл
    • Квасоля біла консервована – 200 р.
    • Соус песто – 70 р.
    • Сіль і улюблені спеції за вибором.

    Приготування:

  • У каструлі з товстим дном добре розігріти оливкову олію. Обсмажити в ньому крупно нарізані моркву, цибулю-порей, бекон і селеру. Стебла селери шаткують шматочками по 1 см завтовшки, а його корінь або нарізають кубиками, або труть на крупній тертці.
  • Як тільки овочі обсмажаться і віддадуть свій колір і аромати оливковій олії, додати до них обкоровані томати, брюссельську капусту, кабачки і картопля.
  • Білу квасолю консервовану розім’яти в 100-150 мл. курячого бульйону до однорідного стану.
  • До тушкованим овочам влити томатний сік, квасолеве пюре, рубану черемшу і курячий бульйон. Посолити і приправити за смаком. Витримати на слабкому вогні близько 10 хвилин і зняти з плити.
  • Заправити соусом песто.
  • Суп мінестроне з омлетом і горіхами

    Це вегетаріанський суп мінестроне, приготований за звичайною технологією, з пікантною нотою у вигляді додавання подрібнених горіхів і барвистих рулетиків з омлету з зеленню і паприкою.

    Дивіться також:  Суп з качки

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Цибуля-порей – 1 шт.
    • Часник – 2 зубки.
    • Томати у власному соку – 400 р.
    • Сир твердих сортів – 100 р.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Бульйон овочевий – 1 л.
    • Локшина з травами – 200 р.
    • Морква – 1 шт.
    • Молодий Кабачок – 1 шт.
    • Капуста брокколі – 200 р. (8-10 суцвіть).
    • Селера в черешках – 1 шт.
    • Яйце куряче – 3 шт.
    • Цибуля зелена пером – 50 р.
    • Волоські горіхи – 50 р.
    • Гілочка розмарину.
    • Сушена морква і базилік, мелена паприка для омлету.
    • Сіль і улюблені спеції за вибором.

    Приготування:

  • У каструлі змішати вершкове і рослинне масло. Суміш добре розігріти разом з гілочкою розмарину і обсмажити в ній нашатковану кільцями цибулю порей і пропущений через часникодавку часник.
  • Томати у власному соку протерти через дрібне сито. Отримане пюре додати в каструлю до цибулі і часнику. Варити на невеликому вогні.
  • Моркву натерти тонкою соломкою, інші овочі крупно нашаткувати. Всі компоненти додати в суп. Посолити і приправити. Залити овочевим бульйоном і варити до готовності овочів.
  • Як тільки овочі будуть зварені, натерти і всипати в суп приблизно третю частину сиру.
  • Горіхи прожарити на сухій сковороді, подрібнити і додати в суп.
  • Відварити локшину в підсоленій воді, промити і відкласти в сторону.
  • Яйця збити з тертим сиром, сіллю, сушеними овочами і зеленню, іншими приправами за смаком. Випекти тонкий омлет, скачати його в рулет, який потім нарізати на шматочки завтовшки 1 див (з половинку суші).
  • У глибоку тарілку покласти 2-3 рулетика з омлету, трохи зеленої (з травами) локшини і залити все це суп мінестроне.
  • Подавати з рубаним зеленим луком.