Суп з цвітної капусти

a3096adc5f19a356d0926a4742fdef43 Суп з цвітної капусти

Перші страви на основі капусти завжди були візитною карткою слов’янської кухні. Правда, в таких стравах практично завжди використовувалася білокачанна капуста. Інші види цієї городньої культури були не настільки популярні. Наприклад, кольорова капуста стала масово розповсюджуватися по російським подвір’ях лише в останні 15 років. До цього її смак був відомий лише клієнтам вишуканих ресторанів, практикуючих класичну європейську кухню.

Любов європейців до цвітній капусті цілком зрозуміла, адже в ній в 2 рази більше білка і в 3 рази більше вітаміну С порівняно з її білокачанної родичкою. Не кажучи вже про велику кількість мінеральних речовин, що містяться в овоче в біологічно доступній формі.

Цвітну капусту використовують для приготування всіх видів страв, за винятком десертних. Її додають у закуски і салати, овочеві рагу і складні гарніри, використовують для фарширування і начинки, варять на її основі різні супи.

Суп овочевий Літній асорті на білому м’ясі

Простий і легкий супчик, без особливих вишукувань. Основні його інгредієнти – кольорова капуста, будь біле м’ясо (яловичина, кролик) або риба, комбінована овочева суміш швидкої заморозки. Суміш для супу можна використовувати будь-яку. Для страви чудово підійдуть найбільш поширені в продажу варіанти на кшталт «Мексиканської», «Лечо», «Весняної», «Для різотто» і т. д. і т. п.

За наведеною закладці виходить дуже густим, практично на рівні другого блюда. Картопля додавати за бажанням.

Інгредієнти на 1,5 л. супу:

  • Біле м’ясо – 300 р.
  • Картопля – 2 шт.
  • Комбінована овочева суміш – 300 — 400 р.
  • Цвітна капуста – 300 р.
  • Помідор свіжий (якщо немає в суміші) – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100 г.
  • Бульйон – 1 л.
  • Сіль і порошкові спеції за смаком.
Дивіться також:  Супи на кожен день

Приготування:

  • Ошкуріть томат і видалити з нього насіння. Дрібно нашаткувати цибулю і картоплю. Цвітну капусту розібрати на маленькі суцвіття, розміром 1-1,5 см.
  • У товстостінній каструлі розтопити весь обсяг вершкового масла. Обсмажити в ньому на малому вогні помідори і ріпчасту цибулю.
  • М’ясо нарізати смужками і додати до томатів і цибулі, посиливши вогонь під посудом. Дати схопитися і всипати не розморожену овочеву суміш.
  • Все разом добре згасити, залити бульйоном, посолити і приправити. Потім всипати до супу суцвіття цвітної капусти.
  • Варити до готовності.
  • Подавати із зеленню і тертим сиром.
  • Крем-суп з цвітної капусти

    Витончений французький рецепт, адаптований під суворі російські реалії. Смачний, але не дуже ситний, незважаючи на пасерування у вершковому маслі. Тому він ідеально підійде людям, котрі худнуть, а от всім іншим доведеться його доповнити чимось покалорійнее.

    Інгредієнти на 1, 5 л. супу:

    • Суцвіття цвітної капусти – 500 р.
    • Цибуля ріпчаста – 200 р.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Овочевий бульйон – 500 мл
    • Картопля – 300 р.
    • Сир твердий і свіжа зелень для декорації.
    • Мускатний горіх, чорний мелений перець.
    • Сіль та інші спеції за смаком.

    Приготування:

  • Нашаткувати цибулю дуже дрібним кубиком і обсмажити у вершковому маслі до приємного, злегка золотистого кольору. Смажити цибулю, а вже тим більше допускати його підгорання ні в якому разі не можна, так як після цього суп буде фактично зіпсований.
  • До золотистої цибулі додати дрібні гілочки цвітної капусти і згасити ще близько 5 хвилин, після чого всипати в каструлю нарізану картоплю, залити бульйоном і варити до готовності. Суп по смаку посолити, приправити чорним меленим перцем і натертим мускатним горіхом.
  • Готові овочі пюрировать до бажаної консистенції. Якщо страва виходить дуже густим, то його можна в процесі подрібнення розвести бульйоном або вершками.
  • Подавати крем-суп в невеликих піалах, трохи присипавши порцію тертим сиром і свіжою зеленню.
  • Дивіться також:  Картопляний суп

    Суп з цвітної капусти А-ля вуха

    Суп вариться з жирних сортів риби. Добре підходять для цього скумбрія, тунець або макрель. Рибу можна розділити на порційні шматки (з кістками і шкірою) або відразу филетировать на невеликі шматочки без кісток.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Середня тушка риби – 700 р.
    • Полсоцветия цвітної капусти – 300 р.
    • Цибуля ріпчаста – 2 цибулини.
    • Паприка свіжа – 1 шт.
    • Картопля – 2 шт.
    • Масло рослинне – 3 ст. л.
    • Сіль і спеції за смаком.
    • Зелень будь-яка для декорації.

    Приготування:

  • Обробити рибу на порційні шматки. Хвіст і голова не знадобляться. На основі порційного м’яса зварити густий рибний бульйон, додавши у воду очищену від лушпиння цілу цибулину, а також лавровий лист і горошини чорного і запашного перцю.
  • У паприки зняти шкірку і видалити насіння. Залишилася цибулину дрібно нашаткувати. Нарізані овочі обсмажити в розтопленому вершковому маслі.
  • У готовий бульйон всипати кубики картоплі, розібрану на дрібні гілочки цвітну капусту, пасеровані овочі. Варити до готовності на середньому вогні, попередньо приправивши і посоливши страву за своїм смаком.
  • Подавати до столу з зеленню.