Суп з фрикадельками і рисом

3d34e99992d5b3205f0da1d98b4e3a6a Суп з фрикадельками і рисом

Суп з фрикадельками і рисом відноситься до числа найбільш затребуваних рецептів домашньої кухні. Його цінують не тільки за простоту і дешевизну, але і за прекрасний по своєму смаку результат. За зовнішнім виглядом страва дуже різноманітно. Його можна зварити як легкий бульйон з ледь помітними крупинками рису і локшини, як звичайний суп з овочами або грибами, або як густу наваристу юшку з безліччю смакових інгредієнтів. Рецепти супів з фрикадельками можна знайти практично в будь-якій кухні світу і всі вони по своєму оригінальні, красиві і смачні.

Технології приготування першої страви в різних кулінарних школах не сильно відрізняються. Спочатку ліплять фрикадельки і дають їм відлежатися на обробній дошці. Вони можуть бути зроблені з курячого, свинячого, рибного або яловичого напівфабрикату. Також м’ясні кульки роблять з баранини або складного комбінованого фаршу.

Іноді до чистого м’яса, крім ріпчастої цибулі, хліба або часнику додають кмин, сушені трави, свіжий перець, зелений лук. Якщо використовується домашній фарш, а не магазинний, то в нього зазвичай не вводять яйце. Досить добре вимісити свежеизмельченное м’ясо і маса при варінні скрепится сама собою. У процесі змішування напівфабрикат насичується повітрям, в ньому эмульгируются жири, і вся маса в цілому стає більш в’язкою і щільною, що важливо при тепловій обробці. В рибні фрикадельки білок додають у всіх випадках, так як пісна риба легко розварюється і без жодних скріплювальних агентів замість апетитних кульок в супі виявиться просто крупинки фаршу.

Після ліплення фрикадельок, за рецептом варять основу супу з будь-яким набором інгредієнтів. До складу страви входить широкий спектр продуктів: овочі (свіжі або попередньо пасерують), гриби, яйця, крупи (крім рису), пряні трави, зелень кропиви, шпинату або щавлю. Фрикадельки кидають у суп тільки після того, як будуть готові всі інші інгредієнти.

Які супи можна зварити з додаванням рису і фрикадельок можна побачити трохи нижче.

Суп «Весняний» з фрикадельками і рисом

Приємний легкий суп з першою весняною зеленню. По суті, це гібрид курячого супу з рисом і добових щів із свіжого щавлю або кропиви. Хоча для приготування цілком підійде і звичайний свино-яловичий фарш, або свинячий з додаванням курки. Картопля в блюдо зазвичай не додається.

Дивіться також:  Молочний суп

Список інгредієнтів:

  • Свіже сало з проріззю – 100-150 р.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Окорок – 1 шт.
  • Рис – 50 р.
  • Шматок білого хліба (не батона) – 70-100 р.
  • Кріп сушений – 0,5 ч. л.
  • Щавель свіжий – 300 р. (суміш з кропивою).
  • Часник – 2 шт.
  • Морква – 0,5-1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль.
  • Спеції.
  • Перець.

Спосіб приготування:

  • Налити в каструлю приблизно півтора літра води і висипати в нього 50 р. (2-3 ст. л.) довгозернистого рису. З круглих сортів бульйон вийде крохмалистим.
  • Поки вариться основа, перекрутити на м’ясорубці шматок сала, филетированный стегенце, пару зубчиків часнику, шматок прісного хліба і половину цибулини. Куряча шкіра не знадобиться.
  • До фаршу додати спецій і трохи солі. Змішати і потім буквально по ложкам підливати в масу воду. Це потрібно для формування пластичної фаршу.
  • Якщо влити води занадто багато, то фрикадельки будуть розвалюватися при варінні, і тоді у фарш доведеться вбивати яйце. Зазвичай на 500 г м’яса потрібно близько 30-50 мл води.
  • Нашаткувати кубиками овочі. Злегка пасерувати. Моркву до легкої м’якості, а цибулю до прозорості. Перекласти в суп разом з маслом.
  • З фаршу зліпити 15-20 фрикадельок розміром з цукерки «Рафаелло» і поступово покласти їх у суп.
  • Щавель добре промити і пюрировать блендером. Листя можна просто подрібнити, але пюрирование позбавляє від появи в супі жорстких волокон.
  • Пюре влити в суп після того, як будуть готові рис і моркву. Щавлева кислота може утруднити процес варіння інших компонентів.
  • Після додавання зелені варити ще близько 5 хвилин. Після посолити, додати спецій і перцю.
  • Відварити яйця і нарізати дрібним кубиком або натерти. Іноді жовток розтирають з бульйоном і вливають у суп, а білок подрібнюють на тертці окремо і посипають суп, вже розлитий по порціях.
  • Яйця додають після вимкнення вогню.
  • Подавати з тертим сиром, зі сметаною, майонезом.
  • Дивіться також:  Японський суп

    Суп «Сільський» з фрикадельками і рисом

    Дуже ситний і наваристий суп, який цілком може замінити і друге блюдо.

    Список інгредієнтів:

    • Свинина з салом – 250 р.
    • Жир топлений – 1 ст. л.
    • Яловичина – 150 р.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Грудинка солона – 100 р.
    • Часник – 2 шт.
    • Майонез – 1 ст. л.
    • Картопля – 2-3 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Петрушка свіжа – 20 р.
    • Кмин.
    • Рис – 50 р.
    • Запашний перець – 2 – 3 горошини.
    • Солодкий перець – 1 шт.
    • Сіль.
    • Паста томатна – 1 ст. л. без гірки.

    Спосіб приготування:

  • Подрібнити на м’ясорубці шматок яловичини і жирної свинини. Разом з ними пропустити половину цибулини.
  • Ретельно вимісити фарш, додати чорного перцю, одну-дві ложки майонезу, сіль. За бажанням всипати трохи панірувальних сухарів і води, якщо фарш вийшов занадто жирний.
  • Зліпити фрикадельки довільного розміру і залишити до пори на обробній дошці.
  • У 1,5-л. каструлю покласти 2-3 середніх картоплини і варити до готовності в злегка підсоленій воді.
  • Готову картоплю відкласти на тарілку з приблизно з третиною склянки овочевого бульйону.
  • У бульйон, що залишився всипати рис, через 10 хвилин поштучно покласти фрикадельки. Варити на середньому вогні.
  • На жирі пасерувати залишилася половинку цибулини, дрібно натерту моркву і кубики солодкого перцю. Якщо стручок великий і «старий», то його бажано очистити від шкірки, інакше вона почне згортатися в неїстівні трубочки при смаженні. Те ж відноситься і до свіжих томатів, якщо вони використовуються замість томатної пасти.
  • До вже прожареним овочів додати велику ложку томатної пасти.
  • Окремо приготувати нарізану дрібною соломкою грудинку. Її потрібно обсмажити до ледь помітної рум’яної скоринки. В самому кінці розчавити в сковороду пару зубчиків часнику.
  • Перекласти овочі в суп і грудинку з часником. Потовкти картоплини разом зі злитим бульйоном до стану однорідного пюре і по частинах перекласти його в суп, спостерігаючи за получающейся консистенцією. Можливо, пюре потрібно трохи менше, ніж є в наявності.
  • Обережно розмішати і всипати рубаної зелені і спецій. В кінці довести до смаку сіллю, покласти трохи товченого кмину і запашного перцю за смаком.
  • Дивіться також:  Крем-суп з грибів

    Грибний суп з фрикадельками, квасолею і рисом

    Легкий повсякденний супчик з зеленим цибулею, картоплею, селерою, квасолею і сушеної паприкою. Гриби підійдуть будь-які.

    Список інгредієнтів:

    • Гриби – 200 р.
    • Селера – 150 р.
    • Картопля – 200 р.
    • Рис – 50 р.
    • Курка – 200 р.
    • Майонез – 1 ст. л.
    • Хліб білий – 50 р.
    • Чорний перець.
    • Квасоля біла консервована – 100 р.
    • Кріп сушений – 0,5 ч. л.
    • Сіль.
    • Зелена цибуля – 50 р.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Паприка сушена – 1 ст. л.
    • Каррі або куркума – за смаком.
    • Морква – 1 шт.
    • Масло вершкове – 100 г.

    Спосіб приготування:

  • У півторалітрову каструлю покласти крупно подрібнений картоплю і поставити її на середньої інтенсивності вогонь.
  • Крупно нашаткувати гриби і обсмажити в половині наявного вершкового масла (50 г).
  • Подрібнені овочі обсмажити в маслі до м’якості.
  • Підготовлені продукти перекласти в каструлю з картоплею. Туди ж покласти натертий соломкою селера, відціджену від заливки білу квасолю.
  • Подрібнити в м’ясорубці куряче м’ясо і півсклянки відвареного рису. Змішати з 1-2 ст. л. майонезу, шматочком білого хліба (не розмоченого), чорним перцем, сушеним кропом і сіллю.
  • Вимісити щільний фарш і скачати кульки розміром з «рафаэлки». Поштучно кинути в киплячий суп. Всипати сушену паприку, каррі для додання страві апетитного насиченого кольору.
  • Після додавання фрикадельок варити ще 5-7 хвилин. Довести до смаку сіллю і перцем. Буквально за пару хвилин до кінця варіння всипати крупно подрібнений зелений лук.