Суп з фрикадельками

e5d0dddfdb7a8d9a7d0ed77139fb9156 Суп з фрикадельками

Суп, на думку дієтологів, повинен щодня бути на нашому столі. Іноді на його приготування часу зовсім немає, але якщо вам хочеться побалувати рідних повноцінним першим блюдом, не полінуйтеся і приготуйте домашній ароматний суп з фрикадельками.

Суп з фрикадельками, картоплею і локшиною

У цьому густому супі є все: і м’ясо, і овочі, і локшина. Не сказати, що він ситний – це не сказати нічого. Такий суп буде особливо до місця в холодну пору року – він і наситить, і зігріє.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 450 р.
  • Картопля – 4 шт.
  • Локшина – 100 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Спеції – за смаком

Спосіб приготування:

Першим ділом займіться приготуванням фрикадельок. Для цього в м’ясний фарш вмішайте подрібнений в кашку часник і сіль. Добре розмішайте і скачайте з отриманої маси маленькі фрикадельки.

Заздалегідь поставте на вогонь каструлю з водою (приблизно 3 літри). Коли вода закипить, обережно викладіть в неї фрикадельки, варіть їх приблизно 10 хвилин на маленькому вогні.

Тим часом очистіть картоплю. Наріжте його невеликими шматочками і покладіть у воду до фрикадельок. Варіть разом ще 5 хвилин.

За цей час очистіть цибулю і моркву. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на крупній тертці. Викладіть овочі в гарячу сковороду і смажте на олії до м’якості (приблизно 5-10 хвилин). Потім додайте їх у суп.

Тоді ж покладіть в каструлю і локшину, заздалегідь обсмажений що б не розповзалася. Посоліть, додайте спецій. Варити все разом ще приблизно 5-7 хвилин, після чого зніміть суп з вогню. За бажанням можете додати посічену свіжу або суху зелень.

Дивіться також:  Як приготувати грибний суп

Суп з фрикадельками, плавленим сирком і грибами

Варіант вдалого бюджетного супу, який сподобається і дорослим, і дітям, які, як правило, обожнюють у першій страві ніжний смак плавленого сирка.

Інгредієнти:

  • Свино-яловичий фарш – 100-150 р.
  • Печериці – 10 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Локшина – 100 р.
  • Сир плавлений м’який – 100 р.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Рослинне масло – для смаження
  • Грінки – для подачі

Спосіб приготування:

М’ясний фарш посоліть, поперчіть. Сформуйте з нього кульки, вкиньте їх в киплячу воду (приблизно 1,5 літра) і варіть на слабкому вогні близько 20 хвилин.

За цей час печериці промийте, наріжте їх шматочками і викладіть в сковороду з рослинним маслом. Посоліть, поперчіть. Туди ж покладіть очищену і порізану дрібними півкільцями половину цибулини. Смажте приблизно 10-15 хвилин, перемішуючи.

Коли пройде 15 хвилин від того часу, як ви закинули фрикадельки, викладіть до них локшину.

Через 5 хвилин покладіть в суп плавлений сир (якщо у вас твердий – натріть його на тертці), а також обсмажені гриби з цибулею. Активно помішуйте, щоб розплавився сир рівномірно в супі. Коли вода повторно закипить, відразу зніміть суп з вогню, інакше сирок згорнеться в грудочки.

Подавайте гарячий суп з грінками.

Крем-суп з моркви з м’ясними фрикадельками

Густий та дуже ароматний суп-пюре отримує дуже гарний колір за рахунок моркви і каррі.

Інгредієнти:

  • Яловичий фарш – 300 р.
  • Рис – 100 р.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Вода – 1 л.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Каррі – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
Дивіться також:  Гур'євська каша

Спосіб приготування:

Першим ділом потрібно приготувати основу для овочевого крем-супу. Для цього очистіть одну цибулину, дрібно поріжте його і викладіть в гарячу каструлю з оливковою олією. Туди ж видавіть часник. Пасеруйте на маленькому вогні, а тим часом швидко очистіть моркву, натріть її на крупній тертці і додати в каструлю. Перемішуйте, щоб овочі не підгоріли.

Через 5-7 хвилин вилийте в каструлю літр води. Перемішайте, всипте каррі. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою і варіть все разом 15 хвилин.

Другу цибулину очистіть, розріжте на шматочки і подрібніть блендером (можна перекрутити через м’ясорубку разом з фаршем). Змішайте цибулю, фарш, сіль та інші спеції за смаком. Добре вимісіть, додайте туди ж промитий сирий рис. З отриманої маси сформуйте маленькі фрикадельки.

Через 15 хвилин після закипання зніміть суп з вогню і подрібніть блендером в однорідну кашу. Готовий крем-суп поверніть на вогонь, доведіть до кипіння, а потім викладіть в нього фрикадельки. Варіть приблизно 15 хвилин.

Подавайте суп, прикрасивши його, за бажанням, сметаною і рубаною зеленню.

Суп-пюре з горохом і фрикадельками

Горох у нашій країні є незаслужено забутим продуктом. Між тим, він смачний, корисний і ситний. А ще добре поєднується з м’ясом – як в цьому рецепті.

Інгредієнти:

  • Курячий фарш – 250 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Горохова борошно – 5 ст. л.
  • Вода – 700 мл
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Оливкова олія – для смаження

Спосіб приготування:

Підготуйте фарш: додайте в нього сіль, перець, добре розмішайте.

На тарілку висипте столову ложку горохового борошна (якщо у вас немає готової, можете приготувати її самостійно, подрібнивши колотий горох в кавомолці). З фаршу скачайте круглі м’ясні кульки, обваляйте їх у горохової борошна і відразу викладіть в каструлю з киплячою водою. Варіть 15 хвилин.

Дивіться також:  Супи на кожен день

За цей час очистити моркву, натріть її на тертці. Викладіть її на гарячу сковороду з оливковою олією, обсмажте, перемішуючи, протягом 5 хвилин, а потім перекладіть в суп.

Решту горохову борошно розведіть 50 мл води. Добре перемішайте і вилийте суміш у суп. Також додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Доведіть до повторного закипання і варіть 5-7 хвилин, помішуючи, щоб горохова борошно рівномірно розчинилася в супі.

Потім зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште на 15 хвилин.