Суп з гарбуза з імбиром

b4301dfa88b81248bf9a88ab5c66cb5d Суп з гарбуза з імбиром

Гарбуз в Росії культивують вже давно. Невибаглива рослина швидко прижилася не тільки в південних регіонах, але і в неласкаво північному кліматі. Ще наші бабусі і дідусі знали, що ці великі і дрібні плоди з яскравою хрусткою м’якоттю володіють високою харчовою цінністю.

Гарбуз містить дуже багато калію, який життєво необхідний серцево-судинної системи, а також фтору, заліза, магнію і кальцію. Крім того, в ній присутній практично весь спектр вітамінів групи В, вітаміни А і С.

Корисний овоч запікають, додають в рагу і варять на його основі каші. Таких рецептів у російській кухні дуже багато. Рецептів супів ж значно менше. Як правило, це супи-пюре з картоплею, сиром або вершками. Нерідко з цукристої гарбуза готують десертні перші страви з сухофруктами, горіхами і медом.

Любителі незвичайних поєднань можуть спробувати приготувати суп з гарбуза з імбиром. Подібне блюдо вийде не тільки пікантним і дуже смачним, але і корисним, так як ароматний корінь не менш цінний, ніж «карета Попелюшки». Солодкувата гарбуз органічно поєднується з легкої гостротою імбиру. У такому супі буде доречно виглядати найрізноманітніші компоненти: натуральний мед і перець чилі, вершки і сир, гриби і гострі соуси, овочі і фрукти, біле і темне м’ясо.

Рідкий суп з гарбуза з імбиром

Легкий супчик з білим м’ясом. Для нього підійде як бюджетне куряче філе, так і більш дорогий кролик. Замість свіжого курячого бульйону можна використовувати концентрат в порошку (в пакетиках або кубиках). В результаті повинен вийти рідкий суп з рисом, шматочками моркви, курки, селери і «юшкою» приємного оранжевого кольору.

Інгредієнти на 1,5 л. супу:

  • Овочевий або курячий бульйон – 1,3 л.
  • Куряче філе – 300 р.
  • Гарбуз – 300 р.
  • Масло вершкове – 100 г.
  • Цибуля зелена пером – 50 р.
  • Імбир корінь довжиною 3 см.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Селера – 100 р. (половинка кореня).
  • Морква – 1 шт.
  • Рис – 100 р.
  • Часник – 1 зубок.
  • Гілочка розмарину.
  • Паприка сушена – 1 ст. л.
  • Сіль і улюблені спеції за вибором.
Дивіться також:  Окрошка

Приготування:

  • У сковороді розтопити вершкове масло і покласти в нього гілочку розмарину. Коли вона віддасть маслу всі свої аромати, витягнути її.
  • У ароматизоване масло покласти дрібно нашатковану моркву, часник, пластинки імбиру і куряче філе, нарізане смужками. Все обсмажити, вибрати з вершкового масла шумівкою (імбир видалити) і перекласти в каструлю з киплячою водою. Туди ж покласти кубики селери.
  • В олію, покласти дрібно нарізаний гарбуз, обкоровані томати і готувати на невеликому вогні до м’якості, посоливши і приправивши її за смаком.
  • Готову гарбуз і томати пюрировать в невеликій кількості бульйону і влити в суп.
  • Окремо відварити рис. Він повинен вийти розсипчастим. Всипати в страву за 5 хвилин до його готовності.
  • Варити ще близько 5 або 8 хвилин, після чого зняти з вогню.
  • Подавати з смаженою цибулею.
  • Суп-пюре з гарбуза з імбиром, сиром фету і насінням

    Гранично простий рецепт гарбузового супу з додаванням легкого сиру фету і обсмажених гарбузового насіння. Для додання страві більшої пікантності, частина овочевого бульйону можна замінити сухим білим вином. Сир фету також з успіхом можна замінити на будь-який інший вершковий сир (моцарелу, наприклад), так як не всім подобається поєднання солодкуватого супу і досить солоного фету.

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Овочевий бульйон – 1 л.
    • Гарбуз – 600 р.
    • Морква – 300 р.
    • Цибуля порей – 1 стебло.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Імбир свіжий – корінь довжиною 3 см.
    • Вершки жирні – 200 мл
    • Сир сир фета – 100 р.
    • Гарбузове насіння – 50 р.
    • Зелень для прикраси (базилік, рукола або кінза).
    • Сіль і улюблені спеції за вибором.

    Приготування:

  • Підготувати овочі. Морква і гарбуз дрібно нашаткувати, цибулю порей нарізати тонкими кільцями.
  • Розтопити в каструлі вершкове масло. Довести до м’якості і прозорого стану цибуля порей.
  • Потім додати гарбуз, моркву, брусочки імбиру, влити трохи бульйону (50-100 мл) і тушкувати до готовності.
  • Видалити імбир, а овочі, що залишилися пюрировать до однорідного стану.
  • Отриману масу розвести вершками. Варити на невеликому вогні 5 або 7 хвилин, після чого вимкнути.
  • У гарячий суп покласти кубики сиру фету.
  • Гарбузове насіння прожарити на сковороді без масла.
  • Подавати суп в глибоких тарілках, присипавши кожну порцію столовою ложкою насіння і прикрасивши її листочками зелені.
  • Дивіться також:  Норвезький суп з сьомги

    Десертний суп з гарбуза з сушеним імбиром

    Вельми оригінальна різновид десертного супу. Компоненти звичайні, як і в більшості гарбузових супів. Тут тон страви ставлять спеції – мускатний горіх і сушений імбир. Виходить досить своєрідне пряне поєднання незвичайне, але привабливе. На цій основі можна додати сухофрукти, горіхи, солодкі сири, варення, різні борошняні вироби (крекери, сухарики, дрібні сушіння, разломленные на шматочки).

    Інгредієнти на 1 л. супу:

    • Гарбуз – 500 р.
    • Молоко – 500 мл
    • Вода – 200 мл
    • Борошно – 2 ст. л.
    • Цукор або мед – 3 ст. л.
    • Цедра одного лимона.
    • Сушений імбир – 1 ч. л.
    • Вершкове масло – 20 г. на порцію.
    • Мускатний горіх – чверть чайної ложки без гірки.
    • Сіль за смаком.

    Приготування:

  • Гарбуз стушкувати в невеликій кількості води до повної готовності, приправивши її натуральним медом, сушеним імбиром, сіллю і тертим мускатним горіхом.
  • Добре розім’яти і залити молоком. Додати лимонну цедру, обсмажене борошно.
  • Варити 10 хвилин на повільному вогні.
  • Подавати з вершковим маслом. Можна присипати сухарями або крекерами.
  • Чечевично-гарбузовий суп з галушками

    Гострий пряний суп з м’якими борошняними галушками. У тісто для галушок можна додавати найрізноманітніші сушені трави і спеції. Найпростіше – сушену петрушку і моркву.

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
    • Гарбуз – 700 р.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Приправа каррі або куркума – 1 ст. л.
    • Сочевиця – 150 р.
    • Курячий бульйон – 1 л.
    • Молоко незбиране сухе – 200 р.
    • Імбир сушений – 1 ст. л. без гірки.
    • Насіння кмину або кропу – 1 ст. л.
    • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Розпушувач для тіста або сода.
    • Сушена зелень.
    • Сіль і улюблені спеції за вибором.
    Дивіться також:  Картопляний суп

    Приготування:

  • Сочевицю заздалегідь замочити, відварити в підсоленій воді до повної готовності.
  • Розігріти рослинне масло і обсмажити дрібно нашатковану цибулю (до прозорого стану), а потім гарбуз. Овочі посолити, приправити каррі і імбиром. Розім’яти товкачиком до однорідності разом з відвареної сочевицею і сухим молоком.
  • З пшеничного борошна, холодної води, розпушувача і курячого яйця замісити тісто, додавши в нього сушену зелень і прянощі. Зліпити невеликі, з перепелине яєчко, галушки.
  • Підігріти курячий бульйон і поштучно додати туди галушки. Коли вони спливуть, перекласти в суп пюрированные гарбуз і сочевицю.
  • Варити 10 хвилин, після чого зняти з вогню.
  • Подавати, притрусивши обсмаженими насінням кмину або кропу.