Суп з індички

021ce5fa57e04cc0af1a39c7712c8002 Суп з індички

М’ясо індички (індичатину) нерідко називають «кроликом в пір’ї» за її цінні дієтичні властивості. Аналогічно кролятині, індичатина має високий вміст білка, низьку калорійність і алергенність, багатий вітамінно-мінеральний склад.

На полицях російських магазинів м’ясо індички зустрінеш не так часто. В основному, там цілком і повністю домінує м’ясо курки і, частково, качки, як більш дешеве і доступне. Між тим, м’ясо індички ідеально підходить для приготування корисних і низькокалорійних страв, причому не тільки закусок і другого, але і супів.

Супи з індички обкладають насиченим смаком і ароматом. З неї можна приготувати звичайні рідкі бульйони, густі відвари і вишукані пюреобразні перші страви.

Суп з індички Хвилинка

Простий і нехитрий рецепт. Підійде для полегшеного харчування в спекотну погоду або розвантажувальні дні, незважаючи на те, що за технологією застосовується обсмажування овочів у вершковому маслі.

Інгредієнти на 1,5 л. супу:

  • Філе індички – 200 р.
  • Зелений горошок – 100 р.
  • Корінь селери – половина.
  • Морква – 1 шт.
  • Стручок червоної паприки.
  • Локшина велика – 100 р.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка.
  • Сіль і спеції за смаком.
  • Порошкова приправа з курячим смаком.
  • Масло вершкове.
  • Вода – 1 л.

Приготування:

  • Філе індички нарізати на великі смужки. Обсмажити у вершковому маслі до золотистої скоринки.
  • Закип’ятити воду. Засипати туди обсмажену індичку, зелений горошок і кубики селери. Варити на повільному вогні.
  • У сковороді обсмажити у вершковому маслі п’ятачки моркви, кубики паприки і півкільця цибулі. Додати в суп.
  • Довести до кипіння. Всипати локшину, порошкову приправу. Спробувати, досолити і приправити за смаком.
  • Подавати з зеленню.
  • Каліфорнійський суп з індички

    По своїй суті – це класичний суп-пюре на основі картоплі і цибулі. Тільки на відміну від звичайних рецептів, тут все робиться грунтовно і калорійно, в американському дусі. Тобто, використовується бекон і копчена індичка, частина компонентів добре обсмажується на олії.

    Дивіться також:  Суп з курячих сердечок

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Вода або бульйон з птиці – 1 л.
    • Філе копченої індички – 200 р.
    • Картопля – 2-3 шт.
    • Качан дуже молодий кукурудзи або 100 г. консервованих зерен.
    • Бекон – 3-4 шматочки.
    • Червоний солодкий цибуля – 1 шт.
    • Рослинна олія – 50 мл
    • Перець чилі – 1 стручок.
    • Вершки – 200 мл
    • Імбир – шматочок кореня на 1,5 см.
    • Часник – 3 зубки в лушпинні.
    • Розмарин і базилік (свіжий або сушений) – 10 р.
    • Лавровий лист цільний – 2 шт.
    • Цибуля-порей – 1 стебло.
    • Сіль і спеції за смаком.
    • Рідкий дим – за бажанням.

    Приготування:

  • Налити в каструлю з товстим дном рослинне масло. Дати йому добре прогрітися і покласти туди роздавлені зубчики часнику, прямо в лушпинні. Зубки потрібно добре прожарити в маслі, щоб воно ввібрало аромат часнику. Обсмажувати без лушпиння небажано, так як вона не дає м’якоті пригорати при сильному вогні.
  • У часникове масло покласти дрібно нарізаний бекон і довести його до прозорого стану.
  • У беконно — часниковою суміші червоний лук і обсмажити смужки копченої індички.
  • Потім всипати в каструлю тонкі кільця перцю чилі (без зерен), сушений базилік і розмарин, пластинки імбиру, цілісний лавровий лист, зерна молодої кукурудзи. За бажанням, додати рідкий дим.
  • Все гарненько обсмажити, після чого видалити лавровий лист і часник в лушпинні.
  • Отриману масу розвести невеликою кількістю бульйону (2 або 3 склянки) , додати картоплю, нарізану дуже великими шматками і варити все на повільному вогні до готовності картоплі. Згодом, картопля витягнути, розім’яти в пюре і повернути в суп.
  • Розвести суп вершками, посолити і приправити за смаком. Знову повернути на плиту і потримати на повільному вогні близько 5-8 хвилин.
  • Цибулю-порей (нижню частину) запекти на грилі, попередньо змастивши олією і обваляти в спеціях, або цілком обсмажити на сковороді. По діагоналі красиво нарізати стебло на тонкі кільця.
  • Розлити суп по порційних тарілках, виклавши зверху кільця запеченого цибулі-порею.
  • Дивіться також:  Суп-пюре з кабачків

    Суп з індички з рисом і томатами

    Наваристий суп для ситного домашнього обіду. Рис для страви краще вибрати круглих сортів, щоб він добре разваривался і надавав бульйону певну крахмалістость.

    Інгредієнти на 3 л. супу:

    • Стегно або гомілку індички – 1 або 2 шт. відповідно.
    • Рис круглий – 150 р.
    • Вода – 1 л.
    • Часник – 2 зубки.
    • Морква – 2 шт.
    • Цибуля червоний – 1 головка.
    • Томати у власному соку – 200 р.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Спеції і сіль за смаком.

    Приготування:

  • З індички зварити бульйон зі спеціями, не забуваючи знімати сіру піну. При необхідності, м’ясний відвар можна процідити, щоб позбутися від осіли на дно сірих пластівців.
  • Вибрати з бульйону кістки, м’ясо розділити на порційні шматочки. Повернути каструлю на плиту і всипати в неї промитий круглий рис. Варити суп на середньому вогні.
  • У сковороді обсмажити крупно нарізаний червоний лук, часник і колечка моркви. Частина пасерованих овочів розім’яти в пюре. Весь вміст сковороди влити в суп.
  • За 5-8 хвилин до готовності страви додати в нього половинки томатів у власному соку (без шкірки) і половину (або цілий, за смаком) склянка томатного соку з заливки.
  • Подавати з зеленню.