Суп з качки

466af0edb306af6ea3e6eae07803f70c Суп з качки

М’ясо качки рідко можна зустріти на повсякденному столі. Зазвичай його готують для якихось особливих святкових випадків і в основному використовують для других страв. Наприклад, цілу тушку качки запікають з яблуками або твердими грушами, сливами чи роблять з філе ніжний паштет з чорносливом.

А от супи з качки незаслужено забуті, незважаючи на те, що відварне м’ясо качки по багатьом смаковими характеристиками перевершує популярну на сьогодні курятину. Воно більш жирне і м’яке, багата мікроелементами і амінокислотами. Його калорійність складає цілих 400 кКал на 100 г продукту. Однак, незважаючи на те, що качатина не назвеш дієтичним м’ясом, воно дуже легке, ніжне і швидко засвоюється.

З качки можна приготувати як звичайний суп з піджаркою, так і вишукане перше блюдо по запозиченим іноземним рецептами. У будь-якому варіанті виходить дуже смачно і ситно.

Суп-капусняк з качкою

Напівзабутий рецепт російської кухні, смачний і простий у приготуванні.

Інгредієнти на 2 л. супу:

  • М’ясо качки – 300 р.
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л. без гірки.
  • Квашена капуста (без моркви) – 300 р.
  • Морква свіжа – 1 шт.
  • Грудинка солона або бекон – 50 р.
  • Білі коріння (кореневої селера або петрушка) – 50 – 80 р.
  • Картопля – 2 шт.
  • Каррі або куркума, перець чорний в горошинах.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль та інші спеції за смаком.

Приготування:

  • М’ясо качки нарізати на великі смужки, швидко обсмажити на добре розігрітому рослинному маслі і разом з ним і вытекшим жиром перекласти в каструлю з водою.
  • Картоплю, цибулю і моркву крупно нарізати. Капусту подрібнити в тонку соломку. Коріння нашаткувати маленькими шматочками.
  • Поставити каструлю на середній вогонь, додати спеції за смаком, всі овочі за винятком квашеної капусти і варити бульйон.
  • У цей час підготувати піджарку з дрібно шинкованої бекону. Для цього бекон нарізати на невеликі шматочки, довести в сковороді до прозорого стану і всипати пшеничне борошно. Коли вона придбає золотистий колір, влити трохи бульйону з супу і дати піджарки загуснути.
  • Як тільки всі овочі в бульйоні будуть майже готові, додати в нього капустяну соломку і беконну піджарку з борошном.
  • У самому кінці, за бажанням, підсолити і всипати в суп сушені трави.
  • Подавати зі сметаною або майонезом.
  • Дивіться також:  Пісні щі

    Китайський суп з качки зі скляною локшиною

    Пікантний гострий суп. По закладці виходить дуже густим, в дусі традиційних китайських страв, які поєднують у собі як перше, так і друге. Суп вариться безпосередньо перед подачею до столу і повторного розігріву не підлягає, так як скляна локшина дуже ніжний продукт і швидко розварюється.

    Інгредієнти на 3 л. супу:

    • Половина середньої тушки качок – до 1,5 кг.
    • Скляна локшина (рисова) – 250 р.
    • Редис Дайкон – 500 р.
    • Перець чилі в порошку – половина кавової ложечки.
    • Соєвий соус – 4 ст. л.
    • Корінь імбиру свіжий – 20 р. або близько 3 див.
    • Оцет білий винний – 20 мл
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Морква свіжа – 1 шт.
    • Цибулю-шалот (або інший солодкий вид) – 100 р.
    • Лавровий лист і чорний перець в горошинах.
    • Сіль і улюблені спеції за смаком.

    Приготування:

  • Тушку качки розділити на невеликі порційні шматки. Хребет (спинку) залишити для варіння бульйону. Решта шматочки обсмажити в суміші рослинного масла і частини соєвого соусу до легкої золотистої скоринки (всередині шматочки можуть залишатися сирими). Обов’язково приправити улюбленими спеціями.
  • З качиної спинки зварити легкий бульйон, знімаючи з поверхні сіру піну. В якості спецій використовувати лавровий лист і перець в горошинах.
  • Нашаткувати кільцями цибулю-шалот і моркву, обсмажити в маслі, що залишився на сковороді після обжарювання качки. Перекласти в суп.
  • Замаринувати редис. Для цього змішати білий винний оцет і соєвий соус і помістити в суміш тонку соломку Дайкона.
  • У гарячий бульйон з шматочками качки і обсмаженими овочами покласти скляну локшину. Як тільки вона стане м’якою, всипати порошок перцю чилі, пластинки свіжого імбиру і маринований редис Дайкон. Відразу ж вимкнути вогонь.
  • Дати постояти 5 хвилин і подавати до столу.
  • Дивіться також:  Солянка м'ясна збірна

    Суп з качки з солоними огірками і моченими яблуками

    Прекрасний легкий суп з приємною кислинкою. Готується швидко і без особливих складнощів.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Качка – 500 р.
    • Морква – 1шт
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Коріння білі (петрушка або пастернак, селера) – 50 р.
    • Картопля – 2 шт.
    • Яблуко моченое – 2 шт.
    • 7соленый – 2 шт.
    • Масло вершкове – 50 мл
    • Лавровий лист, чорний і запашний перець в горошинах.
    • Петрушка сушена.
    • Сіль та інші спеції за смаком.

    Приготування:

  • Качку розрубати на невеликі порційні шматки і обсмажити в олії до золотистої скоринки. Доводити до повної готовності не потрібно, так як м’ясо також буде отвариваться.
  • Обсмажене м’ясо перекласти в каструлю з водою і поставити варитися, додавши великі шматки білих коріння, лавровий лист, запашний і чорний перці в горошинах.
  • Моркву і ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати, обсмажити в частині масла і перекласти в суп. Туди ж всипати подрібнену картоплю.
  • Мочені яблука і квашені огірки очистити від твердої шкірки, нарізати невеликими пластинками або кубиками.
  • Розігріти на сковороді вершкове масло і спочатку злегка обсмажити, а потім, додавши трохи бульйону з супу, загасити подрібнені соління. Також перекласти в суп, але тільки після того, як картопля стане м’яким. Якщо додати мочені яблука і квашені огірки до сирого картоплі, то він залишиться злегка жорстким за рахунок міститься в овочах молочної кислоти.
  • Після додавання огірків і яблук в суп, спробувати бульйон і при необхідності досолити за смаком. За 5 хвилин до готовності всипати улюблені спеції і сушену петрушку.
  • Дати настоятися і подавати до столу.