Суп з кролика

a87689def5a287a5130d2ef061c61be2 Суп з кролика

М’ясо кролика є одним з найцінніших дієтичних продуктів. Багато фахівці з харчування цілком обґрунтовано вважають кролятину найбільш корисним видом м’яса.

М’якоть кролика містить до 21 % легкозасвоюваного білка і лише близько 5,5 % жирів. Ніжне біле м’ясо відмінно поєднується практично з усіма продуктами харчування, тому його можна зустріти у всіх блюдах і в комбінації з різними інгредієнтами. Страви з кролика можуть бути прекрасними дієтичними стравами, призначеними для столу різних вікових груп. На кролятину дуже рідко виникає алергія, тому її часто готують для дітей, хворих і ослаблених людей.

Супи з кролика – відмінний варіант для знайомства з цим делікатесним продуктом. Навіть малодосвідченому кулінару буде важко зіпсувати кролятину неправильним приготуванням, блюдо все одно вийде не лише їстівним, але і дуже смачним.

Річний овочевий суп з кролятиною

Яскраве і смачне блюдо, яке зібрало в собі всі фарби літа. Ідеальна їжа для спекотної погоди, коли не хочеться перевантажувати себе зайвими калоріями.

Інгредієнти на 1,5 л. супу:

  • Кролик з кісточкою (задня чверть) – 300 р.
  • Стиглий помідор – 1 шт.
  • Паприка жовта – 1 шт.
  • Листовий селера і стеблової – 30 р. зелені і 1 шт.
  • Рис довгозерний – 2 -3 ст. л.
  • Вода – 1 л.
  • Квасоля в стручках або зелений горошок – 100 р.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Зварити бульйон на кролятині з кісточкою, використовуючи спеції за смаком.
  • Розібрати м’ясо на невеликі шматочки, повернути в каструлю, всипати туди промитий довгозерний рис і поставити її на невеликий вогонь.
  • Нашаткувати кружечками моркву, а селера – тонкими пластинками. Листочки залишити цілком. Ошкуріть паприку і томат, порубати їх великим кубиком. Всипати овочі в суп, коли рис буде майже готовий.
  • Варити ще близько 10 хвилин.
  • Подавати із зеленню, вершковим маслом або сметаною за вибором.
  • Дивіться також:  Гур'євська каша

    Суп з кролика для малюків

    Дуже ніжний суп-пюре, який підійде як для харчування дітей ясельної групи, так і для їх худнуть мам. Якщо страва готується для зовсім маленьких діток, то потрібно виключити свіжу зелень і вершкове масло. Мами можуть додати пікантні спеції. Наприклад, сушений розмарин і чебрець, тертий мускатний горіх або сушений імбир.

    Інгредієнти на літр супу:

    • Філе кролика – 400 р.
    • Морква свіжа – 2 шт.
    • Картопля – 2 шт.
    • Вершки – 100 мл
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Петрушка і кріп свіжі.
    • Вода – 600 мл
    • Сіль.

    Приготування:

  • В невеликій кількості підсоленої води зварити до повної готовності морква, картопля, філе кролика.
  • Частина бульйону злити в окремий посуд. Картоплю і моркву розім’яти до однорідної маси прямо у каструлі. Відварене філе кролика пропустити через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.
  • З’єднати овочеве та м’ясне пюре, вершкове масло, розвести гарячими вершками до бажаного стану.
  • Подавати з січеною зеленню.
  • Суп з кролика з локшиною — павутинкою

    Ситний суп, який можна подавати з жирною сметаною і часниковими грінками із чорного хліба.

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Філе кролика – 300 р.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Хліб білий – 50 р.
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Картопля – 2 шт.
    • Кріп сушений – 5 р.
    • Локшина дрібна – 50 р.
    • Вода – 1 л.
    • Сіль і будь-які спеції за смаком.

    Приготування:

  • З вершкового масла, філе кролика, білого хліба і однієї цибулини зробити максимально однорідний фарш. Додати до нього куряче яйце і спеції. Скачати невеликі фрикадельки.
  • Цибулю і моркву обсмажити в смальці або будь-якому маслі.
  • Закип’ятити воду, всипати туди кубики картоплі, ріпчасту цибулю, пасеровану разом з морквою.
  • Як тільки вода знову закипить, поступово додати в суп всі фрикадельки.
  • Після їх спливання всипати сушену зелень і дрібну локшину.
  • Варити на малому вогні. Через 10 хвилин зняти з плити.
  • Готовий суп відмінно поєднується з часниковими грінками.