Суп з курячих сердечок

dbc368e8aa2dd1b6f9d82f21e3b78e34 Суп з курячих сердечок

Деякі господині упереджено ставляться до субпродуктів птиці, вважаючи їх несмачними і марними. Насправді це зовсім не так. З курячої печінки і сердечок можна приготувати багато оригінальних перших і других страв, були б бажання і фантазія.

Найчастіше з сердечок готують другі страви і начинку для виробів з тіста. Як правило, це різні рагу з овочами, печеня, млинці, паста і навіть піца. Не менш смачні і супи з субпродуктів.

Суп з курячих сердечок представляє собою дуже просте і дешеве страва, що поєднує в собі не тільки чудовий смак, але і очевидну користь. Печінка і серце містять дуже мало жиру і багато потрібних організму мікроелементів. Вони добре засвоюються, тому страва з потрохами нерідко готують в рамках різних дієт.

Класичний суп з курячих сердечок

Найпростіший з усіх можливих варіантів цієї страви. Суп можна зварити тільки з сердечок і без пасерування, тоді вийде легенький відвар з ледь помітними крапельками жиру і яскравими кубиками овочів. Чи можна поєднати субпродукти з курячим м’ясом (грудкою або окорочком) і додати в суп калорійну засмажку. В такому випадку вийде дуже наваристое страва, що не уступає по своїй ситності духовим щам і борщів.

Нижче представлений дієтичний рецепт тільки з сердечок.

Інгредієнти на 1,5 л. супу:

  • Курячі сердечка – 500 р.
  • Лавровий лист – 2 або 3 шт.
  • Горошини запашного і чорного перцю.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Цибуля-перо – 30 р.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера кореневої – 1 шт. або 100 р.
  • Паприка червона або жовта (солодкий перець) – 1 шт.
  • Вода – 1 л.
  • Вершкове масло – 30 р.
  • Сіль та інші спеції за смаком.
Дивіться також:  Юшка з миня

Приготування:

  • Замочити курячі сердечка на півгодини. Ретельно промити, очистити від зовнішніх плівок, видалити жилки. Розрізати навпіл і вибрати залишилися згустки крові.
  • Воду закип’ятити, додати лавровий лист, сіль і спеції за смаком, горошини запашного і чорного перцю, розрізану навпіл цибулину і всі підготовлені сердечка.
  • Варити суп, періодично знімаючи піну.
  • Нашаткувати зелену цибулю, нарізати на кубики кореневої селера, картопля і різнобарвну паприку. Моркву порізати на тонкі п’ятачки.
  • Як тільки сердечка дійдуть до напівготовності, видалити з каструлі спеції і цибулю, засипати в посуд картоплю і моркву, через 10 хвилин – селера і паприку.
  • Варити до готовності овочів.
  • Подавати з вершковим маслом і рубаним зеленим луком.
  • Крем-суп з курячими сердечками і грибами

    Для цієї страви бажано використовувати світлі гриби начебто боровиків або печериць, у свіжому або сушеному вигляді. Можна брати молоденькі маленькі гливи. Щоб суп вийшов смачніше, потрібно віддати перевагу жовтої, добре разваривающейся картоплі.

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Сердечка курячі – 300 р.
    • Картопля – 3-4 великих бульби.
    • Сир вершковий або плавлений – 200 р.
    • Вершки вищої жирності – 150 мл
    • Сіль і спеції за смаком.
    • Базилік свіжий.
    • Мускатний горіх, куркума, лавровий лист.
    • Вода або пісний курячий бульйон – 1 л.
    • Салатний цибуля червоний – 2 шт.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Гриби свіжі – 200 р.

    Приготування:

  • Курячі сердечка добре очистити, видалити плівки, жилки, розрізавши навпіл, вийняти згустки крові. На основі субпродуктів зварити пісний бульйон, використовуючи в якості спецій лавровий лист, куркуму і сіль.
  • Отриманий бульйон процідити і зварити до готовності всю картоплю. Частина бульйону злити в окремий посуд. У решти рідини варену картоплю потовкти, всипати до нього тертий сир і влити натуральні жирні вершки, довівши суп до потрібної консистенції.
  • Сердечка нашаткувати тонкою смужкою.
  • В розтопленому вершковому маслі довести до золотистого кольору червоний цибулю, додати до нього нарізані гриби. Приправити вміст сковороди сіллю, мускатним горіхом і свіжим меленим перцем.
  • Готовий суп – пюре розлити по порційних тарілках, викласти зверху пару столових ложок грибів, смажених із цибулею, і нашатковані сердечка. Посипати рубаним базиліком.
  • Дивіться також:  Солянка

    Суп з курячими потрошками (сердечками і печінкою)

    З вигляду дуже звичайний, але надзвичайно легкий і смачний рецепт супу з курячих субпродуктів. В селі його готують в чавунах, відразу закладаючи всі інгредієнти і не використовуючи обсмажування продуктів. У міських умовах це перше блюдо цілком можна зварити і на плиті, збагативши смак супу золотистим цибулькою і морквою, обсмажені на вершковому маслі.

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Сердечка курячі – 300 р.
    • Печінка куряча – 3-4 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Цибуля-перо – 30 р.
    • Картопля – 2 шт.
    • Гречана крупа – 100 р.
    • Морква – 1 шт.
    • Томатна паста – чайна ложка.
    • Вода – 1 л.
    • Сіль і спеції за смаком.
    • Масло вершкове – 50 г.

    Приготування:

  • Як і в попередніх рецептах, ретельно очистити курячі сердечка. У печінці також видалити плівки і вирізати внутрішні жилки.
  • Помістити курячі сердечка в киплячу підсолену воду, туди ж додати кубики картоплі, промиту і перебрану гречану крупу. Зменшити вогонь і варити суп, знімаючи піднімається піну.
  • Нашаткувати моркву пятачками, а ріпчаста цибуля – тонкими півмісяцями. Овочі злегка обсмажити у вершковому маслі, потім покласти в сковороду шматочки курячої печінки, наприкінці пасерування додати в суміш томатну пасту і трохи води.
  • За 10 хвилин до готовності сердечок і картоплі влити в каструлю підготовлену піджарку. Спробувати і приправити суп його за смаком.
  • Подавати першу страву з рубаним зеленим луком. Щоб зробити його більш калорійним, в кожну тарілку можна покласти по чайній ложці вершкового масла.