Суп з пельменів

8dc91a09c05c920f5f1ca2826decc97f Суп з пельменів

Ритм сучасного життя такий, що не завжди можна знайти час на приготування хорошого наваристого супу на м’ясному бульйоні. Адже для того, щоб зварити подібне блюдо, зазвичай потрібно від одного до двох годин – недозволена розкіш в будні дні.

У цьому випадку на допомогу господиням прийде НЗ у вигляді пачки пельменів. На їх основі за короткий час можна приготувати відмінний суп, які сподобається всім членам сім’ї. Пельмені органічно поєднуються з усіма продуктами харчування, тому в каструлю до них спокійно додають будь-які овочі, гриби, коріння і трави, крупи.

Противники напівфабрикатів можуть зліпити пельмені вручну. У такому разі нехитрий супчик перетвориться на розкішну блюдо, зварене з любов’ю.

Суп з пельменями звичайний

Готують суп з будь-якими овочами по сезону, але класичне поєднання включає в себе картоплю, пасеровані або свіжі морква і цибуля, зелень. Пельмені з начинкою із свино — яловичого фаршу. У кожної господині свої переваги, але в даному блюді овочі краще нарізати крупно.

Інгредієнти на 2 л. супу:

  • Половина стандартної пачки пельменів (250 р.).
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля зелена пером – 50-100 р.
  • Сіль і улюблені спеції за смаком.
  • Каррі – 1 ч. л. без верху.
  • Вода – 1,5 л.

Приготування:

  • Закип’ятити воду і всипати в неї крупно нарізану картоплю і моркву, вибрані спеції і приправи каррі для додання бульйону приємного відтінку.
  • Як тільки овочі будуть готові, поштучно покласти в суп всі пельмені. Посолити його. Варити на доброму вогні до спливання пельменів.
  • Після чого всипати рубаний зелений лук, витримати на плиті ще близько 3-5 хвилин і зняти з вогню.
  • Подавати відразу після приготування, інакше тісто пельменів швидко «розповзеться» в гарячому бульйоні.
  • Дивіться також:  Гур'євська каша

    Суп з пельменями і сиром

    Варіант для любителів ситних сирних супів. Сир для страви підійде будь-який. Можна використовувати як звичайні плавлені сирки, так і різні тверді і м’які сорти в головках.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Пельмені (свино-яловичий фарш) – 250 р. (12 шт.)
    • Сир плавлений – 300 р.
    • Базилік сушений – 1 ч. л.
    • Петрушка сушена – 1 ст. л.
    • Рис білий – 100 р.
    • Цибуля ріпчаста або порей – 1 шт.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Вода – 1,5 л.
    • Сіль і улюблені спеції за смаком.

    Приготування:

  • Окремо відварити в підсоленій воді попередньо промитий і перебраний рис. Він повинен вийти розсипчастим.
  • Натерти сир на тертці. Нашаткувати цибулю.
  • Закип’ятити воду і поштучно опустити в неї пельмені. Варити на доброму вогні до спливання.
  • Подрібнену цибулю обсмажити у вершковому маслі до прозорого стану, додати в суп.
  • Одночасно з цибулею порціями всипати в каструлю натертий сир, сушену зелень, відварений рис, сіль і спеції за смаком.
  • Ретельно розмішати вміст і вимкнути. Залишити хвилин на 10, щоб аромати сушеної зелені, сиру і спецій перемішалися.
  • За бажанням, розлитий по тарілках суп можна приправити часником.
  • Суп з пельменями по-весняному

    Надзвичайно мінімалістичний рецепт для цінителів свого часу. Блюдо складається з трьох основних компонентів: овочевої суміші, пельменів і ріпчастої цибулі. Суміш використовується будь-яка за вибором. Наприклад, «Лечо», «Мексиканська», «Весняні овочі» і т. д.

    Вони, як правило, включають в себе селера, цибуля порей, моркву, цвітну, брюссельську капусту, броколі, горошок або кукурудзу. Якщо в складі є рис або квасоля, овочі перед додаванням в суп бажано обсмажити в невеликій кількості масла або жиру. Так вони швидше приготуються, а блюдо придбає додаткові відтінки смаку.

    Дивіться також:  Юшка з миня

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Пельмені – половина стандартної пачки.
    • Кріп свіжий – 50 р.
    • Овочева суміш – 400 р.
    • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
    • Каррі або куркума – 1 ч. л.
    • Бульйонний кубик з курячим ароматом – 1 шт.
    • Сіль і улюблені спеції за смаком.
    • Вода – 1,5 л.

    Приготування:

  • Дрібно нашаткувати цибулю і кріп порубати.
  • Закип’ятити воду, підсолити її. Поштучно опустити в каструлю пельмені.
  • Одночасно з пельменями всипати заморожені овочі, нашатковану цибулю і рубаний кріп.
  • Приправити суп порошком каррі і бульйонним кубиком, будь-якими спеціями за вибором. Варити до готовності пельменів і овочів.
  • Подавати зі сметаною або майонезом.