Суп з свинини

2de0d9c0deb4f5fa4904098454c2152e Суп з свинини

У російській кухні свинина є найпопулярнішим видом темного м’яса. З неї готують соковиті котлети і відбивні, жирні голубці і ситні пельмені і багато інших смачних страв.

Супи з свинини відрізняються особливою наваристостью і калорійністю, адже свинина сама по собі досить жирне м’ясо. З неї, як правило, готують звичайні заправні супи, в яких основу становить м’ясо-кістковий бульйон, а різноманітність смаку створює комбінована овочева зажарка. Таким чином у слов’янській кухні варять більшість супів з свинини.

У азіатської та європейської кухні попереднє обсмажування частини інгредієнтів не так вже й поширена, в тому числі цих рецептів кулінарних шкіл можна зустріти цікаві варіанти приготування з заправкою з соусів, борошна або взагалі без всякої попередньої обробки, а просто з загальної закладкою продуктів в посуд. Значно рідше зустрічаються м’ясні супи-пюре зі свинини.

Австрійський суп на свинячих ребрах

Незважаючи на свою явну «заграничность», це дуже простий у приготуванні суп. Всі компоненти рубаються крупно і обробляються швидко, «на швидку руку». У підсумку вийде універсальне блюдо, яке з успіхом можна видати як за рідке друге, так і за дуже густе перше.

Інгредієнти на 2 л. супу:

  • Свинячі ребра – одна пластина.
  • Вода – 2 л
  • Олія будь – 2 ст. л.
  • Морква – одна шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Горошок зелений (морозиво або свіжий) – 200 р.
  • Квасоля спаржева або стручкова – 200 р.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Суміш спецій і сушених трав, сіль за смаком.

Приготування:

  • Платівку розділити на окремі реберця. Кожне ребро обсмажити до золотистої скоринки на добре розігрітій чавунній сковороді. До готовності доводити не треба.
  • У жирі, що залишився довести до золотистого кольору півкільця цибулі.
  • Обсмажену свинину перекласти в каструлю, залити водою і додати до неї часточки картоплі, гуртки моркви, пасеровану ріпчасту цибулю.
  • Варити до готовності овочів. Як тільки це станеться, покласти в посуд залишилися інгредієнти – стручкову квасолю і зелений горошок.
  • Посолити і приправити за смаком. Готувати на середньому вогні близько 15-20 хвилин.
  • Дивіться також:  Суп пюре з печінки

    Річний капусняк на свинячий вирізці

    Легкий і ситний суп для жаркої пори року, коли зовсім не хочеться годинами простоювати біля плити. Час приготування всього близько півгодини. Для капусника необхідно два види капусти. Абсолютно будь – білокачанної, цвітної, броколі або брюссельської. Можна навіть брати стебло кольрабі.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Свиняча вирізка жирна – 300 р.
    • Полсоцветия брокколі.
    • Капуста білокачанна – 200 р.
    • Морква дрібна – 1-2 шт.
    • Картопля – 2 шт.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Томат стиглий – 1 шт.
    • Зелень петрушки – 30 р.
    • Коріння петрушки.
    • Сіль і спеції за смаком.
    • Сметана – 1 ст. л.
    • Олія будь або топлений жир – 2 ст. л.
    • Вода – 1,5 л.

    Приготування:

  • У добре прогрітій сковороді обсмажити на олії смужки свинячої вирізки. Вони повинні добре зазолотиться, але не бути засмаженими до сухості.
  • Підготовлене м’ясо перекласти в каструлю з киплячою водою разом з картоплею, кільцями моркву і білі коріння.
  • В останньому жирі пасерувати цибулю і ошкуренный томат без насіння.
  • Пасеровані овочі перекласти в каструлю. Також туди додати дрібно нашатковану білокачанну капусту і розібраний на великі гілочки вінок свіжої брокколі.
  • Посолити і приправити бульйон, варити 10 хвилин, після чого всипати зелень петрушки.
  • Подавати зі сметаною.
  • Заварний кастильский суп

    Оригінальний рецепт супу на свинині, як раз для тих, хто втомився від звичних перших страв. Готується на натуральній шинці. Не варто використовувати ропні продукти яскраво-рожевого кольору, враження від екзотичної страви буде зовсім інше. Також суп має густим часниковим духом, тому його краще вживати у вихідний день, якщо не планується ніяких «виходів у люди».

    Інгредієнти на 1 л. супу:

    • Шинка натуральна – 200 р.
    • Півголівки часнику.
    • Борошно кукурудзяне або пшеничне – 1,5 ст. л. без гірки.
    • Яйце куряче – 3 шт.
    • Рослинна олія – 50 мл
    • Мелена солодка паприка – 40 г або 2 ст. л.
    • Хліб білий – 3 скибки.
    • Вода – 1 л.
    • Сир твердих сортів – за бажанням.
    • Сухі трави, сіль за смаком.
    Дивіться також:  Суп лагман

    Приготування:

  • Влити на сковороду трохи олії і обсмажити в ньому один зубок часнику (роздавлений). Приготовлена таким чином часниковому маслі зробити грінки з білого хліба. Відкласти їх на папір, щоб стік зайвий жир. Нарізати кубиками або соломкою, обсипати сіллю і сухими травами.
  • Долити в сковороду олії, додати крупно нарізану шинку, борошно, мелену паприку, сушені трави і решті часник, пропущений через чеснокодавку. Обсмажувати на середньому вогні, стежачи, щоб часник не пригорів.
  • Готову масу злегка розвести рідиною, ще трохи потримати на вогні і перекласти в каструлю з киплячою водою. Посолити і приправити її за смаком.
  • Тонкою цівкою влити в киплячий суп збиті курячі яйця. Ретельно розміщувати, через 2-3 хвилини зняти з вогню.
  • Подавати, притрусивши грінками з білого хліба і тертим сиром.