Суп з тюфтельками

69852f331fba7e3347339b170e3a5f95 Суп з тюфтельками

Суп з тюфтельками у повсякденному меню зустрічається значно рідше супу з фрикадельками. Швидше за все, справа в тому, що більш дрібні фрикадельки зручніше є, та й сама страва є справжнім супом. А ось суп з тюфтельками – це щось середнє між першим і другим блюдом. Зазвичай в тарілці кілька великих тюфтельок сусідять з великими шматочками овочів або локшини, залитими невеликою кількістю бульйону.

Тефтелі готують з самого різного м’яса – яловичини, курятини, баранини і свинини, кролика або суміші фаршів. Також існують рибні і навіть вегетаріанські грибні тефтелі. Компанію їм у страві становлять практично всі існуючі продукти харчування – овочі, крупи, макаронні вироби, сир і сир.

Суп з тюфтельками і домашньої кольоровий локшиною

Тефтелі в цьому рецепті можна зробити з будь-якого фаршу, але тут запропоновано дуже смачний варіант з курячої грудки, яловичини і свіжого свинячого сала. Локшина готується зразок італійських фетуччини – у вигляді гніздечок. Її можна забарвити натуральними барвниками – буряковим, гарбузовим і морквяним соком, сушеної зеленню і паприкою.

Вариться без картоплі.

На замітку! Якщо після приготування локшини, залишаться зайві гніздечка, то їх можна залишити до наступного разу. Для цього їх потрібно акуратно, поштучно розмістити в целофановому пакеті і заморозити. Аналогічно можна поступити і з тюфтельками.

Інгредієнти на 3 л. супу:

  • Філе куряче – 250 р.
  • Яловичина – 150 р.
  • Сало свіже – 100 р.
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Капуста білокачанна – 50 р.
  • Борошно пшеничне – 3 ст.
  • Рис довгозерний – 50 р.
  • Яйце куряче – 4 шт.
  • Вода – 2 л
  • Морква свіжа – 1 шт.
  • Петрушка сушена – 3 ст. л.
  • Паприка сушена – 2 ст. л.
  • Сіль і улюблені спеції за вибором.
Дивіться також:  Щі зі свіжої капусти

Приготування:

  • Відварити довгозерний рис у підсоленій воді.
  • Курячу грудку, яловичу вирізку і свиняче сало пропустити два рази через м’ясорубку разом з двома цибулинами ріпчастої цибулі і свіжою капустою. Фарш змішати з курячим яйцем і відварним рисом, посолити і приправити за смаком. Скачати великі тефтелі.
  • Пшеничне борошно змішати з трьома курячими яйцями, сіллю і невеликою кількістю води. Розділити на дві частини. В одну замішати дві ложки сушеної петрушки, в іншу – 2 ложки сушеної паприки.
  • Дати крутому тісту підійти близько години і розкачати його в тонкі пласти. Кожен пласт добре пересипати борошном, скласти разом гіркою, а потім скачати в щільний рулет. Готовий рулет розрізати на тонкі шматочки. Отримані стрічки згорнути в гніздечка і дати підсохнути.
  • Закип’ятити воду і поштучно опустити в неї тефтелі, додати нарізану на п’ятачки моркву і кільця ріпчастої цибулі, столову ложку сушеної петрушки.
  • Коли тефтелі спливуть і морква стане м’якою, також поштучно опустити кольорові гніздечка локшини.
  • Як тільки локшина звариться, зняти з плити.
  • Подавати до столу відразу після приготування, розмістивши у кожній тарілці по 2-3 гніздечка і тефтелі.
  • Суп з тюфтельками Ропні

    Своєрідний варіант дуже ледачого розсольнику. Готується без картоплі.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Курятина філе – 300 р.
    • Свинина жирна (з салом) – 200 р.
    • Пшоно – 100 р.
    • Огірки солоні – 3 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Часник – 2 зубки.
    • Кріп сушений – 1 ст. л.
    • Ріпчаста цибуля – 2 шт.
    • Вода – 1,5 л.
    • Сіль і улюблені спеції за вибором.

    Приготування:

  • Пшоно промити і перебрати. Моркву відварити.
  • Жирну свинину і курячу грудку кілька разів пропустити через м’ясорубку разом з однією цибулиною і вареною морквою. Фарш змішати з одним яйцем, приправити і посолити, скачати в великі тефтелі.
  • Залишилася цибулину нашаткувати півкільцями.
  • Закип’ятити воду, поштучно опустити туди тефтелі, промите пшоно і варити на середньому вогні, поки тефтелі не спливуть.
  • Огірки очистити від шкірки і нарізати кубиком. Додати в суп разом із сушеним кропом, кільцями ріпчастої цибулі і розчавленим часником.
  • Варити ще близько 10 хвилин і зняти з вогню. Дати настоятися під кришкою і подати до столу.
  • Дивіться також:  Грибний суп з сушених грибів

    Суп з рибними тюфтельками і зеленою квасолею

    Легкий і ситний суп на кожен день.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Рибне філе будь – 500 р.
    • Хліб білий – 200 р.
    • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
    • Квасоля стручкова – 100 р.
    • Рис довгозерний – 50 р.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Картопля – 2 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Кріп або петрушка свіжа – 50 р.
    • Сіль і улюблені спеції за вибором.
    • Яйце куряче – 1 шт.

    Приготування:

  • Відварити довгозерний рис.
  • Рибне філе пропустити кілька разів через м’ясорубку разом із білим хлібом без скоринок і однією цибулиною. Змішати з курячим яйцем і відварним рисом, посолити і приправити за смаком. Скачати в великі тефтелі.
  • Нашаткувати залишилася цибулину півкільцями, а моркву – тонкою соломкою. Пасерувати в розпущеному вершковому маслі разом зі стручковою квасолею.
  • Закип’ятити воду, поштучно опустити туди тефтелі, пасеровані овочі і крупно нарізану картоплю. Посолити і приправити бульйон по своєму смаку.
  • Варити близько 10 хвилин і зняти з вогню.
  • Подавати з січеною зеленню.