Суп зі шпинату

7f829ac1c62a7d22ea5f633febd990f6 Суп зі шпинату

Шпинат являє собою невелике низькоросла рослина, з тонкими ніжними листками, що відноситься до родини Амарантові. На російських городах його практично не зустріти, а от в інших країнах цю культуру вирощують дуже охоче.

В американської кулінарної школі, середземноморської та континентальної кухні Європи шпинат часто використовують як інгредієнт для свіжих салатів, в якості начинки для пирогів, фаршированої птиці і риби, в різних закусках, а також супах. У російській кухні зі шпинатом варять зелений борщ і холодники, готують пироги та пиріжки.

Шпинат корисний і в свіжому, і в консервованому вигляді, так як незалежно від способу заготівлі, в ньому зберігається практично весь комплекс життєво важливих для організму мінералів.

Суп Річний зі шпинатом і рисом

Цей суп являє собою щось середнє між класичним холодником і кавказькими супами, приготованими на основі кефіру.

Інгредієнти на 1,5 л. супу:

  • Кефір – 700 мл
  • Вода кип’ячена – 700 мл
  • Рис довгозернистий відварна – 200 р.
  • Шпинат – 300 р.
  • Кріп або петрушка – 50 р.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сіль і спеції за смаком.

Приготування:

  • Кефір з кип’яченою водою збити блендером або міксером в однорідну масу. Грудочок бути не повинно.
  • Поставити каструлю з розведеним кефіром на середній вогонь і довести до слабкого кипіння. Всипати відварений рис, крупно нашатковану шпинат і кріп, натерті курячі яйця. Посолити і приправити за смаком.
  • Варити до готовності зелені.
  • За бажанням, перед подаванням страву можна підкислити лимонним соком.
  • Суп – пюре зі шпинатом

    Існує у двох варіантах – з основою у вигляді картоплі або селери. У другому випадку виходить більш дієтичним і рідким.

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Шпинат свіжий – 300-400 р. (морожений – 200 р.)
    • Картопля – 300-400 р.
    • Вода або бульйон – 100-150 мл.
    • Молоко – 700 р.
    • Ріпчасту лук або цибулю-порей – 100 р.
    • Масло вершкове – 50 г.
    • Пір’я зеленої цибулі і м’який вершковий сир для декорації.
    • Сіль і спеції за смаком.
    Дивіться також:  Суп з тюфтельками

    Приготування:

  • У глибокій сковороді розтопити вершкове масло і довести до прозорого стану дрібно нашатковану ріпчасту лук або цибулю-порей.
  • Потім туди ж додати нарізану картоплю. Як тільки він буде готовий, всипати рубаний шпинат. Також тушкувати до готовності, посоливши і приправивши за бажанням.
  • Тушковані овочі пюрировать до однорідного стану, після чого розвести кип’яченим молоком до потрібної консистенції.
  • Подавати в невеликій тарілці або широкої чашці, прикрасивши пір’ям зеленого лука і кульками м’якого вершкового сиру.
  • Суп зі шпинатом і куркою

    Своєрідна варіація зеленого борщу (щей). Блюдо виходить легким і не дуже густим, з прозорим бульйоном. Можна відійти від стандартної технології приготування борщу і замінити картоплю відварною довгозерним рисом.

    Інгредієнти на 1,5 л. супу:

    • Окорочок курячий – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Картопля -2 шт.
    • Шпинат – 200 г свіжого або 100 г. консервованого.
    • Базилік і петрушка сушені.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Вода – 1 л.
    • Сіль і спеції за смаком.

    Приготування:

  • На основі стегенця зварити насичений курячий бульйон. В якості спецій можна використовувати лавровий лист, горошини чорного і духмяного перцю, чайну ложку каррі.
  • Окорок нарізати на невеликі шматочки. Повернути м’ясо в бульйон, потім покласти туди кубики картоплі і поставити на середній вогонь.
  • Моркву нарізати пятачками, цибулю – великими кубиками або соломкою. Злегка пасерувати овочі в розтопленому вершковому маслі.
  • Готову засмажку додати в суп разом з рубаним шпинатом.
  • Подавати страву зі сметаною і курячим яйцем, натертим або викладеним в тарілку цілої половинкою.