Супи на кожен день

0a8145b1ed69207597191f5f0a8f1748 Супи на кожен день

Юшка або, по-сучасному, суп був першим стравою (після смаженого м’яса, звичайно), яке приготував на багатті древній людина. Густий м’ясний відвар з ароматними корінням і запашними травами швидко і надовго тамував голод, чудово зігрівав у люті морози, допомагаючи уникнути застуди, і відмінно заповнював сили, стаючи їжею для ослаблених та хворих людей.

Суп без всякого перебільшення можна назвати одним з найбільш важливих винаходів у світовій кулінарії. На даний момент він вважається найбільш поширеною стравою серед усіх існуючих. У кожній кухні світу присутні десятки його різноманітних рецептів.

Суп виглядає по-різному. Він може бути надзвичайно легким бульйоном і густим відваром, найніжнішим пюре і ситним варивом з жирною юшкою. Його готують постійно, на святковий і пісний стіл, для щоденного обіду і для романтичної вечері.

Супи на кожен день за визначенням повинні бути простими і доступними. Здавалося б, що може бути простіше – м’ясний відвар на кістки, стандартний набір свіжих і пасеровані на маслі овочів, спеції і пряні трави і все, суп готовий. Однак і серед таких нехитрих на погляд рецептів можна знайти цікаві і надзвичайно смачні страви. Вони сподобаються, як вимогливому чоловікові, так і примхливим дітям. Так і стежать за своєю фігурою дами теж залишаться задоволені. І, найголовніше, на ці кулінарні шедеври не буде потрібно багато часу.

Солянка Ледача

Самий, що ні на є, «ледачий» рецепт солянки. Строго слідувати рецептом не обов’язково, так як принцип приготування цього супу гранично простий. Відкривається холодильник, з нього дістаються будь-які знайдені м’ясопродукти, доповнюються солоними огірками, маслинами, цибулею і з усього цього вариться солянка.

За наведеною закладці супчик виходить досить рідким, фактично бульйоном. У ньому немає картоплі і моркви, тому любителям густих страв варто збільшити кількість продуктів.

Інгредієнти на 2 л. супу:

  • Копчені курячі ніжки – 2 шт.
  • М’ясні продукти будь – по 100 г кожного виду.
  • Цибуля ріпчаста – 2 великі цибулини.
  • Бочкові огірки солоні – 4 штуки.
  • Томатна паста чи соус – 2 ст. л.
  • Маслини або оливки за смаком.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Розсіл огірковий – 50 мл
  • Вода або овочевий бульйон – 1,5 л.
  • Сіль.
  • Спеції за бажанням.
Дивіться також:  Крем суп з шпинату

Приготування:

  • Бочкові огірки за допомогою овочечистки очистити від шкірки. Якщо плоди перерослі, з жорсткими насінням, видалити серцевину.
  • Огірки і весь ріпчасту цибулю дрібно нашаткувати на кубики. Спочатку обсмажити у вершковому маслі, потім злегка стушкувати в невеликій кількості бульйону.
  • Влити проціджений огірковий розсіл і розведену в бульйоні томатну пасту. Тушкувати ще близько 5 хвилин.
  • М’ясні продукти нарізати великими кубиками. Копчені курячі ніжки розібрати на шматочки, відокремивши м’ясо і шкіру. Скибочки шкірки, перед тим як додавати їх в суп, потрібно потримати пару хвилин в окропі.
  • Підігріти бульйон, перекласти туди огірки і цибулю, скибочки курки, тушковані з томатною пастою і нарізані м’ясопродукти.
  • Витримати все на середньому вогні близько 15 хвилин, посолити і приправити за бажанням.
  • Всипати в суп тонкі кільця маслин.
  • Подавати з зеленню або густою сметаною.
  • Гороховий суп по-південному

    Приготований за цим рецептом суп виходить густим, з прозорим золотистим бульйоном. Готується без м’яса, але якщо в сім’ї немає прихильників вегетаріанської кухні, то цілком може бути доповнений обсмаженими смужками м’яса.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Горох сушений колотий – 200 – 250 р.
    • Морква – 1 шт.
    • Солодкий цибуля ріпчаста (червоний) – 1 шт.
    • Помідор – 2 шт.
    • Вода – 2 л
    • Сіль.
    • Спеції – мелений кмин і чорний перець, лавровий лист, петрушка сушена.
    • Для бульйону – карі або куркума, порошкова приправа куряча.
    • Масло рослинне – 30 мл

    Приготування:

  • Сушений горох ретельно перебрати, промити і залишити в холодній воді на ніч.
  • Вимочений горох викласти на добре розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажити до легкої золотистої скоринки. Готові зерна вибрати шумівкою і перекласти в каструлю з підсоленою водою.
  • В олію, всипати натерту на крупній (бурякової) тертці моркву, довести її до м’якості і потім додати до неї помідор, очищений від шкірки і насіння.
  • Овочі тушкувати 5 хвилин, перекласти в каструлю з горохом і приправити спеціями.
  • Варити близько 10 хвилин, після чого вимкнути вогонь і всипати в суп чайну ложку сушеної петрушки. Накрити кришкою і дати настоятися.
  • Дивіться також:  Гур'євська каша

    Пшенный суп (пшенник пісний)

    Пшонка не дуже популярна крупа і супи з неї варять рідко. Вірніше, багато рецепти були незаслужено забуті. Цей старовинний сільський рецепт був відомий ще нашим бабусям. З нього готували дуже густий суп з щедрим часниковим духом, який їли вприкуску з звичайним салом.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Пшоно – 100 — 150 р.
    • Картопля – 3 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • Маленька головка часнику.
    • Масло вершкове – 30 р.
    • Вода або м’ясо-кістковий бульйон – 1,5 л.
    • Томатна паста – 1 ст. л. без гірки.
    • Сіль.
    • Чорний мелений перець.

    Приготування:

  • За пару годин до приготування супу потрібно замочити перебранное пшоно в холодній воді.
  • Крупно нашаткувати картоплю, моркву і цибулю і всипати їх в розігрітий м’ясо-кістковий бульйон.
  • Як тільки овочі зваряться до напівготовності, додати до них вимочену пшоняну крупу і томатну пасту.
  • У сковороді розтопити шматочок вершкового масла і на невеликому вогні злегка обсмажити в ньому подрібнений часник. Доводити до золотистого стану не потрібно.
  • У сковороду до часнику влити ополоник бульйону з каструлі, добре перемішати і додати цю суміш у суп.
  • За 5 хвилин до готовності приправити і посолити страву за своїм смаком.
  • Подавати пшенный суп з житнім хлібом і скибочками солоного сала.
  • Галушечник з курятиною (суп з картопляними галушками)

    Рецепт являє собою сучасне ноу-хау економних господинь. Для приготування супу підійде як свіжий відварну картоплю, так і вчорашнє густе пюре на овочевому бульйоні або молоці.

    Інгредієнти на 2 л. супу:

    • Картопля – 300 р.
    • Горошок свіжий – 150 р.
    • Петрушка – 50 р.
    • Морква – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 дрібна цибулина.
    • Окорочок курячий – 1 шт.
    • Спеції – куркума або каррі, порошкова приправа куряча, лавровий лист, горошини чорного і запашного перцю.
    • Сіль. Перець мелений.
    • Яйце куряче – 1 шт.
    • Борошно пшеничне – 3 або 4 ст. л.
    • Вода – 1,5 л.

    Приготування:

  • Зварити на курячому окорочке наваристий бульйон. Для цього його промити, розділити на кілька частин і залити водою, поклавши разом з ним в каструлю очищену цибулину, лавровий лист і горошини перцю.
  • Готовий бульйон процідити при необхідності, а м’ясо розібрати на шматочки. Варену цибулину викинути.
  • Відварити картоплю. Розім’яти і змішати його з сіллю і спеціями, курячим яйцем і пшеничним борошном. Вимісити щільне однорідне тісто і зліпити з нього невеликі за розміром галушки.
  • Морква нашаткувати пятачками і додати в бульйон з м’ясом. Туди ж поштучно відправити галушки.
  • Коли морква дійде до напівготовності, а картопляні галушки спливуть, всипати в суп зелений горошок, курячу приправу і куркуму.
  • Варити ще 15 хвилин на середньому вогні, після чого зняти з вогню.
  • Подавати з зеленню петрушки або густою сметаною, майонезом.
  • Дивіться також:  Бульйон з яловичини

    Десертний дитячий суп Родзинка

    Справжня знахідка для тих молодих мам, у яких в родині зростають примхливі маленькі ласуни. Цей рецепт підійде як не можна до речі. Ніякого шкідливого цукру і консервантів, тільки натуральна фруктова глюкоза, вітаміни та молочні жири.

    Основний наповнювач супу – родзинки та волоські горіхи. Можна використовувати пелюстки мигдалю або колотий фундук. Що стосується родзинок, то краще віддати перевагу темним і великим сортам. Такі сухофрукти більш соковиті (не пересушені) і солодкі.

    Якщо дати волю фантазії і прикрасити страву листочками свіжої м’яти, кульками морозива і шоколадною стружкою, то вийде ресторанна версія супу, яка цілком підійде для романтичної вечері.

    Інгредієнти на 1 л. супу:

    • Полуниця – 500-700 р.
    • Вершки жирні (15-20 %) – 350 мл
    • Родзинки чорний великий – 50 р.
    • Горіх волоський або мигдаль в пелюстках – 50 р.
    • Мед натуральний – 2 ст. л.

    Приготування:

  • Ізюм перебрати, добре промити і замочити в гарячій воді. Сухофрукти повинні розпаритися в ній, але не зваритися.
  • Вершки довести до кипіння і залишити на слабкому вогні. Розпустити в них дві столові ложки натурального меду.
  • Полуницю ретельно пюрировать і поступово ввести до вершки, безперервно помішуючи. Потримати на вогні буквально одну хвилину і вимкнути його.
  • У готовий полуничний суп всипати дрібно нарізаний чорний родзинки та волоські горіхи.
  • Дати супу настоятися і злегка охолонути, після чого накривати на стіл.