Тарталетки з печінковим паштетом

55c4e06e3f8a6b89fcf87dc979493900 Тарталетки з печінковим паштетом

Тарталетки являють собою невеликі вафельні або пісочні, листкові кошики, в яких прийнято подавати різні закуски і салати. Найчастіше це страви, у складі яких є делікатеси – ікра, копчений або відварний язик, морепродукти та ін Більш прості страви при подачі в тарталетках купують по-справжньому розкішний вигляд і викликають бурхливий інтерес у гостей.

Тарталетки з печінковим паштетом стануть безпрограшним варіантом м’ясної закуски для великого застілля. Достатньо всього півкілограма будь печінки, щоб зробити дві-три великі тарілки з поживними кошиками. Виходить і смачно, і дуже вигідно.

Найбільш ніжними є тарталетки з начинкою на основі курячої печінки. Для отримання смачного паштету часом досить додати до субпродуктів лише трохи моркви і цибулі. Паштет із свинячий або яловичої печінки може гірчити. Тому в його склад вводять відварне м’ясо, серце, рис, картопля, різні овочі, щоб пом’якшити грубуватий смак страви.

Тарталетки будь-якого виду зараз доступні в кожному магазині середньої руки. Проте їх з легкістю можна зробити і в домашніх умовах. Один з базових варіантів тесту для кошичків запропоновано в першому рецепті.

Тарталетки з печінковим паштетом по-французьки

Тут бажано використовувати готові вафельні тарталетки, але в списку інгредієнтів дана базова рецептура пісочних кошиків. Вдома їх зробити найпростіше. Печінковий паштет виходить дуже ніжним, з легким ароматом часнику і білого вина.

Кількість компонентів наведено приблизно на 700 р. паштету.

Список інгредієнтів:

Паштет:

  • Печінка куряча – 500 р.
  • Вино сухе біле – 1 ст.
  • Цибуля солодкий – 1-2 цибулини.
  • Базилік сушений – 0,5 ч. л.
  • Перець чилі – за бажанням.
  • Часник – 3 зубки.
  • Імбир сушений – 0,2 ч. л. або
  • Мускатний горіх.
  • Сіль.
  • Чорний перець.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Морква – 2 шт.
  • Масло вершкове – 100-150 г

Тісто для кошиків:

  • Маргарин або масло вершкове – 100 г.
  • Борошно пшеничне – 200-300 р.
  • Жовток курячий – 1 шт.
  • Вода – 30 мл
  • Сіль.
  • Цукор (для солодких варіантів кошиків)
Дивіться також:  Паштет з печінки індички

Для прикраси:

  • Маслини без кісточок.
  • Зелень.

Спосіб приготування:

  • Спочатку готуються кошики. Для цього м’яке масло або маргарин змішують з сіллю, жовтком, водою, домагаючись однорідної і пластичної консистенції. Тісто залишають у холодильнику для охолодження приблизно на годину, попередньо прикривши його харчової поліетиленовою плівкою.
  • Металеві формочки для тарталеток або невеликі кексницы змастити зовні тонким шаром масла.
  • Охолоджене тісто розкачати в тонкий пласт (не більше 3 мм). Більш товстий шар просто не пропечеться.
  • Отриманим листом накрити формочки, добре притиснути і обрізати гострим ножем по краях.
  • При другому варіанті оброблення тесту, з пласта вирізають кола по діаметру на 1-1,5 див більше форм для випічки. Їх також наколюють і по одному розкладають всередину.
  • Прямо на обробній дошці помістити формочки в холодильник, щоб тісто знову захолола.
  • Вийняти підготовлені напівфабрикати і наколоти їх перед випіканням виделкою, щоб вони не вспузырились і не деформувалися.
  • Духовку прогріти до 220 градусів і поставити в них майбутні тарталетки на 10-15 хвилин.
  • Після випічки повністю остудити і тільки після цього зняти з форм.
  • Для приготування паштету курячу печінку перебрати. Видалити залишки жив, згустки крові і плівки. Нарізати на частини.
  • У сковороді розігріти вершкове масло і швидко обсмажити в ньому печінку. Всередині вона може залишитися злегка сирої.
  • Розчавити до субпродуктів кілька часточок часнику, всипати сушеного імбиру або натерти мускатного горіха.
  • Додати сіль, базилік і перець чилі. Після появи аромату залити склянкою сухого білого вина і на малому вогні випарити його (але залишитися трохи соусу все-таки має). Після чого печінка зняти з плити.
  • Окремо пасерувати цибулю і тонко нашатковану моркву. Не потрібно вливати занадто багато масла.
  • Обсмажену печінку з’єднати з морквою і цибулею. Подрібнити в блендері в однорідну масу.
  • Для отримання більш ніжної консистенції покласти до паштету шматочок вершкового масла і поступово підливати прокип’яченим вершків, стежачи за одержуваної консистенцію страви.
  • Паштет не повинен бути дуже рідким, інакше тарталетки вберуть вологу і стануть м’якими.
  • Наповнити кошики начинкою з допомогою кондитерського мішка або щільного поліетиленового пакета з відрізаним куточком.
  • Прикрасити листочками зелені і однієї маслиною.
  • Дивіться також:  Рибна запіканка

    Тарталетки з паштетом із свинячої печінки і м’яса

    Дуже ситний, але в теж час нежирний паштет на основі свинячої печінки, укладений в пісочні тарталетки. Для надання йому більш м’якого смаку використовується круглий рис. Це важливо, так як саме цей різновид швидше розварюється і виходить найбільш крохмалистої.

    Кількість компонентів наведено приблизно на 700-800 р. паштету.

    Список інгредієнтів:

    • Печінка свиняча – 300 р.
    • Рис круглий – 100 р. (сухий).
    • Свинина шия або лопатка – 300 р.
    • Молоко нежирне – 200 мл
    • Цибуля ріпчаста – 2 цибулини.
    • Морква – 1-2 шт.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Масло рослинне – 50 мл
    • Журавлина – 30 г
    • Кріп гілочками – 30 р.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Інші спеції за вибором.
    • Бульйон – 100-150 мл.
    • Горошини запашного перцю.
    • Лавровий лист.
    • Пекучий перець.

    Спосіб приготування:

  • Свинячу вирізку промити і відварити до повної готовності у підсоленій воді з лавровими листами, горошинами перцю, пекучим і чорним перцем за годину-півтора.
  • На цей же час замочити в молоці свинячу печінку. Попередньо потрібно очистити від плівок і великих жорстких жив, нарізати на невеликі смужки і кілька разів промити в проточній холодній воді, чекаючи, поки вона не перестане забарвлюватися кров’ю.
  • Підготовлену печінку обсмажити на сковороді. Коли на субпродуктах не залишиться не просмажених червоних плям, а деякі шматочки почнуть підрум’янюватися, додати до печінки овочі — тонко нарізані цибулю і моркву.
  • Посолити і приправити за смаком.
  • Смажити все, поки овочі не будуть повністю готові, і зняти з плити.
  • Рис відварити в достатній кількості води, щоб він добре розварився і придбав клейку консистенцію.
  • Відварне м’ясо нарізати на невеликі шматки. Тушковану з овочами печінку, варену клейкий рис і шматки шиї або лопатки скласти в чашу блендера і пюрировать, поклавши шматок вершкового масла і по мірі необхідності підливаючи міцного м’ясного бульйону.
  • Трохи охолоджений паштет розкласти по формочках, прикрасити гілочками кропу і великими ягодами журавлини.
  • Подати до столу разом з соусами на основі гірчиці або хрону.
  • Дивіться також:  Форшмак з оселедця

    Тарталетки з паштетом з яловичої печінки, ріпи і горошку

    Незвичайна інтерпретація звичного паштету, де в якості овочевої складовою виступають моркву і цибулю. Тут морква замінена на молоденьку ріпу, а цибуля – на часник.

    Кількість продуктів наведено орієнтовно на 600 р. паштету.

    Список інгредієнтів:

    • Яловича печінка – 300 р.
    • Ріпа молода – 1 шт.
    • Молоко нежирне – 1 ст. або 200 мл
    • Горошок морозиво або консервований – 100 р.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Рис круглий – 100 р.
    • Сіль.
    • Чорний перець.
    • Часник – 3-5 зубчиків.
    • Сушена петрушка — 0,5 ч. л.
    • Масло рослинне – 30 мл

    Спосіб приготування:

  • Яловичу печінку очистити від плівок і жив, промити в декількох водах і замочити в молоці.
  • Обсмажити на рослинному маслі разом з часником і сушеної петрушкою, посоливши і поперчив.
  • Рис відварити до готовності, поки він не стане разваристым і клейким.
  • Ріпу запекти в мікрохвильовій печі або відварити. Заморожений горошок обсмажити у вершковому маслі, консервований залишити як є.
  • В чаші блендера пюрировать печінка, зелений горошок, ріпу і вершкове масло. Якщо консистенція виходить надто густий, то його можна розбавити м’ясним або овочевим бульйоном.
  • Паштет досолити і приправити за смаком.
  • За допомогою кондитерського шприца або цупкого поліетиленового пакету з обрізаним куточком наповнити паштетом тарталетки.
  • Прикрасити їх зеленню і невеликим шматочком лимона. Подати до столу.