Теплий салат з морепродуктами

e70fb34d0b6d799dfdb5d68e66714082 Теплий салат з морепродуктами

Рецепт теплого салату з морепродуктів завжди стане в нагоді на той випадок, коли потрібно терміново сервірувати святковий стіл. Таке блюдо готується за лічені хвилини і при цьому виходить дуже ефектним і апетитним.

Салат можна зробити з будь-яких доступних морепродуктів – креветок, мідій, гребінців і кальмарів. Дари море самі по собі універсальні і чудово поєднуються практично з усіма видами овочів, грибів і навіть м’яса. Тому кулінарам відкривається безмежне поле для гастрономічних експериментів.

Теплий салат з морепродуктів самодостатня страва. Його можна доповнити лише свіжим хлібом і келихом легкого вина. Однак, якщо є бажання, то будь салат з морепродуктів буде поєднуватися з відварним рисом або картоплею.

Теплий салат з креветками

Ситний салат, не потребує гарнірах.

Інгредієнти:

  • Картопля молода – 2 шт.
  • Курка копчена – 200 р.
  • Мідії – 200 р.
  • Огірки свіжі – 3 шт.
  • Вінок салату або пекінської капусти – 1 in
  • Горіхи волоські – 50 р.
  • Лимонний сік – 20 мл
  • Сіль.
  • Чорний перець.
  • Масло вершкове – 100 г.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Цибулю зелене перо – 100 р.

Приготування:

  • Відварити картоплю в мундирі до напівготовності. Остудити і очистити. Нарізати товстою соломкою, як на картоплю фрі.
  • У сковороді розтопити вершкове масло, розчавити в нього три зубчики часнику і в цієї ароматної суміші обсмажити до золотистої скоринки відварну картоплю. Відкласти в паперову серветку, щоб стік жир.
  • У сковороду покласти мідії і нарізане на кубики копчене куряче м’ясо. Також обсмажити.
  • Розібрати листя салату і розірвати їх на дрібні шматки. Зробити заправку з рослинної олії, лимонного соку і спецій.
  • Прожарити і порубати горіхи. Огірки нашаткувати крупною соломкою. Зелену цибулю крупно нашаткувати.
  • У мисці обережно змішати картоплю, мідії і курку, огіркову соломку, рубані горіхи, зелений лук і салатні листя. Заправити соусом. Відразу подати до столу, так як свіжі огірки і листя швидко просочуються маслом.
  • Дивіться також:  Салат з картоплею

    Гострий теплий салат з морепродуктами

    Салат бажано доповнити відварною довгозерним рисом. Для страви потрібно відібрати щільні томати, щоб вони не перетворилися повністю в кашку при обжарюванні.

    Інгредієнти:

    • Селера кореневої – 1 шт.
    • Помідори – 5 шт.
    • Соус чилі – 2 ст. л.
    • Часник – 3 зубки.
    • Імбир – 2 см. кореня.
    • Цибуля-порей – 1 шт.
    • Цибуля пером зелений – 100 р.
    • Базилік свіжий – 50 р.
    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Рис довгозерний – 100 р.
    • Креветки – 200 р.
    • Кальмари – 200 р.
    • Мідії – 200 р.
    • Масло рослинне – 30 мл
    • Сіль.
    • Чорний перець.

    Приготування:

  • Кальмари очистити і нарізати великими кільцями. Креветки і мідії залишити як є. Селеру нашаткувати тонкою соломкою.
  • Лук-порей нашаткувати великими кільцями, обсмажити в добре розігрітому рослинному маслі. Туди ж додати тертий імбир і роздавлений часник.
  • В імбирно-часникову суміш додати морепродукти, соломку селери і обсмажувати їх на середньому вогні до повної готовності.
  • Помідори ошкуріть і нарізати на великі часточки. Яйця відварити і нарізати кубиком. Зелену цибулю крупно порубати. Базилік розібрати на окремі листочки. Гілочки не знадобляться.
  • Окремо в підсоленій воді відварити довгозерний рис.
  • До морепродуктів додати соус чилі і часточки помідорів. Сильно обсмажувати томати не потрібно, достатньо, щоб вони стали трохи м’якше.
  • Обсмажені морепродукти остудити (інакше при додаванні лука він відразу стане м’яким) і змішати з зеленим цибулею, листям базиліка і курячими яйцями.
  • На порційній тарілці викласти невелику подушку з відвареного рису. Зверху викласти теплий салат і відразу подати до столу.
  • Теплий салат з восьминогом

    Цей салат відрізняє дуже ефектна подача, так як в списку інгредієнтів числяться маленькі осьминожки, які самі по собі дуже декоративні. Додати до цього яскраву розсип овочів і виходить неймовірно барвиста і апетитне блюдо.

    Дивіться також:  Салат з індички

    Інгредієнти:

    • Восьминоги дрібні – 500 р.
    • Картопля молода – 5-6 шт.
    • Томати черрі різнокольорові – 200 р.
    • Упаковка рукколи.
    • Селера кореневої – 1 шт.
    • Селера стеблової з листям – 2 шт.
    • Сир твердих сортів – 50 р.
    • Масло рослинне – 60 мл
    • Розмарин – 1 гілочка.
    • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
    • Оцет винний – 3 ст. л.
    • Перець чорний і запашний в горошинах.
    • Паприка солодка – 2 різнокольорових стручка.
    • Лавровий лист цілий – 4 шт.
    • Часник – 3 зубки.
    • Петрушка свіжа – 50 р.
    • Петрушка сушена -1 ч. л.
    • Лимонний сік – 20 мл
    • Чорний перець.
    • Сіль.
    • Цукор.
    • Гірчиця солодка – 2 ч. л.

    Приготування:

  • Восьминогів відварити у воді зі спеціями – горошинами чорного і запашного перцю, сіллю, лавровим листом, ріпчастою цибулею і винним оцтом.
  • Молода картопля поскоблить і очистити від шкірки. Нарізати на половинки і змастити сумішшю рослинного масла, солі і сушеної петрушки. Викласти на лист щільного пергаментного паперу і запекти в духовці до готовності.
  • На сковороду налити трохи олії і викласти на неї гілочку розмарину. Добре прожарити, щоб вона передала олії свій аромат і потім видалити. У цьому маслі злегка обсмажити стручки різнобарвною паприки, корінь і стебло селери, нарізані на товсті бруски. Все посолити і приправити. Листя залишити для прикраси.
  • Томати черрі поділити на половинки.
  • Зробити заправку. Для цього в ступці розтерти свіжу зелень петрушки разом з солодкою гірчицею, сіллю, часником, цукром, чорним меленим перцем і лимонним соком.
  • Упаковку салат рукола змішати з приготованою заправкою.
  • На порційну тарілку викласти гірку заправленого салату рукола, зверху декоративно розташувати цілих восьминогів, половинки різнокольорових томатів черрі, обсмажений селера і солодку паприку.
  • По краю тарілки розташувати запечений зі спеціями картоплю. Композицію прикрасити свіжими листям селери і присмачити будь тертим сиром твердих сортів.
  • Відразу подати до столу.