Тістечко картопля з бісквіту

8692002f9195912b97d149b5047c04ef Тістечко картопля з бісквіту

Десерти люблять всі, але не всі вміють або не бажають їх готувати. Подібні страви часто вимагають кропіткої роботи і наявності великого числа різних інгредієнтів. Однак є категорія рецептів, які не без підстав можна назвати «хвилинками», так як витрати сил і часу на їх приготування мінімальні.

До них відноситься і рецепт тістечка «картопля» з бісквіту. Це популярний виріб родом з далекого радянського минулого не вимагає якогось певного інвентарю, термічної обробки або складного прикраси. Все, що потрібно – хороший блендер або умілі руки для вимішування тіста.

Зазвичай тістечко роблять з бісквіта або здобного печива, трохи рідше з пшеничного хліба чи батона. З бісквіта вироби виходять найбільш м’якими і ніжними. Хлібну основу доповнюють шоколадом, какао-порошком, вершковим маслом, горіхами, сухофруктами. Проте у масовому виробництві таке тістечко цілком можуть використовувати для утилізації черствою випічки.

Любителям «Картоплі» обов’язково припадуть до смаку запропоновані рецепти, адже десерт, приготований вдома з високоякісних продуктів завжди виходить на порядок смачніше свого магазинного побратима.

Класичне «Тістечко картопля» з бісквіту

Його можна зробити з свіжовипеченого остиглого бісквіта або покупного, злегка зачерствілого. За представленим рецептом виходить біле тістечко в темній паніровці з порошку какао і цукрової пудри.

Список інгредієнтів:

  • Курячі яйця – 6 шт.
  • Цукор – 170 р.
  • Борошно пшеничне – 170 р.
  • Крохмаль картопляний – 30 р.
  • Масло вершкове – 1 пачка (250 р.).
  • Молоко згущене – 0,5 банки.
  • Цукрова пудра – 80 р.
  • Лікер, коньяк – 1 ст. л.
  • Какао натуральне або гранульований порошок для напою – 2 ст. л.
  • Сіль.
  • Ванілін за бажанням.
  • Спосіб приготування:

    • Жовтки розтерти з половиною цукрової пудри до білого стану. Приблизно 1 ст. л. залишити для обвалювання тістечок.
    • Білки, що залишилися трохи охолодити і збити з дрібкою солі до отримання стійкої піни.
    • Просіяти крохмаль і пшеничне борошно. З’єднуємо їх з білковою піною.
    • Отримане тісто для бісквіта розподілити по змащеній формі для випічки і приготувати пишний бісквіт.
    • Остудити його і натерти на тертці або змолоти блендером в дрібну крихту.
    • Розм’якшене вершкове масло змішати з другою частиною меленого цукру і згущеним молоком. Частина крему відкласти убік для прикраси тістечок. В цю частину влити солодкий лікер або звичайний коньяк, ром.
    • З крему і борошняний основи вимісити однорідний пластичний фарш, з якого виліпити невеликі тістечка довільної форми (ковбаски, кульки).
    • Какао-порошок з’єднати з ваніліном і цукровою пудрою. Обваляти в цій суміші тістечка, прикрасити їх лепесточками, трояндочками з залишеного крему або зробити класичні «паростки» картоплі.
    Дивіться також:  Лимонний торт

    Тістечко «Картопля» з бісквіту з шоколадом

    За цим рецептом можна приготувати розкішне шоколадне тістечко з ніжним молочним кремом. Який смак у підсумку буде у готового десерту, залежить від використаних інгредієнтів. Плитка хорошого молочного шоколаду, кориця, повна відсутність алкоголю і вийде «дитяче» тістечко з ніжним ароматом і смаком. Якщо замість молочного взяти натуральний темний (гіркий) шоколад (70 % какао) і щедро додати лікеру, коньяку або рому, то такий десерт для дорослих буде цілком гідний романтичної вечері.

    Список інгредієнтів:

  • Цукор – 90 р.
  • Курячі яйця -3 шт.
  • Крохмаль картопляний – 15 р.
  • Шоколад молочний без добавок – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 100 р.
  • Сода – 0,25 ч. л.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра – 200 р.
  • Масло вершкове – 150 р.
  • Молоко жирне — 100 мл
  • Какао-порошок — 100 р.
  • Кориця – за смаком.
  • Спосіб приготування:

    • Плитку шоколаду дрібно натерти.
    • Жовтки розтерти набіло з цукром, з’єднати з просіяним картопляним крохмалем і пшеничним борошном. Додати попередньо охолоджені і збиті в щільну піну курячі білки і дрібно натертий молочний шоколад.
    • Отримане рідке тісто залити злегка прогрітий і змащену вершковим маслом форму. Випекти тонкий бісквіт при температурі 220 – 200 градусів.
    • Готового бісквіту дати повністю охолонути і змолоти його в блендері в рівномірну крихту.
    • Молоко вилити в каструльку і на середньому вогні довести до кипіння. Поступово підмісити 150 г. цукрової пудри.
    • Прокип’ятити близько 5 хвилин. Остудити до ледь теплого стану (інакше буде танути масло) і дрібними порціями влити до размягченному вершковому маслу. Збити блендером.
    • Готовий повітряний крем додати в бісквітну крихту, залишивши небагато для декорації. Присипати корицею і вимісити густе тісто для тістечок.
    • З’єднати 50 г. цукрової пудри з какао-порошком.
    • Сформувати невеликі «картоплини», обваляти в паніровці і прикрасити їх кремом.
    • Залишити для просочення на нижній полиці холодильника. Після охолодження і крем, і саме тістечко стануть трохи щільніше.
    Дивіться також:  Заварний крем

    Ліниве тістечко «Картопля» зі свіжою черешнею і горіхами

    Звичне тістечко в незвичайній, святкової подачі з вираженим присмаком хорошого алкоголю і заварним кремом в якості просочення, замість традиційного олійного. Прикраси – смаколики (молочний шоколад, черешні та горіхи) легко можна поміняти на інші, більш улюблені наповнювачі. Наприклад, замість горіхів використовувати м’який чорнослив, прикрасивши кожен виріб свіжої лохиною або ожиною. Таку «картоплю» не панірують.

    Список інгредієнтів:

    Крем:

  • Молоко – 2 ст.
  • Яйця курячі – 6 шт. (тільки 6 жовтків).
  • Цукор – 100 р.
  • Борошно пшеничне – 100 р.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Цукор ванільний в порошку – 1 уп.
  • Бісквіт:

  • Цукрова пудра – 200 г (100 р. для бісквіта).
  • Борошно пшеничне – 200 р.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Какао-порошок для напою – 100 р.
  • Шоколад гіркий – 100 р.
  • Шоколад молочний – 50 р.
  • Коньяк або ром – 3 ст. л.
  • Горіхи волоські – 50 р.
  • Мигдаль – 50 р.
  • Фісташки – 50 р.
  • Масло вершкове – 150 р.
  • Черешня свіжа – 200 р.
  • М’ята свіжа для прикраси.
  • Спосіб приготування:

    • Відразу приготувати заварний крем. Для цього цукор розтерти в каструлі з 6 жовтками, з’єднати з картопляним крохмалем, пшеничним борошном і ванільним цукром.
    • Закип’ятити молоко з дрібкою солі і вибрати пінки.
    • У каструльку з основою крему дуже тонким струменем влити вскипяченное молоко і розмішати, не допускаючи утворення грудочок.
    • Каструльку поставити на дуже повільний вогонь і варити, поки маса не загусне. Крем повинен вийти рідким. Збити його заглибним блендером і дати повністю охолонути.
    • До тих, що залишилися після приготування крему 6 курячим білків додати ще 2, збити в щільну піну. Два жовтки розтерти з цукровою пудрою.
    • Гіркий шоколад натерти на дрібну стружку.
    • Желточную суміш з’єднати з пшеничного борошном, сметаною, тертим гірким шоколадом, солодким какао-порошком для молочних напоїв, содою, білковою масою і, підбиваючи все віночком, вимісити повітряне тісто.
    • Вилити його в змащену маслом форму і випікаємо при максимальній температурі.
    • Поки остигає готовий бісквіт, прожарити на сухій сковороді волоські горіхи і позбавити їх від гіркуватою лушпиння. Подрібнити в ступці на великі шматочки разом з фісташками і мигдалем.
    • Холодний бісквіт змолоти в крихту і змішати з рівними частинами м’якого вершкового масла і охолодженого заварного крему. Трохи крему залишити на прикрасу тістечок.
    • Компоненти додавати поступово, стежачи за консистенцією получающейся маси. Вона не повинна бути занадто рідкою.
    • Не забути влити в тісто коньяк або хороший ром, добре збити, щоб наситити основу киснем.
    • У підсумку вийде густа, але пухка маса з красивим насиченим кольором і блискучою поверхнею.
    • Додати в неї крупно подробленное асорті з горіхів, також грубо роздроблений (не тертий!) молочний шоколад і все ретельно вимісити.
    • Від готового кома руками відокремити шматочки тіста довільного розміру, скачати їх у кульки, а потім злегка придавити.
    • Залишок крему перекласти в щільний поліетиленовий пакет або кондитерський шприц.
    • На товсті коржі відсадити кілька листочків з крему. До листочками додати одну черешню без кісточок і два – три листки пахучої м’яти.
    • Готові тістечка трохи охолодити і подати до столу.
    Дивіться також:  Ягідний мус