Торт Баунті

7fa285132980d69452134f0b200392cf Торт Баунті

Торт «Баунті» названий так за аналогією з однойменною цукеркою. Мало хто не згадає цей яскравий ролик дев’яностих готовий з білим пляжем, пальмами, блакитним морем і кокосовими коктейлями. Він обіцяв відчули батончик покупцям справжнє райське життя на тропічному острові.

Сама цукерка «Баунті» проста до неможливості – кокосова начинка на сухому молоці в «обгортці» з молочного шоколаду. Торт «Баунті» розкішніший. Це пишний шоколадний бісквіт, прослоенний щедрим шаром тертого кокоса. Стружку зазвичай змішують з маслом, свіжим або сухим молоком, зі згущеним молоком.

Декорується десерт шоколадною помадкою, іноді додаються відлиті елементи з гіркого шоколаду або розетки з кокосового крему. Торт «Баунті» припаде до смаку шанувальникам шоколаду у всіх його проявах, а ніжний смак і аромат кокоса розбавить «ситний» і насичений запах десерту, роблячи його більш витонченим.

Як зробити Торт «Баунті» в домашніх умовах докладно розказано нижче:

Класичний торт «Баунті»

Апетитне частування для будь-якого святкового столу. Прикрашається великими стрічками з м’якоті цілого кокоса.

Список інгредієнтів:

Тісто:

  • Борошно пшеничне – 100 р.
  • Яйце куряче – 3-4 шт.
  • Какао в порошку або кави – 30 р.
  • Цукор – 130 р.
  • Розпушувач з розрахунку на 1 кг тіста.
  • Вершки вищої жирності – 100 мл

Начинка:

  • Кокосова стружка – 150 р.
  • Цукор – 100 р.
  • Масло вершкове – 100 г.
  • Молоко – 200 мл

Оздоблення:

  • Кокос цілий – за бажанням.
  • Цукор – 60-80 р.
  • Какао в порошку – 70 р.
  • Масло вершкове – 70 р.
  • Молоко вищої жирності – 100 мл

Спосіб приготування:

  • Для бісквіта змішати в піну яйця і цукор. Просіяти сухі інгредієнти: борошно, порошок какао і розпушувач.
  • З’єднати дві заготовки, перемішати до утворення густого, але ллється бісквітного тіста.
  • Змастити маслом форми, розлити по них тісто до половини обсягу. Спекти два високих коржа.
  • Повністю охолодити коржі і дістати з форми. Розрізати вздовж на дві частини.
  • Розчинити в молоці цукор і масло, витримуючи його на маленькому вогні. Всипати стружку, посилити жар варити до випаровування зайвої рідини.
  • Зняти з плити і остудити.
  • Бісквітні шари просочити вершками. Прошарувати холодної начинкою.
  • У невеликій сотейник скласти інгредієнти шоколадної глазурі: какао-порошку, масло з цукром, молочко або вершки.
  • Часто помішуючи, уварити до загустіння.
  • Трохи остудити і залити масою зібраний торт.
  • Розрівняти широким ножем і залишити до охолодження.
  • Розколоти кокос, дістати великий шматок м’якоті і за допомогою овочечистки «настругати» з краю 5-6 кокосових спіралей.
  • Завитки красиво розподілити по поверхні охолодженого торта.
  • Смак десерту максимально розкриється після 3-4 годин настоювання в холодному місці.
  • Дивіться також:  Ягідний мус

    Торт «Карамельний Баунті»

    Рецепт для любителів вареного згущеного молока і кокосів. У ньому присутня легка коньячна нотка, тому якщо десерт готується для дітей, цей компонент бажано виключити.

    Список інгредієнтів:

    Тісто:

    • Борошно пшеничне – 150 р.
    • Яйце куряче – 4 шт.
    • Какао в порошку – 50 р.
    • Цукор – 150 р.
    • Розпушувач з розрахунку на 1 кг тіста.

    Начинка:

    • Кокосова стружка – 150 р.
    • Цукор – 50 р. при необхідності.
    • Масло вершкове – 50-100 р.
    • Варене згущене молоко – 200 р.
    • Молоко – 50-80 мл

    Оздоблення:

    • Молочний шоколад – 150 р.
    • Масло вершкове – 70 р.
    • Молоко вищої жирності – 50 мл
    • Вершки вищої жирності – 50-100 мл.
    • Ванілін в цукрі.

    Спосіб приготування:

  • Збити охолоджені білки з цукровою пудрою. Додати жовтки і борошно з просіяними в неї какао-порошком і розпушувачем. Змішати повітряне бісквітне тісто.
  • Розділити його на дві частини і розлити по змазаним жиром формами.
  • Спекти бісквіт і повністю остудити. Розрізати на 4 коржі.
  • Банку вареного згущеного молока проткнути открывашкой і помістити на 10-15 хвилин в крутий окріп. Дістати вміст і змішати його з кокосовою стружкою. Поступово до маси додати 2-3 ст. л. вершкового масла і 6-7 ст. л. гарячого молока.
  • Повинна вийти щільна і злегка волога карамельна маса.
  • Коржі просочити невеликою кількістю вершків з розчиненим у них ванільним цукром. За цим рецептом їх потрібно значно менше.
  • Прошарувати карамельною масою просочені коржі. Обмазати боки торта.
  • У сотейник скласти шматочки зламаною шоколадної плитки. Поставити на невеликий вогонь і по частинах підлити 50 мл. вершків або молока.
  • Часто розмішуючи, домогтися утворення однорідної глянцевою маси.
  • Остудити протягом 10 хвилин і розподілити по поверхні зібраного торта.
  • За бажанням, десерт прикрасити зверху шоколадною стружкою з гіркою плитки.
  • Настояти протягом 3-4 годин для повного розкриття смаку.
  • Дивіться також:  Торт з маком

    Ледачий «Баунті» без випічки

    Готується з шоколадних пряників, кокосової стружки і звичайного згущеного молока.

    Список інгредієнтів:

    • Шоколадні Пряники без начинки – 500 р.
    • Шоколад молочний – 100 р.
    • Масло вершкове — 250 р. (200+50).
    • Кокосова стружка – 150-200 р.
    • Молоко згущене – 200 р.
    • Молоко – 150 мл

    Спосіб приготування:

  • Змолоти в порошок шоколадні пряники. Змішати з підталим маслом до утворення великих крихт. Домагатися отримання великого глянцевого кома не потрібна, так як десерт вийде занадто жирним і калорійним.
  • Банку згущеного молока відкрити, помістити в глибоку миску і залити крутим окропом. Кілька разів його поміняти, щоб молоко прогрілося.
  • Пам’ятаючи про закони фізики, не варто намагатися спростити собі життя і проварити банку в окропі. Таке можливе лише з вареним продуктом. Варто тільки її проткнути відкривачкою, і гарантовані опіки і генеральне прибирання кухні.
  • Нагрівання згущеного молока необхідно для того, щоб кокосова стружка ввібрала залишкову вологу, і маса добре загусла.
  • Змішати згущене молоко і кокосову стружку. Додати трохи гарячого молока і відразу ж вимісити.
  • Окремо в сотейник розламати плитку шоколаду, додати пару ложок вершкового масла та гарячого молока. Розтопити на невеликому вогні, часто помішування.
  • У формі для торта викласти нижній шар шоколадної крихти висотою 2-3 див.
  • Злегка ущільнити і промазати кокосовою начинкою. Знову зробити «корж» і прошарувати.
  • Зверху засипати залишилася крихтою, ущільнити і зняти форму. Залити помадкою і розподілити по боках за допомогою широкого плоского ножа.
  • Настояти десерт в холодильнику протягом 3-4 годин як мінімум. Найкраще торт готувати з вечора.