Торт без випічки пряників

a4dfb3cb5da5e5d0ec2d76d5b2047479 Торт без випічки пряників

Апетитний торт, прикрашений трояндочками крему, часточками фруктів або просто щедро присипаний тертим шоколадом – це вірна ознака свята в будинку. Досвідчені господині ставляться до приготування десерту з особливим трепетом, деколи починаючи приготування за цілу добу до свята.

В результаті тривалої та кропіткої роботи на стіл потрапляє справжній витвір мистецтва, що зводить з розуму своїм виглядом і ароматом. Будь-якій людині хочеться мати на столі подібне блюдо, але мало хто може дозволити собі витратити на нього стільки часу. У цьому випадку, зайнятим господиням прийде на допомогу рецепт торта з пряників без випічки.

Рецепт простий до геніальності, причому з домочадцями і гостями можна навіть провести експеримент. Подати своє творіння на стіл і не зізнатися, що він зроблений з готової випічки. Гарантія практично в 100 %, що одиниці з числа запрошених гостей здогадаються про це.

Роблять десерт зі звичайних або шоколадних пряників без начинки, які розрізають навпіл або рубають кубиком. Їх викладають шарами і промащують кремом, пересипають сухофруктами і горіхами. Зверху декорують бісквітної крихтою, тертим шоколадом або сіткою з глазурі, композиціями з свіжих фруктів або готовими прикрасами з мармеладу і мастики.

Чим більш свіжі пряники беруться для торта, тим менше йому потрібно настоюватися. Не варто їсти десерт відразу після складання — його «секрет» стане очевидною всім. Тому своє творіння потрібно поставити в холодильник години на два для настоювання і тільки після цього торт можна спокійно подавати до столу. Пропитавшиеся кремом пряники стануть найніжнішим повітряним бісквітом, який буде мати просто приголомшливий смак.

Торт з пряників «Фруктова гірка»

Дитячий міні-тортик для смачної вечері. За рахунок фруктів та сметанного крему виходить досить легким. Якщо зібрати його з ранку, то до вечора він ідеально просочиться. Його можна збирати як в звичайній формі, так «навпаки», тобто в глибокій мисці (краще скляній, так краще видно вміст), яка потім перевертається на блюдо.

Дивіться також:  Печиво з шоколадною крихтою

Крем для прошарування збивається з відцідженої від вологи сметани, так досягається більш щільна консистенція. Якщо немає часу, то цілком підійде і звичайна жирна сметана (20-30 % жирності). Також допустимо замінити її будь-яким вершковим сиром.

З наведеного кількості продуктів вийде приблизно 1,5 кілограмовий торт.

Список інгредієнтів:

  • Пряники ванільні – 500 р.
  • Стиглі банани – 2 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Груша – 1-2 шт.
  • Виноград без кісточок – 100-150 р.
  • Горіхи будь – 100 р.
  • Шоколад – 50 г
  • Сметана жирна – 250 р.
  • Цукрова пудра – 100 р.

Спосіб приготування:

  • Приготувати сметанний крем. Для цього збити жирну густу сметану разом з цукровою пудрою. Для більш густого крему, продукт потрібно відцідити від рідини, підвісивши в марлевому відрозі над мискою протягом 2-3 годин.
  • Пряники нарізати на тонкі пластинки або, якщо вони не особливо великі, то на половинки.
  • Грушу очистити і натерти на крупній тертці. Банани розім’яти виделкою і залити парою столових ложок лимонного соку, щоб вони не потемніли. Якщо потрібно, досипати трохи цукру. Виноград поділити на половинки.
  • На дно скляної форми викласти верхні половинки пряників, розрізаною стороною до себе.
  • Промазати перший шар пряників сметанним кремом, змішаним з виноградом.
  • Викласти другий шар бісквіта. Прошарувати сметанним кремом, змішаним з банановим пюре.
  • Закрити пряниками, прошарувати сметанним кремом, змішаним з тертої грушею.
  • Зробити подвійний шар пряників, кожен з яких вмочити в крем.
  • Обережно притиснути у формі вміст і залишити в холодильнику для настоювання.
  • Після накрити плоскою тарілкою і різко перевернути.
  • Обмазати кремом, присипати тертими горіхами та шоколадом. Подати до столу.
  • Торт з пряників «А-ля Трюфель»

    Ідеальний рецепт для любителів шоколаду. У складі торта шоколадні пряники, крем і декорація. Розкішне достаток трохи розбавляє кисло-солодкий чорнослив.

    Дивіться також:  Сирний десерт із фруктами

    З наведеного кількості продуктів вийде приблизно 1,5 кілограмовий торт.

    Список інгредієнтів:

    • Шоколадні Пряники без начинки – 500 р.
    • Чорнослив – 200 р.
    • Шоколад гіркий в плитці – 150 р.
    • Масло вершкове – 250 р.
    • Какао-порошок – 50-70 р.
    • Цукрова пудра – 100 р.
    • Ванільна пудра – 1 уп.

    Спосіб приготування:

  • Шоколадні пряники нарізати навпіл. Кілька пряників змолоти в крихту.
  • Шоколад дрібно натерти. Чорнослив замочити в теплій воді, перебрати і нарізати соломкою.
  • Збити м’яке масло з цукровою пудрою і ароматизатором. Остудити.
  • Готовий крем розділити на дві частини. Одну частину змішати з половиною тертого шоколаду і чорносливом.
  • У форму для торта викласти шар пряників, прошарувати кремом, знову накрити пряниками і змастити кремом. Так продовжувати, поки не заповниться форма.
  • Зібраний торт перевернути на плоску тарілку, обробити зверху «чистим» кремом, присипати крихтою з пряників, тертим шоколадом і залишити в холодильнику для настоювання на дві години.
  • Торт з пряників з бананом, апельсином і горіхами

    Смачний торт з простих пряників, прослоенних поживними бананами і освіжаючими шматочками соковитого апельсина. Якщо замість мигдалевих пелюсток беруться інші горіхи, то їх потрібно дрібно натерти.

    З наведеного кількості продуктів вийде приблизно 1,5 кілограмовий торт.

    Список інгредієнтів:

    • Пряники без добавок – 500 р.
    • Мигдальні пелюстки – 50-100 р.
    • Масло вершкове – 250 р.
    • Апельсин – 1-2 шт.
    • Молоко згущене (звичайна або варене) – 150 р.
    • Банани – 2 шт.

    Спосіб приготування:

  • Пряники порізати на половинки, банани – на тонкі кухлі. Апельсини ошкуріть, очистити від плівок і нарізати на невеликі часточки.
  • Вершкове масло збити, поступово додаючи згущене молоко. Охолодити.
  • Три – чотири пряника порізати або натерти на тертці.
  • У форму укласти перший шар пряників, кожен з яких вмочити в вершковий крем.
  • Зверху укласти шар бананів і мигдальних пелюсток.
  • Знову зробити шар пряників в масляному кремі.
  • Викласти скибочки очищених апельсинів. Вкрити пряниками. Так повторювати до тих пір, поки не заповниться форма.
  • Накрити форму плоским стравою і різко перевернути. Отриманий торт обмазати кремом, обсипати пряниками з боків. Зверху прикрасити мигдалевими пелюстками і листочками, трояндочками з залишків крему, пропущених через кондитерський шприц з насадками.
  • Торт поставити в холодильник, щоб він настоявся протягом півтора – двох годин.