Торт із зефіру і печива

e77bd52aab74bc06a04dc0dbb7134f69 Торт із зефіру і печива

Створення апетитних десертів – тонка і копітка робота, що вимагає значного часу і наявності певних навичок. Приготувати розкішний багатошаровий торт, хрустке печиво або повітряну випічку під силу далеко не кожному. Проте серед усього розмаїття доступних рецептів солодкого цілком можна знайти прості страви, які гарантовано дозволять уникнути кулінарних невдачі і заощадити потрібний час. Мова йде про так званих рецепти десертів без випічки.

Торт із зефіру і печива відноситься до числа таких рецептів. Його основу складають продукти, готові до вживання, тому десерт не потребує кулінарної обробки. До його складу рідко входять яйця, натуральні вершки і велику кількість цукру. Блюдо збирається з простих і недорогих продуктів.

Пишні коржі в торт замінює сухе, пісочне або бісквітне печиво, розтерте з вершковим маслом до стану однорідного щільного або крошащегося тесту. На своєрідний корж зазвичай поміщають густий крем на желатиновій основі, сирну або сирну масу, густе желе. Також можуть зібрати торт у вигляді хаотичного гірки, на манер десертів «Мачо», фруктової «Альпійської гірки» або «Кучерявого хлопчика». У цьому випадку печиво просто грубо подрібнюють, а крем для прошарку роблять більш рідким, щоб крихта змогла просочитися.

Зефір для десертів беруть будь-яких доступних видів – різнобарвний маршмеллоу, класичні білі і рожеві розетки, нарізний в різній паніровці (горіхи, кокосова стружка), листковий з мармеладом, облитий шоколадом. Простий зефір зазвичай додають в густий крем або желатинову прошарок. Красиві штучні вироби використовують для декорації боків і поверхні торта.

Які саме торти можна зробити зі звичайного печива і зефіру, розказано нижче. Серед наведених рецептів є як складні рецепти, так і «п’ятихвилинки» на кожен день.

Торт «Чізкейк з маршмеллоу»

Мініатюрний барвистий тортик з дрібним дитячим маршмеллоу всіх кольорів веселки.

Дивіться також:  Ягідний торт

Список інгредієнтів:

  • Печиво «Топлене молоко» — 400 р.
  • Цукрова пудра – 100-150 р.
  • Готове какао для солодкого напою – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 150-200 р.
  • Горіхи будь – 30-50 р.
  • Сир жирний – 300 р.
  • Маршмеллоу різнобарвне – 200 р.
  • Родзинки – 50 р.
  • Желатин – з розрахунку на 500 р.
  • Сметана – 150-200 р.
  • Ванільний ароматизатор.

Для сметанного крему:

  • Сметана жирна – 200 р.
  • Ванільний ароматизатор.
  • Цукрова пудра – 100 р.
  • Лимонний сік – 10 мл по смаку.
  • Цедра – за бажанням.

Для декорації вершками:

  • Вершки рослинні в балоні.
  • Кокосова стружка.
  • Білий шоколад.

Для декорації:

  • Різнокольорові цукерки драже (Морські камінці, М&M).
  • Маршмеллоу.
  • Кокосова стружка.

Спосіб приготування:

  • Розтовкти в блендері крихке печиво. Всипати до нього горіхів і какао.
  • Змішати з маслом до стану щільного кома, блискучого і злегка крошащегося. Багато олії класти не потрібно, інакше тісто буде занадто жирним.
  • Желатин розмочити в невеликій кількості теплого молока або води. При необхідності масу підігріти. Процідити від залишків концентрату.
  • Ізюм замочити в теплій воді, перебрати, промити, просушити і крупно порубати.
  • Шматочки маршмеллоу нарізати на невеликі кубики. Частина зефіру залишити для прикраси.
  • Сир ретельно перетерти або подрібнити блендером. Всипати до нього родзинки і маршмеллоу, влити желатин. Додати частинами сметану, спостерігаючи за консистенцією маси. Вона повинна бути густою, пластичною, але не водянистою.
  • На дно форми викласти дві третини тіста, зверху розподілити сирний шар.
  • Частину розкачати в тонкий корж по діаметру майбутнього десерту, помістити її зверху сирного шару.
  • Заготівлю торта вкрити плівкою, захищаючи від завітрювання і поставити в холодильник на годину-півтора для застигання прошарку.
  • Відцідити жирну сметану від сироватки. Збити з цукровою пудрою і ванільним ароматизатором до стану пишного крему. За бажанням додати кокосової стружки.
  • Застиглий торт обмазати сметанним кремом або збитими вершками. Довільно прикрасити цілими маршмеллоу, камінчиками-цукерками, великої кокосовою стружкою або тертим білим шоколадом.
  • До подачі зберігати в холодильнику.
  • Дивіться також:  Манна каша

    Шоколадний торт із зефіру і печива

    Пишний торт з прошарком з карамельного крему, декорований шоколадною помадкою і глазурованою зефіром. Для десерту потрібно підібрати велике бісквітне печиво. Наприклад, несушеные «Московські хлібці».

    Список інгредієнтів:

    • Печиво бісквітне – 500 р.
    • Печиво «Топлене молоко» — 250 р.
    • Чорнослив – 70 р.
    • Масло вершкове – 200 р.
    • Вершки рослинні – 200 р.
    • Згущене молоко варене – 100 р.
    • Інвертний сироп – 100 мл
    • Шоколад – 100-150 р.
    • Вершки натуральні – 50 мл
    • Масло вершкове для помадки – 50 р.
    • Зефір, глазурований чорним шоколадом – 6 шт.

    Спосіб приготування:

  • Печиво пряжене молоко подрібнити у велику крихту. Бісквітну випічку розламати на окремі шматки. Змішати крихти з половиною бісквітного печива. Найбільші шматочки залишити для верху торта.
  • Зварити інвертний сироп з 70 р. цукру, 0,25 ч. л. без гірки лимонної кислоти і 150-200 мл води. Остудити.
  • Суміш крихти і бісквіта викласти у скляну форму для торта (краще глибоку миску). Збризнути инвертным сиропом.
  • Розмочити чорнослив в теплій воді. Промити, перебрати, дрібно нашаткувати.
  • М’яке масло, охолоджені рослинні вершки і 3-4 ст. л. вареного згущеного молока збити до пишного стану. Охолодити протягом 10 хвилин і знову збити.
  • Розтопити шоколадну плитку на водяній бані, вливши до неї трохи вершків і поклавши кубик вершкового масла. Готову помадку охолодити до прийнятної температури.
  • Поверх печива зробити сітку з помадки, нанести шар з карамельного крему, змішаного з чорносливом.
  • Великі шматочки бісквітного печива вмочити в крем і щільно укласти верхнім шаром.
  • Натерти зефір на тертці.
  • Скляну миску залишити в спокої на 2-3 години для просочення компонентів.
  • Після перевернути її на сервірувальне блюдо. Готову пірамідку полити шоколадною помадкою і обсипати тертим зефіром.
  • Дивіться також:  Торт з маком

    Фруктовий торт з зефіром і печивом

    Повітряний десерт – п’ятихвилинка для будь-яких випадків.

    Список інгредієнтів:

    • Вафельні трубочки з начинкою – 20 шт.
    • Сир «Маскарпоне» — 200 р.
    • Печиво – 200 р.
    • Зефір білий – 100 р.
    • Персик – 200 р.
    • Масло вершкове – 100 г.
    • Яблуко солодке – 100 р. (1 шт.)
    • Цукрова пудра – 100 р.
    • Бісквіт готовий – 150 р.
    • Вершки рослинні в балоні.
    • Сир м’який – 100 р.
    • Желатин – на 500 г. продукту.
    • Шоколад – 50 г

    Спосіб приготування:

  • Залити желатин теплою водою, розтопити на малому вогні і процідити. Остудити.
  • Змішати сир з цукровою пудрою, желатином і м’яким сиром.
  • Нарізати кубиками яблуко без шкірки, зефір і очищений персик. З’єднати з сирною заготівлею.
  • Потовкти печиво і змішати з маслом до стану крутого тіста. З грудки розкачати товстий пласт за розміром форми і укласти на дно. Форма повинна бути роз’ємною, щоб торт легко від неї звільнявся.
  • В основу торта за периметр міцно увіткнути вафельні трубочки. Утворилася всередині своєрідного барильця простір заповнити сирною заготівлею.
  • На її поверхню щільно укласти великі кубики готового бісквіта. Залити рослинними вершками і присипати тертим шоколадом.
  • Залишити на 3 години для просочення.
  • Перед подачею зняти бляшане кільце форми, боки декорувати вершками та шоколадною крихтою.