Торт Ковбаска з печива

8f144848c7d5256be538e09344fd588b Торт Ковбаска з печива

Торт «Ковбаска» відноситься до числа тих щасливих рецептів, які завжди виходять навіть у самих недосвідчених в кулінарному мистецтві людей. Вона стоїть в одному ряду з такими рецептами як тістечко Картопля або торт «Мурашник». У цій страві все просто – і набір компонентів, та технологія приготування.

Найбільша кількість невдач підстерігає домогосподарок саме на етапі випічки свого виробу. Здавалося б, все зроблено правильно, а в результаті вийшло щось глевке або пересушена. У цьому рецепті таких ризиків немає, так як випікати нічого не доведеться. Цей тортик готується «на холодну».

Звичайна ковбаска з волоськими горіхами

Щоб виріб вийшло особливо смачним, волоські горіхи можна заздалегідь прожарити на сухій сковороді без всякого олії.

Інгредієнти:

  • Будь розсипчасте печиво здобне – 400 р.
  • Готове сухе какао (з цукром і вершками) – 50 р.
  • Волоські горіхи – 100 р.
  • Цукор – 50-70 р.
  • Масло вершкове – 250 р.

Приготування:

  • Печиво помістити в чашу блендера і змолоти в крихту. Можна також скористатися лляним рушником. Загорнути в нього печиво і кілька разів пройтися по ньому дерев’яним молотком для відбивних.
  • На водяній бані розтопити вершкове масло і ретельно змішати його з цукром, щоб не залишилося дрібних крупинок. Зняти з вогню. Додати до суміші какао і подрібнені прокаленные горіхи.
  • До одержаної маси поступово всипати все печиво і вимісити однорідне тісто щільне.
  • Розстелити на столі харчову плівку і викласти на неї тісто у формі довгого батончика.
  • Загорніть отриману ковбаску в пару шарів плівки і залишити в холодильнику для застигання.
  • Перед подачею нарізати на тонкі кружечки і, за бажанням, присипати їх цукровою пудрою.
  • Шоколадна ковбаска з кокосом

    Вдосконалений рецепт популярного торта для любителів всього шоколадного.

    Дивіться також:  Желе з чорної смородини

    Інгредієнти:

    • Плитка молочного шоколаду – 100 р.
    • Кокосова стружка – 150 р.
    • Печиво розсипчасте – 300 р.
    • Масло вершкове – 200 р.
    • Цукор – 50 р.

    Приготування:

  • Розтопити на водяній бані плитку молочного шоколаду.
  • Окремо розтопити вершкове масло і розмішати в ньому весь цукор до повного розчинення.
  • Подрібнити в блендері печиво і з’єднати його з рідким маслом. Обережно влити розтоплений шоколад, всипати кокосову стружку і вимісити однорідну глянсову масу.
  • Сформувати ковбаску і загорнути його в харчову поліетиленову плівку. При необхідності підкоригувати форму перед затвердінням.
  • Медова ковбаска з чорносливом і насінням соняшнику

    Насіння соняшнику в цьому рецепті можна замінити на гарбузові.

    Інгредієнти:

    • Солодке розсипчасте печиво – 400 р.
    • Насіння соняшнику – 100 р.
    • Чорнослив – 100 р.
    • Мед – 3 ст. л.
    • Цукрова пудра – 30 р.
    • Какао з молоком і цукром сухе – 3 ст. л.
    • Масло вершкове – 250 р.

    Приготування:

  • Заздалегідь запарити і перебрати чорнослив. Дрібно порубати його. Насіння прожарити на сковороді, якщо це необхідно.
  • Печиво стовкти в крихту.
  • Розтопити вершкове масло і розпустити в ньому натуральний мед і какао.
  • Змішати вершкове масло, чорнослив, насіння соняшнику і крихти печива. Вимісити щільне глянсове тісто.
  • Сформувати його в невеликий батон «ковбаси», обернути харчовою плівкою і дати охолодитися в холодильнику.
  • Перед подачею посипати цукровою пудрою за бажанням.
  • Ковбаска Калейдоскоп

    Дуже яскравий, святковий варіант тортика «Ковбаска». Якщо є форма для суші, то ковбаску не обов’язково ліпити вручну. Можна вистелити форму для суші та ролів харчовою плівкою, викласти всередину масу і сформувати батон будь-якої конфігурації з від кола до ромба і сердечка.

    Інгредієнти:

    • Цукат з ананасів – 50 р.
    • Журавлина сушена – 50 р.
    • Горіхи волоські – 50 р.
    • Плитка молочного шоколаду – 100 р.
    • Печиво розсипчасте – 500 р.
    • Молоко сухе – 3 ст. л.
    • Цукор – 100 р.
    Дивіться також:  Шоколадний кекс

    Приготування:

  • Печиво стовкти в дрібну крихту. Також дрібно нарізати цукати і журавлину. Прожарити на сухій сковороді і подрібнити горіхи.
  • Розпустити вершкове масло і розчинити в ньому цукор. Розтопити на водяній бані молочний шоколад.
  • Змішати разом крихти печива, масло з цукром, цукати і журавлину, волоські горіхи.
  • Отримане тісто розділити на дві рівні за розміром частини. До однієї додати сухе молоко, до іншої – розтоплений шоколад.
  • З двох різнокольорових частин тесту скачати товсті джгути і перевити їх між собою. Отриманий батон помістити на харчову плівку і покласти в пластикову форму. Притиснути пресом.
  • У результаті повинна вийти шоколадно-молочна ковбаска з яскравими цятками цукатів, горіхів і журавлини.
  • При бажанні, отриманий «тортик» можна обваляти в цукровій пудрі, солодкої крихти печива, кокосовій стружці або кунжутній насіння.