Торт «Пяна вишня» по-домашньому

Торт «Пяна вишня» по-домашньому

Ингредієнти

  • масло вершкове/маргарин
    250 г
  • яйця
    4 шт.
  • борошно
    2,5 склянки
  • окріп
    2 склянки
  • цукор
    1,5 склянки
  • какао
    1 склянка
  • сода
    2 ч. л.
  • розпушувач
    1/2 ч. л.
  • сіль
    1/2 ч. л.
  • цукор ванільний
    1 пакетик

для крему:

  • масло вершкове
    450 г
  • вишня (в горілці)
    300 г
  • цукор
    2 склянки
  • молоко
    1,5 склянки

для прикраси:

  • шоколад
    1 плитка

Рецепт

  • Заздалегідь приготувати вишню, заливши її на кілька годин горілкою, можна залишити з вечора на ніч
  • Приготувати тісто: розвести окропом какао. Покласти маргарин або масло, яйця, цукор, борошно та інші інгредієнти. Розмішати. Тісто виходить, як рідка сметана. Поділити на дві частини, спекти коржики. Остудити.
  • Приготувати крем: нагріти молоко, розчинити в ньому добре цукор. Охолодити. Збити масло, тоненьким струменем налити в нього молоко, збиваючи. Поділити крем на три частини.
  • Зняти середину з одного коржа, залишити тільки тоненькі стінки. Другий коржик розрізати на дві частини вздовж. Один відкласти, а другий подрібнити разом з м’якоттю першого коржа.
  • У 2/3 крему покласти шматочки коржа, вишню, розмішати, наповнити порожній коржик. Накрити залишилася половинкою коржа, намазати торт «П’яна вишня» залишилися кремом. На тортик потерти шоколад.
23 лютого, 8 березня, В духовці, День закоханих, День народження, За способом приготування, Новий рік, Новорічний торт, Різдво, Святкова випічка, Святковий обід, Святковий стіл, Страви на обід, Ювілей