Торт «П’яна вишня»

6a1154bf6214a126815c11bb912f4958 Торт «Пяна вишня»

Серед рецептів тортів існує свій почесний список, в якому знаходяться самі улюблені й поширені варіанти десертів. У їх числі можна знайти такі шедеври як торт «Наполеон», «Медовик», «Рафаелло», «Київський» або «Ленінградський» і д. р. В принципі, в кожній сім’ї є свій особливий список фаворитів.

Торт «П’яна вишня» без сумніву, припаде до смаку всім любителям шоколадних тортів з розкішною просоченням і ніжним вершковим кремом. Цей рецепт також існує під назвами «Шварцвальд» або «Темний ліс», однак у російській кухні він більше запам’ятався саме під назвою «П’яна вишня».

Десерт складається з шоколадних бісквітних коржів, просочених вершковим кремом і ромової або винної вишнею. Декорують торт розетками білого або шоколадного крему з вишнями в середині. Центральне простір і боки обсипають великої шоколадною стружкою або обмазують помадкою на основі гіркого шоколаду.

За технологією виробництва страва досить складне, тому були придумані і більш прості варіанти його виготовлення – з готового бісквіта або тертих пряників і печива. Створення цього кулінарного шедевра кропіткий і тривалий процес, однак його результати покриють всі витрати. Розкішний шоколадний торт, ідеально просочений «п’яним» сиропом, з акуратними вишеньками і вершковими шапками стане справжньою прикрасою святкового столу і кульмінацією всього торжества.

Класична «П’яна вишня»

Найбільш поширений рецепт відомого десерту. Його можна зробити з виїмкою в середині або просто прошарувати коржі сумішшю з густого крему, вишні в алкогольному сиропі і бісквітної крихти. Самі коржі бажано скропити сиропом або десертних алкоголем.

Список інгредієнтів:

  • Вишня – 300 р.
  • Коньяк або вино — 100 мл
  • Цукор – 250 р.
  • Яйце куряче – 5 шт.
  • Какао-порошок – 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 300 р.
  • Розпушувач – 1 уп.
  • Сметана вищої жирності – 250 р.
  • Масло вершкове – 200 р.
  • Шоколад у плитці без добавок – 100 р.
  • Згущене молоко – 200 р.
  • Сіль.
Дивіться також:  Торт-суфле

Спосіб приготування:

  • Заздалегідь замочити бескостную вишня в коньяку з цукром або вини не менш ніж на 10 годин.
  • Збити яйця з цукром або пудрою. Влити сметану. Просіяти до них борошно, розпушувач, ароматизатори, какао-порошок.
  • Розлити бісквітне тісто по формах і випікати при 180 градусах. Остудити в печі, потім розрізати навпіл.
  • За допомогою жерстяної форми меншого діаметру з 2-3 коржів вирізати серцевину.
  • На тарілці має залишитися кільце зі стінками в 3-4 див.
  • Зробити густий крем, збивши м’яке масло зі згущеним молоком.
  • Вирізаний бісквіт крупно нарізати, змішати з кремом, п’яної вишнею без заливки, невеликою кількістю отриманого вишневого сиропу (50 мл) або коньяком.
  • Цією масою заповнити порожнину. Поверхню і боки обробити кремом і обсипати великої шоколадною стружкою.
  • З решти крему зробити розетки і помістити в їх центр по одній заспиртованою або коктейльної вишні з хвостиком.
  • Десерт вимагає просочення протягом 6-10 годин.
  • Торт «П’яна вишня без випічки»

    Швидкий десерт з підручних продуктів, майже не вимагає просочення.

    Список інгредієнтів:

    • Готовий шоколадний бісквіт – 2 коржа.
    • Вишня – 200 р.
    • Вино червоне – 200 мл
    • Цукор – 300 р. (150 та 150 р.).
    • Масло вершкове – 200 р.
    • Згущене молоко – 200 р.
    • Коктейльна вишня – 10 шт.
    • Шоколад – 100 р.
    • Кави – 100 мл або 2 ч. л. з гіркою.

    Спосіб приготування:

  • Проварити бескостную вишню вини (коньяку) з додаванням 100-150 г. цукру. Вимкнути відразу після закипання і остудити в сиропі.
  • Збити крем зі згущеного молока і м’якого вершкового масла зі 100-150 г. цукру.
  • Натерти шоколад.
  • Готовий бісквіт вирізати в центрі, аналогічно першому рецептом. Всі шматочки і сам «каркас» збризнути густим кави з вишневим сиропом.
  • Кубики бісквіта змішати з вишнею та кремом і повернути на місце. Розрівняти поверхню торта, обмазати кремом і обсипати шоколадною стружкою.
  • Прикрасити розетками з крему і коктейльними вишнями по периметру.
  • Поставити в холодильник для охолодження.
  • Дивіться також:  Еклери з заварним кремом

    Торт «Шоколадна п’яна вишня»

    Для справжніх цінителів поєднання коньяку, шоколаду та кави.

    Список інгредієнтів:

    Тісто:

    • Яйце куряче – 6 шт.
    • Борошно пшеничне – 300 р.
    • Розпушувач – 1 уп.
    • Ароматизатор ванільний – 1 уп.
    • Цукор – 100-150 р.
    • Кава розчинна – 1 – 2 ст. л.

    Крем:

    • Згущене молоко – 200 р.
    • Какао-порошок – 2 ст. л.
    • Цукор – 100 р.
    • Масло вершкове – 200 р.

    Обробка і просочення:

    • Гіркий шоколад – 100 р.
    • Коньяк – 50 мл
    • Коктейльна вишня – 100 р.
    • Вишня – 300 р.

    Спосіб приготування:

  • Збити півдюжини яєць з цукром, розпушувачем і ароматизатором. Просіяти до них борошно і какао або кави в порошку.
  • Випекти бісквіт при 180 градусах протягом 35-40 хвилин. Повністю остудити випічку і нарізати на два коржі.
  • Проварити вишню з додаванням коньяку і цукру. Після закипання негайно зняти з плити і остудити в сиропі.
  • Збити крем зі згущеного молока, кави, цукру та вершкового масла. Крем охолодити перед обробкою.
  • Остиглі коржі збризнути коньяком з вишневим соком і цукром.
  • Аналогічно попереднім рецептами, вирізати в коржах порожнину, яку заповнити крупно подрібненим м’якушкою, змішаним з кавовим кремом та коньячної вишнею.
  • Вирівняти поверхню десерту, обробити кремом. Обсипати великої крихтою з гіркого шоколаду.
  • З кавового крему зробити розетки, в центр яких поставити по одній коктейльної вишні з хвостиком.
  • Десерт поставити в холодильник для остаточного просочення і охолодження.