Торт з ананасом

906ef853d4b2ec2da87ba376a40880d5 Торт з ананасом

М’якоть ананаса володіє специфічним і легко впізнаваним смаком. Вона соковита, не дуже солодка і відмінно освіжає. За ці властивості ананас особливо цінують кондитери, часто включають його до складу різних десертів: коктейлів, фруктових салатів, печива, тістечок і тортів. Як правило, в рецептах використовують кубики або кільця ананасів в легкому сиропі. Значно рідше в числі інгредієнтів зустрічається свіжий фрукт.

З ананасами готують майже всі різновиди тортів, в тому числі і без випічки. Це можуть бути вироби з листкового, пісочного і бісквітного тіста з будь-яким кремом і начинкою. Найкраще з південним экзотом поєднуються банани, ківі, горіхи кеш’ю, мигдаль, крему на основі сметани, білків і вершків.

Що потрібно зробити для приготування соковитого і ніжного торта з ананасом, детально розказано в наведених нижче рецептах.

Торт «Миндалек з ананасом»

Нескладний торт в розкішній мигдальної «паніровці», з курагою, морквою і сиром.

Список інгредієнтів:

  • Сир сухий протертий – 150 р.
  • Борошно пшеничне – 250 р.
  • Цукор пісок – 150 р.
  • Пудра цукрова – 80-100 р.
  • Шоколад молочний – 50 р.
  • Масло вершкове – 50 г.
  • Сода або розпушувач з розрахунку на 1,5 кг тіста.
  • Ананас кубиками – 1 банку.
  • Сухарі для панірування з білого хліба – 50 р.
  • Морква – 250 р.
  • Мигдаль цілий або подрібнений – 50-70 р.
  • Фруктовий сироп або коньяк – 50 або 20 мл відповідно.
  • Яйце куряче велике – 4-5 шт.
  • Кориця за смаком.
  • Курага – 50 р.
  • Ванілін.
  • Лимонний сік – 20-30 мл.

Спосіб приготування:

  • Розділити яйця на складові. Білки охолодити, злегка підсолити і збити в щільну піну. До жовтків підсипати трохи цукру і розтерти дочиста.
  • Курагу залити водою, розмочити і перебрати. Дрібно порубати. Натерти шоколад.
  • До сиру додати терте вершкове масло і шоколад, частина горіхів, курагу, ананаси і розім’яту виделкою відварену моркву. Готову масу з’єднати з борошном і розпушувачем.
  • Змішати обидві частини тесту, розлити по формах в панірувальних сухарях , заповнюючи їх до половини об’єму і запекти при стандартних настоянках.
  • Бісквіт повинен повністю охолонути. Розрізати його на дві частини і просочити сиропом або коньяком.
  • Лимонний сік, кілька крапель коньяку влити в цукрову пудру і розтерти дерев’яною лопаткою до утворення пластичної глянцевою маси.
  • Зазвичай роблять торт з одного бісквітного коржа, декоруючи верх цукровою глазур’ю і мигдалем. Також можна зробити багатошаровий десерт, з’єднавши між собою шари звичайним сметанним кремом.
  • Заглазировать поверхня і краї торта цукрових обробкою, присипати подрібненими горіхами і кубиками ананасів.
  • Торту треба постояти пару годин при кімнатній температурі.
  • Дивіться також:  Корзинки з кремом

    Торт «Пряниковий з ананасом»

    Смачний десерт на швидку руку з готових продуктів.

    Список інгредієнтів:

    • Пряники ванільні – 500 р.
    • Шоколадні Пряники – 200 р.
    • Сметана – 500 р.
    • Ананаси кубиками – 200 р.
    • Цукор – 100 р.
    • Шоколад молочний – 50 р.
    • Лікер – за бажанням.

    Спосіб приготування:

  • Ванільні пряники розрізати навпіл. Шоколадні вироби натерти на тертці, щоб отримати бісквітну крихту.
  • Жирну сметану збити з цукром і змішати з дрібно нарізаним ананасом.
  • Дрібно натерти шоколадну плитку.
  • В жерстяну форму зі знімним дном укласти шар ванільних пряників, присипати бісквітної крихтою, залити кремом з ананасом.
  • Так повторювати до заповнення форми. Зверху вилити залишки крему, розрівняти ложкою і присипати тертим шоколадом.
  • За бажанням, кожен шар можна додатково просочити будь-яким десертним алкоголем.
  • Торт у формі помістити в холодильник і залишити на добу. Ванільні пряники повинні повністю увібрати крем.
  • Перед подачею форму обережно зняти, а торт додатково обсипати тертим шоколадом.
  • Торт «Мільфей з ананасом»

    Гарний торт з листкового тіста, з освіжаючими шматочками ананасів і волоськими горішками всередині. Готують його у двох варіантах. У першому випадку його роблять за аналогією з десертом «Наполеон», з’єднуючи 2-3 товстих шару тесту легким кремом з начинкою та декоруючи вироби сумішшю крему та крихти. У другому – в жерстяній формі 5-7 тонких шарів тіста щедро заливають кремом, а верх також обробляють кремом і обсипають тертими горіхами.

    Список інгредієнтів:

    • Листкове тісто – 1 кг
    • Сметана жирна – 500 р.
    • Ананас в кубиках – 200 р.
    • Волоські горіхи – 150 р.
    • Вершки рослинні – 150-200 мл.
    • Цукор – 100 р.
    • Ванілін за смаком.

    Спосіб приготування:

    Дивіться також:  Варення з ківі
  • Готове листкове тісто розрізати на потрібні за розміром шматки і спекти на аркушах пергаменту при 190-200 градусах. Охолодити.
  • Жирну сметану за добу до приготування десерту помістити в щільний марлевий відріз, складений в 2-3 рази. Щільно його зв’язати і підвісити вийшов мішок над глибокою плошкой, щоб зібрати стікає сироватку.
  • Рослинні вершки сильно охолодити.
  • Підсушену сметану з’єднати з ваніліном, рослинними вершками і цукром (пудрою). Збити за отримання повітряного крему.
  • Приблизно одну третину крему відкласти для прикраси, решту з’єднати з изрубленным ананасом і тертими горіхами.
  • На дно форми викласти пласт спеченого листкового тіста, промазати його кремом. Так повторювати до заповнення форми. Верх обробити «чистим» кремом.
  • Невикористані залишки помістити в порцеляновий посуд і закрити харчовою плівкою.
  • Торт у формі помістити в холодильник на 12 годин. Перед подачею форму зняти, обробити кремом боки. Весь торт обсипати тертими горіхами.
  • Торт «Ананасовий пломбір»

    Пишні бісквітні коржі, прослоенные густим йогуртным кремом з ананасами і апельсинами.

    Список інгредієнтів:

    • Яйце куряче – 5 шт.
    • Цукор – 100 р.
    • Мигдаль або інші горіхи – 50 р.
    • Натуральне морозиво — пломбір – 200 р.
    • Апельсин – 2 шт.
    • Натуральний йогурт – 500 р.
    • Борошно пшеничне – 300-400 р.
    • Ананас консервований – 150 р.
    • Желатин – 30 р.
    • Цукрова пудра – 150-200 р.
    • Вода – 30 мл
    • Ванілін.
    • Розпушувач на 1 кг тіста.

    Спосіб приготування:

  • Яйця розділити на складові. До сильно охолодженим білків всипати половину цукру або пудри і збити в щільну піну.
  • Жовтки розтерти з цедрою одного апельсина, товченим мигдалем і цукром.
  • З’єднати жовтки, просіяне пшеничне борошно, дрібку солі та білки.
  • Тісто розлити по змазаним жиром і присипаними борошном або сухарями формами.
  • Бісквіти випікати при 160-170 градусах протягом години. Дістати, накрити форма злегка вологим рушником і дати коржам охолонути.
  • Кожен бісквіт розрізати вздовж на два шари.
  • Для приготування вершкового крему з’єднати густий натуральний йогурт і ледь підтануло морозиво.
  • Заздалегідь замочити желатин і процідити готову рідину від грудочок згущувача. Остудити до кімнатної температури.
  • Желатиновий розчин змішати з вершковою основою, частиною цукру, ваніліном. Збити до збільшення об’єму. Охолодити.
  • Филетировать два середніх за розміром апельсини, ананаси дрібно нарізати. Додати їх в охолоджений крем.
  • Прошарувати коржі кремом, верх також обробити кремом з начинкою. Прикрасити кубиками ананаса і шоколадною стружкою.
  • Дати настоятися протягом 5-6 годин.
  • Дивіться також:  Ягідний торт

    Торт «Сметанний» з ананасом

    Рецепт десерту, на який буде витрачено максимум півгодини. Не вимагає випікання.

    Список інгредієнтів:

    • Желатин – з розрахунку на 1 кг. маси.
    • Пудра цукрова – 100-150 р.
    • Шоколадне бісквітне печиво – 200 р.
    • Жирна сметана (26-30 %) – 400 р.
    • Ананаси консервовані – 300-400 р.
    • Ананасовий Сироп – 300 мл
    • Ванілін, кориця – за смаком.

    Спосіб приготування:

  • Замочити желатин в теплій воді. Процідити і охолодити, змішати з легким ананасовим сиропом.
  • На дні жерстяної форми розмістити шматочки консервованих ананасів і залити їх «з головою» підготовленої желатинової основою. Форму залишити в холодильнику.
  • Потовкти бісквітне печиво в ступці або натерти на тертці. 6-8 печива залишити в цілому вигляді.
  • Сметану збити вінчиками разом з цукровою пудрою і ароматизаторами. Пишну масу змішати з половиною искрошенного печива.
  • На застигле ананасовим желе викласти сметанний крем. Пару столових ложок рема відкласти в сторону. Присипати крихтою і вкрити цілим печивом.
  • Поставити десерт в холодильник для настоювання на годину.
  • Жерстяну форму перевернути на блюдо таким чином, щоб печиво виявилося внизу. Відразу після складання цього робити не потрібно.